12.7 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Pentax K-500 | fototv.hu

A Pentax a K-50 modell mellett mindjárt egy másik DSLR gépet is bejelentett, a Pentax K-500-at, ami egyszerűen használható belépő szintű tükörreflexes fényképezőgép, kimagasló teljesítménnyel és kiváló ár/érték aránnyal.

Nagy LDC kijelző jellemzi a Pentax K-500-at

Sajtóbejelentés:

A PENTAX Magyarország örömmel jelenti be a PENTAX K-500 digitális tükörreflexes fényképezőgépet. A jó alapspecifikációkkal és kiváló ár/érték aránnyal mindenki számára elérhetővé teszi a fotózás nyújtotta örömöket.

A PENTAX K-500 a K-50 alapján lett fejlesztve (2013 Júniusában bejelentve). Ez a költséghatékony modell olyan elismerésre méltó tulajdonságokat örökölt; mint a kicsi és könnyű, de kényelmesen megfogható váz; nagyfelbontású képalkotás kb. 16,2 megapixellel; nagy, akár ISO51200 érzékenység; és nagy sebességű képsorozat kb. 6 kép/másodperccel.

Főbb jellemzők

1. Nagy felbontás, magas érzékenység ? akár ISO 51200

A K-500 csúcstechnológiás, 23.7mm x 15.7mm méretű, kb. 16,28 effektív megapixeles CMOS képérzékelőt kapott. A PRIME M feldolgozó motorral párosítva, mely a felsőbb kategóriás gépekben is dolgozik, nagyfelbontású, tónusokban gazdag képeket biztosít. Az ISO 51200-es érzékenységnek köszönhetően pedig még éjszaka sincs szükség állványra.

2. Innovatív SR stabilizátor technológia

A K-500 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust használja, amely automatikusan, szenzoreltolásos rendszerrel egyenlíti ki a fényképezőgépet érő rázkódásokat, így akár 3 fényértéknyivel hosszabb záridőt is alkalmazhatunk. A szenzoreltolásos rendszer majdnem minden PENTAX objektívvel működik ? még a filmes fényképezőgépekre tervezettekkel is*. A flexibilis kialakításnak köszönhetően, mely a szenzort minden irányba képes eltolni, a K-500 sok hasznos funkciót nyújt a felhasználónak, például automatikus vízszintezés, vagy kompozíció finomhangolás. Az opcionális GPS egységgel, O-GPS1, ASTROTRACER funkciót is tartalmaz, megkönnyítve az asztrofotózást.

* Kompatibilis objektívek: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- és KAF3-bajonettes objektívek; M42 objektívek (adapterrel); és 645-és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.

3. 6 kép/másodperces sorozat

Sport- vagy természetfotózásnál jól jöhet a K-500 nagysebességű sorozata. A hat kép/másodperces képsorozat (JPEG formátumban) lehetővé teszi, hogy a legjobb pillanat is megörökítésre kerüljön, még ha gyorsan mozgó témát is fotózunk. Ez lehetővé teszi a gyorsan mozgó témákról képsorozat készítését, melyből kiválaszthatjuk a legjobb pillanatot.

4. Kíváló minőségű videó funkció

A K-500 nagyfelbontású, full HD videóklipeket rögzít (1920 x 1080 pixeles felbontás) H.264 kodekkel tömörítve, akár 30 kép/másodperces képfrissítéssel (30, 25 vagy 24 kép/mp.). Videózás közben is használhatóak a kreatív képfeldolgozási eszközök*, mint az Egyéni kép, de akár intervallumfotózásból is összefűzhetjük a készült képeket egy videóba.

* Az alapbeállítástól eltérő képfeldolgozásnál a képfrissítés sebessége megváltozhat.

5. Optikai kereső kb. 100%-os lefedettséggel

A belépő kategóriás gépekre jellemző kis méret ellenére a K-500 pentaprizmát kapott, ami közel 100%-os képlefedettséget biztosít 0,92-szeres nagyítás mellett. (50mm F1,4-es optikával végtelenre fókuszálva). Ez megkönnyíti, és pontosabbá teszi a komponálást.

6. Auto Picture és Scene módok a felhőtlen fotózásért

Az eredeti PENTAX Auto Picture mód automatikusan választja ki az adott témának megfelelő beállításokat a portré, tájkép, makró és sok más egyedi mód közül. Mivel a K-500 minden fontos beállítást elvégez ? záridő, rekesz, fehéregyensúly, szaturáció, kontraszt, élesség – a felhasználó jobban tud a kompozícióra és a megfelelő pillanatra koncentrálni. A K-500 19 Scene módot is kínál, többek között éjszakai portré, kisállat, vagy sziluett, megkönnyítve a kezdő fotósok dolgát nehezebb szituációkban.

Nagy LDC kijelző jellemzi a Pentax K-500-at

7. Precíz autófókusz SAFOX IXi+ AF modullal

A K-500 a csúcstechnológiás SAFOX IXi+ AF modullal dolgozik, amely érzékeny, precíz autofókusz működést biztosít 11 fókuszponttal (ebből 9 keresztszenzoros). A gépvázon egy AF segédfény is helyet kapott, ami a nagyon rossz fényviszonyok között segíti a fókuszrendszert. A továbbfejlesztett AF modul kimagasló teljesítményt nyújt, olyan lehetőségeket biztosítva, mint pl. a fókuszterület kiválasztás, mely még akkor is követi a tárgyat, ha az elhagyja a kiválasztott fókuszpontot. Így a fókuszálás nem csak gyorsabb és pontosabb lett, hanem még teleobjektívvel is könnyen lekövethetjük a mozgó témákat.

8. Képfeldolgozó lehetőségek tárháza, a kreatív, egyedi képekhez

A K-500 tartalmazza a custom image funkciót, mely lehetővé teszi a felhasználó számára a kívánt retusáló funkció egyszerű és gyors kiválasztását. A funkció 11 egyedi képbeállítási módot tartalmaz, mint például a Bleach Bypass, amely ünnepélyes hatást kölcsönöz; és Cross Process, ami szemet gyönyörködtető, drámai színeket varázsol a képre. A K-500 19 digitális szűrőt is kínál az egyedi képhatások eléréséhez számítógépes utómunka nélkül.

A gyári akkumulátor mellett négy AA elemmel is működik

9. Választható energiaforrás

A gyárilag mellékelt lítium akkumulátoron felül, mely kb. 480 kép készítésére elegendő energiával látja el a fényképezőgépet*, lehetőség van négy AA típusú elemmel is üzemeltetni a fényképezőgépet (ehhez szükség van az opcionális D-BH109 ceruzaelem tartóra). Mivel ceruzaelemet gyakorlatilag bárhol be lehet szerezni a világon, nem okozhat problémát, ha lemerül az akkumulátor.

* A PENTAX tesztjei alapján, a D-LI109 lítium-ion akkumulátort használva vakuzás nélkül.

10. Egyéb jellemzők

I. Nagy, 3.0 incses LCD kijelző kb. 921,000 képpontos felbontással

II. 77-szegmensű többzónás fénymérés

III. DR (Dust Removal) mechanizmus a képérzékelő tisztítására

IV. PENTAX által tervezett ?Hyper control system? a flexibilis, megbízható reagálásért

V. RAW kép visszahívási funkció (lehetővé teszi az előzőleg készített jpeg kép RAW formátumban való elmentését a pufferből)

VI. Kompatibilitás Eye-Fi vezeték nélküli LAN SD memóriakártyákkal

VII. SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING(RAW feldolgozó szoftver az Ichikawa Soft Laboratory által fejlesztve) mellékelve

? A design megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles