3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Pentax Optio RZ18 | fototv.hu

A Pentax új ultrazoommal indul a kompaktok mezőnyében, az Optio RZ18 névre hallgató készülék 18x stabilizált optikai zoomot és 16 megapixeles CCD-t kapott. A manapság már szinte kötelező intelligens automata funkciók mellett kellő felbontású, 460 000 képpontos LCD kijelzőt találunk szerencsére a készülék hátulján.

 

A három színben megjelenő Optio RZ18 kompakt méretben kínál 18x zoomátfogást, ráadásul 25mm-ről indul nagylátószög és 35mm-es formátum szerint 450mm-ben végződik a zoomtartomány. A négy aszférikus elemet tartalmazó lencserendszer makró közelpontja 4 cm, okos megoldás a digitális nagylátószög szoftveres funkció, mely 19mm-nek megfelelő látószöget varázsol az amúgy sem ”szűkölködő” 25mm-nek. A bemozdulások ellen kettős képstabilizálással védekezik a legújabb Pentax kompakt, egyrészt fizikailag stabilizálja az érzékelőt az SR, másrészt szoftveres Pixel Track SR is dolgozik benne.

A 16 megapixeles CCD képérzékelő érzékenységi skálája ISO 80 és 6400 között szabályozható. A gyártói specifikáció szerint a 32 emberi arcot felismerő Face Detection AF&AE funkció 0.003 másodperc alatt állítja be az élességet és az expozíciót, de találunk jelenet felismerő Auto Picture Mode beállítást, mely 16 témamód közül válogat. Nem hiányozhat a 3 képből álló összefűzött panoráma képmód és a digitális képeffektek, mint pl. a Toy camera.

Hasznos funkciók közé sorolandó a D-Range dinamika kiterjesztés és 16:9, 1:1 képarányok, valamint 720p videó rögzítés. A specifikáció ”legérdekesebb” része a külön kiemelt Upgraded Pet, azaz Kisállat mód, ami arra a fantasztikus teljesítményre képes, hogy a maximum három eltárolt kutyust prioritással kezeli és előbb állítja élesre őket, mint a nem elmentetteket…

5 megapixeles felbontásban az RZ18 9 kép/mp-es sorozatfelvételre képes 40 fotó erejéig. A készülék hátulján egy 3” átmérőjű 460 000 képpontos TFT-LCD kijelző került. Az Eye-Fi kompatibilis kártya slot-ba akár SDXC memóriát is rakhatunk, a beépített tárkapacitás 96 MB.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles