3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Pentax Optio LS465 | fototv.hu

Ultra könnyű és kompakt csajos fényképezőgépet jelentett be a Pentax Ricoh Imaging. Az LS465 lila-pink színvilágát azonban bármikor megváltoztathatjuk, a készülék mellé 10 műanyag tok is jár. A mindösszesen 100g-os kompaktba 16 megapixelt és 5x, 28mm-től induló zoomátfogást sikerült belepréselnie a gyártó mérnökeinek.

 

Az Optio LS465 valóban kompaktra sikeredett, a 104g-os össztömeggel bíró fényképezőgép ráadásul csak 1.8cm vastag! Az apróságba azonban nagy tudást pakolt bele az immáron Ricoh-val fémjelzett Pentax Ricoh Imaging cég. 16 millió effektív képpontot használ az új Optio a képalkotásra, a szenzor előtt pedig egy 28mm-es nagylátószögtől induló 5x zoom objektív került, a teleállás 140mm-ben végződik, de elérhető Intelligent Zoom is, mely elvileg apróbb minőségromlás mellett kínál 36x kiterjesztett átfogást.

Az LS465 három színben kerül majd piacra, a variációk erőteljesen a női vásárlóközönséget célozzák meg; rubint rózsaszín, ametiszt lila és zafír fekete. Ám a szín kavalkád itt nem áll meg, további 10 akril tokot is találunk a készülék dobozában, melyekkel tovább csinosíthatjuk zsebkompaktunkat.

A divatos készülék a hölgyek legkisebb retiküljében is elfér majd, ráadásul több intelligens automata funkció könnyíti meg a képalkotást. Arcfelismerés és hozzá tartozó expozíció vezérlés, mosolyra induló exponálás, Auto Picture mód, mely 14 témaprogram közül választja ki a legmegfelelőbb felvételezési módot. Nem maradhatott ki a Natural Skin, azaz természetes bőrhatást garantáló, „retus” fotómód sem. Több digitális szűrő effektet is alkalmazhatunk, Játékkamera, Miniatűr, HDR képmódok szolgálják a kreatív képalkotást.

Érdekes adalék információ, hogy a 4:3 mellett, 1:1 és 16:9 fotó képarányok szintén elérhetőek az LS465-tel. Videó módban persze szélesvásznú 720p mozgóképet rögzíthetünk 30 kép/mp frissítéssel.

A készülék hátuljára egy 2.7” átmérőjű hagyományos LCD kijelző került, mindösszesen 230 000 képponttal.


 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles