11.8 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Photoexpo képekben | fototv.hu

Az idei év talán legnagyobb fotós eseményére került sor a hétvégén a Lurdy házban. A Photoexpo névre hallgató két napos szakkiállítás és workshop a látogatók számát tekintve mindenképpen nagyszerű volt, kérdés minőséget lehet-e nagy léptékekben átadni.

 


Rövid beszámolónkban a kiállítóteret és az alap belépővel látogatható műtermi részt láthatjátok a teljesség igénye nélkül. A látogatószámról nem tudunk pontos adatokat, de valószínű 1500 látogató biztosan megfordult a kétnapos rendezvényen. Külön termekben folytak az előadások, melyek alkalmával a kereskedők és márkaképviseletek bemutatóin túl fotográfusok is megoszthatták valóban hasznos tapasztalataikat. Kecskeméti Dávid fotóriporter/szabadúszó fotográfus szavai már most szállóigévé váltak; ”olcsó fotósnak híg a leve”… Sokan kritizálták a műtermi részeket, az alap belépővel is látogatható három díszletben külön kiírás volt látható, mit és hogyan állítsanak be a ”fotósok”, bár ez a jelző még mindig túlzás azokra, akinek kis villám ikont kell felpingálni, hogy tudják mire kell állítani pl. a fehéregyensúlyt…

A nagyüzemi daráló igazából sem a fényképezőgép mögött, sem előtt nem túl célravezető, a lányok minden esetre megtapasztalták milyen lehet az állatkerti gorilláknak. A nagy műteremben is három beállított díszlet volt, itt a vezető fotográfus instrukciókat is adott a résztvevőknek, ez lényegesen többet adott. Az is kérdés persze van-e értelme egyáltalán kétszázadikként egy fotót is ellőni olyan fotótémára, amit mindenki szinte ugyan úgy örökít meg. A szkeptikusoknak viszont azt is meg kell érteniük, egy átlag amatőr fotósnak valószínű sem ideje, sem energiája, sem saját koncepcióra nincs arra, miként hozzon össze egy modell fotózást. Erre pedig a Photoexpo és hozzá hasonló rendezvények lehetőséget biztosítanak! Termékekben és tapizni/látnivalókban nem volt hiány, kicsit a börzés hangulatot megidézve telt az október 13-14-ei hétvége.

Ráadásként egy szomorú zárszó, a FotoArt fesztivál után ezen a rendezvényen ismét lopás, sőt lopások történtek. Lába kélt egy 24-70mm f2.8 Nikkor objektívnek és egy Canon EOS 5D Mark III gépváznak is. Ezen sajnálatos események veszélyeztetik a jövőbeli fotós rendezvények létrejöttét, ezért reméljük előkerülnek az eltulajdonított termékek és a bűnös életlenre kisírt szemmel fogja bámulnia börtön középszürke falát!!!

A fényképeket köszönjük Vas Gergelynek

NAGY VOLT AZ ÉRDEKLŐDÉS A CANON ÉS NIKON STANDOKNÁL
 
L-ES SZUPERTELE IS VOLT
 
 OPTIFORM STAND TAMRAC-KAL ÉS VELBON ÁLLVÁNYOKKAL AZ ELŐTÉRBEN
 
 A PÁLVÖLGYI DIGITÁL-NÁL IGAZI KIRAKODÓVÁSÁR VOLT
 
 NAGYFORMÁTUMÚ NYOMTATÁS EPSON MÓDRA
 
 A FUJIFILMNÉL SAJÁT MŰTERMI SZEKCIÓBAN DEMÓZTÁK A MILC GÉPEKET
 
 A TRIPONT IS ELHOZTA TÖBBEK KÖZÖTT MANFROTTÓ TERMÉKEIT
 
 PHOTOKING ÉS A SZUPER ERNYŐ
 
 ELŐTÉRBEN A CAMERA RENTAL BÉRELHETŐ DSLR RIG-E
 
 A FOTOKLIKK.HU ÉLŐBEN TUDOSÍTOTT
 
 CFOTO, ADOBE, MIEGYMÁS…
 
 A MIKROSAT A MŰTERMEK VILÁGÍTÁSTECHNIKÁJÁT IS BIZTOSÍTOTT
 
 KIÁLLÍTÓTÉR
 
 AZ ADVESPHOTO FINOM SÜTEMÉNYEKKEL IS IGYEKEZETE LENYŰGÖZI A KÖZÖNSÉGET
 
 BLUECHIP ÉS VANGUARD TERMÉKEK
 
 VANGUARD ÉS TAMRON
 
 SOKAN FOTÓZTAK A MŰTERMEKBEN
 
 MŰTERMI PILLANATOK KÖVETKEZNEK KOMMENTÁR NÉLKÜL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles