4.9 C
Budapest
Monday, November 28, 2022
Kezdőlap!frissítvePHOTOBOOK Workshop és kiállítás | fototv.hu

PHOTOBOOK Workshop és kiállítás | fototv.hu

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója 2014 májusától műhelymunkát indít útjára. A május 8-i és 29-i elméleti előadások mindenki számára szabadon látogathatóak. A téma a photobook/fotókönyv.

Photobook workshop

Helyszín:

ArtBázis Összművészeti Műhely

1085 Budapest, Horánszky utca 25. 

web: http://www.artbazis.hu

TEMATIKA

A nemzetközi alkotói és piaci tendenciákat, a kiadók oldalát és szemléletét, a könyvkötés mesterségét, illetve a már sikeresen publikáló fotográfusok tapasztalatait egyaránt lefedő előadássorozatot egy gyakorlati könyvkötési technikákat bemutató és alkalmazó workshop fog követni; melynek eredményeiről egy rendhagyó kiállítás és könyvbemutató ad majd számot.Miért épp a fotókönyv? Mi is valójában a fotókönyv dummy? A kép és szöveg milyen párbeszédet folytat egymással? Mi a design szerepe a fotókönyvben? Kézzel készített, szignózott, saját magunk által kiadott vagy kiadó által publikált legyen a fotókönyv? Kiállítási tér versus kanapé: mik a kortárs fotográfia élvezetének lehetőségei? Ki lehet a könyv célközönsége, hogyan viszonyul egymáshoz a könyvek ára és azok példányszáma? Többek között ezekre a kérdésekre szeretnénk választ kapni a fotókönyvről szóló workshop folyamán.

ELŐADÁSOK – mindenki számára látogathatóak

1. Előadás és kerekasztalbeszélgetés – 2014. május 8. csütörtök @ArtBázis Összművészeti Műhely (1085 Budapest Horánszky u. 25.)

Pőcze Attila, a Vintage Galéria tulajdonosa

Pfisztner Gábor esztéta

Gellér Judit független kurátor

2. Előadás és kerekasztalbeszélgetés – 2014. május 29. csütörtök @ArtBázis Összművészeti Műhely (1085 Budapest Horánszky u. 25.)

Kudász Gábor Arion fotóművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára

Bartha Máté fotóművész

Puklus Péter fotóművész

MŰHELYMUNKA

1. (2014. május-június) elméleti előadások és gyakorlati könyvkötési workshop, műhelylátogatás2. (2014. június 14-15.) az elkészített fotókönyvek és már készen lévő könyvek bemutatása a Vienna Photobook Festival keretein belül, ahogy a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója egy külön standon fogja árusítani a fotókönyveket3. (2014 június-szeptember) – alkotók megvalósítják a fotókönyveiket a kiállításra, önálló munka, alkalmi találkozó a kurátorokkal és koordinátorokkal4. (2014. szeptember-október) műhelymunka és a külföldi tapasztalatok összegzése egy rendhagyó kiállítás formájában a Fotóhónap keretében

KIK VEHETNEK RÉSZT A PROGRAMBAN

A gyakorlati műhelymunkán, a Vienna Photobook Festival rendezvényen és a kiállításon pályázati úton kiválasztott alkotók vehetnek részt, az FFS tagjai. Az előadássorozat (a műhelymunka 1. fázisa) a szélesebb közönség számára is látogatható lesz.

A műhely koordinátorai Bakonyi Zsuzsa, Barta Edit és Pályi Zsófia, az FFS vezetőségének tagjai.

A workshopok tervezett helyszíne: ArtBázis Összművészeti Műhely (1085 Budapest Horánszky u. 25.) , a kiállítás tervezett megvalósítása: FUGA (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Budapest
light intensity drizzle
4.9 ° C
5.5 °
4.3 °
92 %
2.6kmh
100 %
Mon
6 °
Tue
6 °
Wed
7 °
Thu
5 °
Fri
6 °

További friss hírek