PENTAX MX-1 | fototv.hu

0
0

Igényes amatőröknek és profiknak szánja a PENTAX MX-1 elnevezésű kompaktját, mely fényerős 4x zoom objektívet, míves fém házat és méretes VGA LCD kijelzőt kapott. A képbe egyedül a kis méretű, mindösszesen 1/1.7”-os képérzékelő rondít bele némileg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

A PENTAX MX-1 felsőkategóriás kompakt fényképezőgép a profik és haladó amatőrök által elvárt kép- és video minőséget biztosítja. Fényerős, 4x zoom objektív, 12 megapixeles felbontású szenzor, forgatható 3”-os LCD kijelző és a teljes manuális vezérlést lehetővé tévő gombkiosztás egy retro stílusú, a híres PENTAX MX (1976) analóg fényképezőgépre hasonlító vázon kapott helyet. Az alsó és felső panel fekete vagy ezüst festékbevonata sárgaréz elemeket takar, ami az idő múlásával, és a festék kopásával, egyedivé, patinássá teszi a fényképezőgépet.

Főbb jellemzők:

1. Fényerős, 4x optikai zoom objektív

A fényképezőgép egy nagylátószögű, négyszeres zoom, 28-112mm-rel ekvivalens (35mm-es formátumra számítva) optikával érkezik, mely fedi a legtöbbet használt zoom tartományt. A fényerős, f/1.8-2.5 objektív pedig a rossz fényviszonyok között is alkalmassá teszi a fényképezőgépet a használatra, vagy csodás mélységéletlen képeket is készíthetünk. Az optikai torzításokat négy aszférikus lencsetag hivatott kiküszöbölni, így mindig éles, nagy felbontású képeket készíthetünk. Mindezek tetejébe az objektív 1 cm-es közelfókuszra is képes, a drámai makro felvételekhez.

2. Új fejlesztésű 12 Megapixeles CMOS szenzor

Az új 1/1.7” hátsó megvilágítású CMOS szenzornak szállítja a nagyfelbontású, színekben és árnyalatokban gazdag fényképeket, melyek még magas, akár ISO12800-as érzékenység mellett is alacsony zajkarakterisztikával rendelkeznek. A fényképezőgép a PENTAX-tól már megszokott szenzoreltolásos képstabilizátorral érkezik.

3. Teljes vezérlés

A 3”-os nagyfelbontású (920,000 képpontos) LCD segít a képkomponálásban és felvételek visszanézésében, mely dönthetőségének köszönhetően a nehéz helyzetekben is láthatjuk témánkat.

A kreatív szabadság érdekében PSAM módokban is használhatjuk a fényképezőgépet, de a módválasztó tárcsán gyorsan elérhetjük a HDR, effekt előválasztó, video, vagy egy egyénileg beállított módot. A módválasztó tárcsa mellett egy expozíció kompenzáció tárcsa is helyet kapott, amin +/- 2 fényértékkel korrigálhatjuk az expozíciót, a mért expozíciót pedig a dedikált AEL gombbal rögzíthetjük.

4. Felvételi módok

Az utómunkához kiváló alapanyagot nem csak JPG hanem RAW (DNG) formátumban, a videókat pedig H.264 tömörítéssel, FullHD (30fps) minőségben rögzíthetjük, amiket akár a fényképezőgépben is megszerkeszthetünk. A fényképezőgép ezen felül time-lapse funkcióval is el van látva.

Egyéb termékjellemzők: • Nagyfelbontású, 3.0-inch-es színes LCD monitor kb. 920 000 képponttal
 • 25 egyedileg kiválasztható AF pont
 • Dedikált videofelvétel gomb
 • USER mód
 • HDR mód extra nagy dinamikatartományú fotók készítéséhez
 • Sárgaréz alsó és felső panel a fekete vagy ezüst bevont alatt
 • 6-24mm (28-112 35mm-es formátumra számítva) f/1.8-2.5 objektív 11 elem 8 csoportban, 4 aszférikus lencsetag, 4x optikai zoom, 1,95x digitális zoom
 • 12 MP hátsó megvilágítású CMOS szenzor, 4000x3000pixel
 • ISO100-12800
 • RAW(DNG), JPEG, MPEG-4 AVC H.264 formátumok
 • Beépített felugró vaku