6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Pentax Q7 | fototv.hu

Az 1/1.7" szenzorméretű Pentax Q MILC termékcsalád újabb gépvázzal gazdagodott a Q7 személyében. Javítottak az fényérzékenységen, erősebb képstabilizátor került a vázba és persze hihetetlen színkavalkádban lehet majd megvásárolni ezt a modellt is.

Fekete színben is nagyon mutatós a Pentax Q7

Sajtóbejelentés:

A PENTAX Q sorozat legújabb csúcskategóriájú, nagyméretű képérzékelővel ellátott digitális cserélhető objektíves fényképezőgépe, 120 különböző színvariációban

PENTAX Magyarország örömmel jelenti be a PENTAX Q7 digitális cserélhető objektíves fényképezőgépet, amely csúcskategóriáját képviseli a Q sorozatnak, nagyobb képérzékelővel rendelkezik, mint a korábbi Q sorozat tagjai, miközben a sorozat minden egyéb kedvező tulajdonságát és előnyét megtartotta egy szuper-kompakt, és ultrakönnyű vázban.

A PENTAX Q7 a széria legújabb modellje, a népszerű PENTAX Q szériára alapozva a digitális SLR fényképezőgépek minőségét kínálja mindenki számára. Az új 1/1,7 inches CMOS szenzorral a Q7 feljavított alapteljesítménnyel rendelkezik, mint például jobb minőségű fényképek, vagy az ISO 12800-as érzékenység, ugyanakkor megtartotta az előd sorozat tagjaiból az ismert és egyben kedvelt funkciókat ? beleértve a Smart Effect módokat, a különböző szűrők egyszerű, vezérlőtárcsával történő alkalmazásához. Gyorsabb működésével könnyebb és egyszerűbb felhasználást biztosít.

Főbb jellemzők

1. Nagyméretű 1/1,7 inch-es képérzékelő szenzor

Az újonnan fejlesztett hátsó megvilágítású Q sorozat legnagyobb méretű 1/1,7 inch-es CMOS szenzorjának köszönhetően kiemelkedő érzékenységgel, alacsony zajszinttel, a PENTAX Q7 nagyfelbontású, árnyalatokban gazdag képeket készít ISO 12800 legmagasabb érzékenységgel. A nagyobb méretű képérzékelőnek köszönhetően ugyanazon** objektív használata esetén nagyobb látószöget biztosít, pl. 02-es zoom optika használata esetében a zoom tartomány (35mm-es formátumra számítva) 23mm ? 69mm, miközben a korábbi Q sorozatnál ugyanezen objektív 27.5mm-83mm-es látószöget nyújtott. A még a képszéleken is kontrasztos, árnyalatokban és textúrában gazdag fotókat a PENTAX hosszú időre visszanyúló tapasztalatával fejlesztett képfeldolgozó motorja és objektívei nyújtják. Az alacsony zajkarakterisztikának köszönhetően a felhasználó akár a teljes érzékenységi skálán nyugodtan fotózhat ISO 100-ISO 12800-ig, anélkül, hogy félnie kellene a zavaró, zajos fotóktól.

2. Kimagasló kezelhetőség

Az új Q ENGINE feldolgozómotor 10%-kal magasabb órajele az előző modellekhez képest lehetővé teszi a gyorsabb bekapcsolást (kb. 1 mp). Ugyanakkor ez gyorsabb reagálást is jelent fényképezés közben. A Quick Dial (?gyorsvezérlő?) tárcsa négy állásához a négy leginkább kedvelt funkciót rendelhetjük, akár a dedikált AF/MF gomb, ND szűrő gomb, és fókuszsegéd gomb, melyekkel gyorsabbá tehetjük a fényképezőgép kezelését.

3. SR mechanizmus az éles képekhez

A legújabb giro-szenzorral feljavított SR mechanizmus az optimálisnál akár 3 fényértéknyivel hosszabb záridőt is lehetővé tesz. Eredményképp a PENTAX Q7 éles, bemozdulás-mentes képeket biztosít még a legnehezebb, sötét helyzetekben is, teleobjektívet használva.

4. Jó minőségű Full HD videofelvétel, még magas érzékenységen is

A PENTAX Q7 a Full HD videofelvételeket H.264 kodek szerint tömöríti, lehetővé téve a jó minőségű hosszú klippek felvételét (1920 x 1080 pixel) 30 kép/másodperces képfrissítéssel*. A felhasználó videózásnál is igénybe veheti a fotóknál alkalmazott eszközöket, mint például a Smart Effect módokat** és egyéb szerkesztési beállításokat, akár felvétel közben is. Az OK gomb megnyomásával a PENTAX Q7 még AF működést is kínál videofelvétel közben.

* A képfrissítés az alkalmazott effektektől is függ. Egyes Smart Effect módok használata esetén az érték eltérhet a maximum értéktől.

előző oldalkövetkező oldal

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles