Pentax Optio RS1000 és RZ10 | fototv.hu

0
0

A két új kompakt Pentax modell a gyártótól nem meglepő módon igen széles színpalettával, illetve az Optio RS1000 esetében cserélhető előlappal igyekszik elhódítani a vásárlók kegyeit. Mindkét modellt 14 megapixeles érzékelővel szerelték, az RZ10 10x-es optikai átfogást kínál.  


Pentax Optio RS1000

A Pentax a kaméleon szót is elrejtette a termék megnevezésében, mivel az előlapon egy levehető plexi található, mely mögé gyakorlatilag bármilyen képet berakhatunk. Ehhez kapunk egy nyomtató sablont, valamint egy szerelő készletet, így valóban egyedivé varázsolhatjuk az RS1000-et.

A készülék 14 megapixeles CCD-t kapott, melyet egy 4x-es átfogású SMC Pentax objektív egészít ki. A gyújtótávolság 27,5mm-től indul és 110mm-ben végzpődik, az átfogást tovább növelhetjük az Intelligent Zoom funkcióval. Képstabilizátorból sajnos csak digitálisat kapunk. Az RS1000 automata képkészítést garantál, megspékelve intelligens témaprogram választással, 15 témaprogrammal, követő AF-fel, arcfelismeréssel, mosoly detektálással és 720p HD videó rögzítéssel.

A hátsó LCD kijelző 230 000 képpontot tartalmaz és 3” átmérőjű.

A Pentax saját microsite-ján a kaméleon tulajdonosok további ötleteket és mintákat találhatnak készülékük tovább dizájnolásához: PENTAX Chameleon’s MinisitePentax Optio RZ10

Manapság igen ritka, hogy egy nagyobb zoomátfogású kompakt még markolati részt is kapjon, de szerencsére a Pentax nem ezt az elvet követte az RZ10 megalkotásakor. A masina 14 megapixeles CCD-t kapott, rendelkezik érzékelő eltolási elven működő képstabilizátorral és 10x-es átfogású zoomja 28mm-es nagylátószögtől indul. Ebben a modellben is elérhető az Intelligent Zoom funkció.

Az Optio RZ10 akár 9.1 kép/mp-ces sorozatra is képes 40 kép erejéig és megtalálhatóak benne olyan kreatív szűrők, mint pl. toy camera, retro és egyéb digitális szűrők. Képarányból három áll rendelkezésre, a 4:3 mellett 16:9 és 1:1 arányokkal dolgozhatunk.

16 motívumprogram áll a felhasználók rendelkezésére, de elérhető intelligens témaválasztás is az Auto Picture módban. Az arcfelismerés 32 személyt képes detektálni és a gyártó a háziállat képmódot is kiemelte.

A készülék 720p HD videó rögzítést kínál digitális SR stabilizátorral kiegészítve. a hátsó kijelző 2,7” átmérőjű és 230 000 pixeles.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!