15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Pentax Optio W80 | fototv.hu

A Pentax bejelentette időjárás álló készülékcsaládjának legújabb tagját, a W80-as modell személyében. A W60-at váltó készülék 12 megapixeles felbontással, 5x-ös optikai zoommal és 28mm-es nagylátószöggel rendelkezik.    

Bár az érzékelő lapka mérete nem változott, az előző modellhez képest két megapixellell hizlalták fel a felbontást 12.1 millió képpontra. Az érzékenység ISO 64 és 6400 között állítható, az LCD kijelző maradt 2,5”-os Anti-Reflection bevonattal, a váz viszont megerősített szigetelést kapott. Így a készülék 5m-es mélységig vízálló, -10 °C hidegben is tökéletesen használható, valamint 1m-es magasságból való esést is túlél. Az objektív az elődhöz hasonlóan nem jön ki a vázból, a zoomtartomány 28-140mm-ig terjed 35mm-es formátumban kifejezve, és 1cm-es makróközelponttal bír. A W80-ban elektronikus képstabilizálás kapott csak helyet, ami a magas érzékenységek használatával párosul. Videó módban is működik Movie SR néven. A trendekhez igazodva ebből a modellből sem hiányozhat a HD felbontású(1280×720 pixel) videómód, melyhez 30 kép/mp-es képfrissítés társul, természetesen 16:9-es oldalarány mellett.

A főbb újítások inkább szoftveres eredetűek és a felhasználóbarát kezelést, valamint a kreatív képalkotást hivatottak elősegíteni. Az intelligens témafelismerés (OTOPIKUCHA???) segítségével, a megannyi motívumprogram közül a gép automatikusan kiválasztja a témához leginkább megfelelő beállításokat. A felturbózott arcfelismerés 32 emberi orcát képes megtalálni a képen, helyett kapott a pislogás érzékelés is és 0,003 másodperces felismerési reakció időt ígér a gyártó. Visszajátszáskor 15 kreatív szűrőt is használhatunk képeink felturbózásához, mint például „játék kamera”, retro szűrő, digitális 21mm-es nagylátószög több fotóból. 90 képkeretet is hozzárendelhetünk utólag fényképeinkhez.

Az Optio W80-as D-LI78 Li-ion akkumulátort használ, 33.7 MB beépített memóriáját SD/SDHC kártyákkal bővíthetjük. A pontos végfelhasználói árról egyelőre nincs információnk, csak annyit lehet tudni, hogy július közepén kerül majd a boltok polcaira.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles