21.9 C
Budapest
Sunday, July 21, 2024

Pentax Optio W90 és X90 | fototv.hu

A Pentax az ütésálló kompakt és az ultrazoom mezőnyben erősíti termékpalettáját.

   

Pentax Optio W90 – ledlámpás kalandálló

A W90-es modell nem csak ráncfelvarrása a W80-as vízálló masinának; a fényképezőgép új formát öltött és számos újítást álmodtak bele a gyártó fejlesztői.

A készülék 12 megapixel felbontással, 5x-ös optikai átfogással, 28mm-es ekvivalens nagylátószöggel rendelkezik.

A Pentax Optio W90 a 6 méteres mélységig 2 órán keresztül ellenáll a víznyomásnak, 1,2 méterről történő leejtést is kibír, természetesen porálló és a -10° -os hidegben is készíthetünk vele felvételeket.

A megjelenése mellett az igaz újdonság az objektívet körülölelő 3 db ledlámpa, mely folyamatos fényforrást biztosít a vízalatti videózáshoz, az 1 cm-es közelpont makrófelvételek készítéséhez és az új szolgáltatáshoz, a mikroszkóp módhoz. (Mikroszkóp módban nem élvezhetjük a maximális felbontást, ezt a szolgáltatást 2,1 megapixel felbontásban használhatjuk.)

Az arcfelismerés, a mosolydetektálás, a pislogás elleni védelem ebben a modellben is megtalálható. Lehetőség van digitális úton a 28mm-nél nagyobb látószög használatára, ekkor a W90-es két kép összeillesztésével 21mm-es gyújtótávolságnak megfelelő képet készít. Képek komponálását és visszanézését egy 2,7”-os, 230 000 képpontos LCD kijelzőn végezhetjük el.

Az Optio W90-hez a készülékkel harmonizáló karabineres csuklópántot és távirányítót kapunk. A készülék Li-ion tápforrással működtethetjük és fogadja a Eye-Fi SDHC memóriakártyákat is.

Pentax Optio X90– új 26x-os ultrazoom

A Hoya csoport csatasorba állítja az új 26x-os optikai átfogással rendelkező ultrazoomját.

Az X70-es modell megszűnésével várható volt egy új ultrazoom megjelenése, melyet – az elődmodellhez képest egy kis ráncfelvarrással – be is jelentett a gyártó.

A Pentax X90-es s 12 megapixeles képérzékelőt kapott, az optikai átfogás a korábbi 24x-es helyett 26x-os átfogásúra változott. Az objektív 26mm-es induló nagylátószöggel és 676mm televéggel rendelkezik.

A berázás veszélye ellen a megszokott CCD eltolásos elven működő stabilizáló rendszer gondoskodik, melynek használatával 3 fényértékkel hosszabb zársebességeket is exponálhatunk.

Mozgóképet 30 fps képfrissítéssel 1280×720-as felbontásban készíthetünk.  A képek komponálását a 200 000 pixel felbontású elektronikus keresőben, vagy a 2,7”-os 230 000 képpontos LCD kijelzőn végezhetjük el.  Az érzékenység ISO 80 és ISO 6400 között állítható.

A Pentax X90 a programautomatika és a manuális szolgáltatások mellett 26 témamóddal segít a megfelelő beállítások elvégzésében. A készülékből nem hiányozhat a mosoly – és arcfelismerő mód, mely akár a házikedvencünket is képes érzékelni.

A Pentax X90 tápellátásáról Li-ion akkumulátor gondoskodik mellyel akár 255 felvételt is készíthetünk. A fényképezőgép támogatja az Eye-Fi memóriakártyák használatát.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles