3.9 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Pentax K-50 | fototv.hu

Megérkezett a Pentax új digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépe a Pentax K-50. A fényképezőgép időjárás- és porálló vázzal, 120 színkombinációban várásolható meg, ezen kívül felhasználóbarát kezelést és kimagasló fotózási lehetőségeket biztosít.

Nagy LDC kijelző jellemzi a Pentax K-50-et

Sajtóbejelentés:

A PENTAX Magyarország örömmel jelenti be a PENTAX K-50 digitális tükörreflexes fényképezőgépet. Az időjárás- és porálló kialakítású, könnyű fényképezőgép egyszerű kezelést tesz lehetővé, olyan fényképezési funkciókkal, melyekkel csak a felsőkategóriás modellek rendelkeznek.

A PENTAX K-50 olyan alapspecifikációkat nyújt, amit a riválisok csak magasabb kategóriákban, például a kb. 6 kép/másodperces sorozat, ISO 51200 magas érzékenység és precíz autofókusz. Ez azt jelenti, hogy a kezdő fotósok is erőfeszítések nélkül élvezhetik a minőségi fotózás élményeit. Az időjárás- és porálló kialakítás még az outdoor fotózás kihívásaival szemben is ellenállóvá teszi a gépvázat. Mindezek mellett olyan fejlett funkciókkal is rendelkezik, mint a FullHD videofelvétel és kreatív digitális szűrők, lehetővé téve a különböző szituációkhoz való alkalmazkodást. A standard lítium akkumulátor mellett az opcionális D-BH109 elemtartóval akár ceruzaelemekkel is használhatjuk a fényképezőgépet.

A K-50 vázzal egyidejűleg két objektíves kit is elérhetővé válik, mindegyik időjárásálló kialakítással: smc PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL WR, és az smc PENTAX-DA L 50-200 F4-5.6ED WR.

A K-50 120 különböző színkombinációval lesz elérhető.

Főbb jellemzők

1. Nagy felbontás, magas érzékenység ? akár ISO 51200

A K-50 csúcstechnológiás, 23.7mm x 15.7mm méretű, kb. 16,28 effektív megapixeles CMOS képérzékelőt kapott. A PRIME M feldolgozó motorral párosítva, mely a felsőbb kategóriás gépekben is dolgozik, nagyfelbontású, tónusokban gazdag képeket biztosít. Az ISO 51200-es érzékenységnek köszönhetően pedig még éjszaka sincs szükség állványra.

2. Megbízható időjárás- és porálló kialakítás

A 81 speciális tömítésnek köszönhetően a kompakt és könnyű váz, a K-50 időjárás-, por- és fagyálló (akár -10°-ig). Ez azt jelenti, hogy a K-50 bármilyen outdoor aktivitásnál társunk lehet, felhőtlenül élvezhetjük a fotózást időjárási viszonyoktól függetlenül. A tömör, funkcionális váz vonalai nagy odafigyeléssel lettek megtervezve, hogy kiskezű fotósok is tökéletes fogást találjanak a fényképezőgépen.

3. Innovatív SR stabilizátor technológia

A K-50 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust használja, amely automatikusan, szenzoreltolásos rendszerrel egyenlíti ki a fényképezőgépet érő rázkódásokat, így akár 3 fényértéknyivel hosszabb záridőt is alkalmazhatunk. A szenzoreltolásos rendszer majdnem minden PENTAX objektívvel működik ? még a filmes fényképezőgépekre tervezettekkel is*. A flexibilis kialakításnak köszönhetően, mely a szenzort minden irányba képes eltolni, a K-50 sok hasznos funkciót nyújt a felhasználónak, például automatikus vízszintezés, vagy kompozíció finomhangolás. Az opcionális GPS egységgel, O-GPS1, ASTROTRACER funkciót is tartalmaz, megkönnyítve az asztrofotózást.

* Kompatibilis objektívek: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- és KAF3-bajonettes objektívek; M42 objektívek (adapterrel); és 645-és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.

Pentax K-50

4. Precíz autófókusz SAFOX IXi+ AF modullal

A K-50 a csúcstechnológiás SAFOX IXi+ AF modullal dolgozik, amely érzékeny, precíz autófókusz működést biztosít 11 fókuszponttal (ebből 9 keresztszenzoros). A gépvázon egy AF segédfény is helyet kapott, ami a nagyon rossz fényviszonyok között segíti a fókuszrendszert. A továbbfejlesztett AF modul kimagasló teljesítményt nyújt, olyan lehetőségeket biztosítva, mint pl. a fókuszterület kiválasztás, mely még akkor is követi a tárgyat, ha az elhagyja a kiválasztott fókuszpontot. Így a fókuszálás nem csak gyorsabb és pontosabb lett, hanem még teleobjektívvel is könnyen lekövethetjük a mozgó témákat.

5. 6 kép/másodperces sorozat

Sport- vagy természetfotózásnál jól jöhet a K-50 nagysebességű sorozata. A hat kép/másodperces képsorozat (JPEG formátumban) lehetővé teszi, hogy a legjobb pillanat is megörökítésre kerüljön, még ha gyorsan mozgó témát is fotózunk. Ez lehetővé teszi a gyorsan mozgó témákról képsorozat készítését, melyből kiválaszthatjuk a legjobb pillanatot.

6. Kíváló minőségű videó funkció

A K-50 nagyfelbontású, full HD videóklipeket rögzít (1920 x 1080 pixeles felbontás) H.264 kodekkel tömörítve, akár 30 kép/másodperces képfrissítéssel (30, 25 vagy 24 kép/mp.). Videózás közben is használhatóak a kreatív képfeldolgozási eszközök*, mint az Egyéni kép, de akár intervallumfotózásból is összefűzhetjük a készült képeket egy videóba.

* Az alapbeállítástól eltérő képfeldolgozásnál a képfrissítés sebessége megváltozhat.

7. Optikai kereső kb. 100%-os lefedettséggel

A belépő kategóriás gépekre jellemző kis méret ellenére a K-50 pentaprizmát kapott, ami közel 100%-os képlefedettséget biztosít 0,92-szeres nagyítás mellett. (50mm F1,4-es optikával végtelenre fókuszálva). Ez megkönnyíti, és pontosabbá teszi a komponálást.

8. Auto Picture és Scene módok a felhőtlen fotózásért

Az eredeti PENTAX Auto Picture mód automatikusan választja ki az adott témának megfelelő beállításokat a portré, tájkép, makró és sok más egyedi mód közül. Mivel a K-50 minden fontos beállítást elvégez ? záridő, rekesz, fehéregyensúly, szaturáció, kontraszt, élesség – a felhasználó jobban tud a kompozícióra és a megfelelő pillanatra koncentrálni. A K-50 19 Scene módot is kínál, többek között éjszakai portré, kisállat, vagy sziluett, megkönnyítve a kezdő fotósok dolgát nehezebb szituációkban.

9. Képfeldolgozó lehetőségek tárháza, a kreatív, egyedi képekhez

A K-50 tartalmazza a custom image funkciót, mely lehetővé teszi a felhasználó számára a kívánt retusáló funkció egyszerű és gyors kiválasztását. A funkció 11 egyedi képbeállítási módot tartalmaz, mint például a Bleach Bypass, amely ünnepélyes hatást kölcsönöz; és Cross Process, ami szemet gyönyörködtető, drámai színeket varázsol a képre. A K-50 19 digitális szűrőt is kínál az egyedi képhatások eléréséhez (ezeket akár egyszerre is alkalmazhatjuk) számítógépes utómunka nélkül.

10. Választható energiaforrás

A gyárilag mellékelt lítium akkumulátoron felül, mely kb. 480 kép készítésére elegendő energiával látja el a fényképezőgépet*, lehetőség van négy AA típusú elemmel is üzemeltetni a fényképezőgépet (ehhez szükség van az opcionális D-BH109 ceruzaelem tartóra). Mivel ceruzaelemet gyakorlatilag bárhol be lehet szerezni a világon, nem okozhat problémát, ha lemerül az akkumulátor.

* A PENTAX tesztjei alapján, a D-LI109 lítium-ion akkumulátort használva vakuzás nélkül.

120 színváltozatban lesz elérhető a Pentax K-50

11. PENTAX K-50 a szivárvány színeiben

Az új PENTAX K-50 összesen 120 színkombinációban lesz elérhető, beleértve a három alapszínt. Összesen 20 szín választható a váz borításához, 6 pedig a markolathoz. Kites verzióknál a fekete, fehér, vörös és pink váz fekete markolattal, a PENTAX-DAL 18-55mm F3.5-5.6AL WR objektív pedig a váz színével megegyező színben lesz elérhető. Minden más színű váz fekete objektívvel lesz megvásárolható.

12. Egyéb jellemzők

I. Nagy, 3.0 incses LCD kijelző kb. 921,000 képpontos felbontással

II. 77-szegmensű többzónás fénymérés

III. DR (Dust Removal) mechanizmus a képérzékelő tisztítására

IV. Digitális vízmérték a pontos kompozícióhoz

V. PENTAX által tervezett ?Hyper control system? a flexibilis, megbízható reagálásért

VI. RAW kép visszahívási funkció (lehetővé teszi az előzőleg készített jpeg kép RAW formátumban való elmentését a pufferből)

VII. RAW/Fx gomb, a fájlformátumok közötti gyors váltáshoz, vagy egy egyéb egyedi beállításhoz

VIII. Kompatibilitás Eye-Fi vezeték nélküli LAN SD memóriakártyákkal

IX. SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTA

X. RICOH IMAGING(RAW feldolgozó szoftver az Ichikawa Soft Laboratory által fejlesztve) mellékelve

[Az smc PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL WR objektív]

Az alapzoom objektív gyújtótávolsága a 27,5mm-es nagylátószögtől 84mm-es közepes teletartományig terjed (35mm-es formátumra számítva. Az aszférikus lencsetagoknak és az alacsony diszperziójú optikai elemeknek köszönhetően kimagasló képminőséget biztosít még a képszéleken is, emellett effektíven csökkenti a különböző aberrációkat.

[Az smc PENTAX-DA L 50-200mm F4-5.6ED WR objektív]

A teleobjektív 76.5mm-307mm-es átfogást biztosít (35mm-es formátumra számítva). Az alacsony diszperziójú optikai elemeknek köszönhetően kiváló rajzolatot biztosít minden felhasználási területen, legyen portré, sportfotó, vagy tájkép, és emellett effektíven csökkenti a különböző aberrációkat a teljes zoomtartományban.

[Mindkét objektív jellemzője]

Mindkét objektív egy egyszerűsített időjárásálló konstrukció, mely meggátolja a víz objektív belsejébe hatolását. A K-50 vázon használva, egy strapabíró, megbízható képalkotó rendszert tarthatunk a kezünkben, még a legzordabb időjárási körülmények között is.

? A design megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles