14.3 C
Budapest
Sunday, April 2, 2023
Kezdőlap!frissítvePentax K-3 | fototv.hu

Pentax K-3 | fototv.hu

A Ricoh bejelentette a K-bajonettes SLR sorozat új darabját a K-3-at. Ez a 24 mpixeles APS-C méretű és CMOS technológiájú szenzoros tükörreflexes fényképezőgép, olyan funkciókkal és technológiai újításokkal bír, hogy méltán nevezhetjük a K széria csúcsgépének. A szenzor érdekessége a világelső, optikai aluláteresztő be- és kikapcsolható szűrő, amely mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust. Az új váz időjárásálló, esőben, porban is tökéletesen használható.

Pentax K-3 az új zászlóshajó

Sajtóbejelentés

A PENTAX új zászlóshajója, új technológiák tárházával

Örömmel jelentjük be a PENTAX K-3 digitális tükörreflexes fényképezőgépet. A PENTAX K-bajonettes digitális SLR sorozat új zászlóshajója új technológiák, és felhasználóbarát funkciók tárházát vonultatja fel, optimalizálva a képminőséget, kezelhetőséget, még nehéz helyzetekben is.

A K-széria legerősebb gépe, a K-3 olyan csúcstechnológiás jellemzőkkel bír, mint a 24 megapixeles, nagyfelbontású szenzor; 27-pontos AF rendszer, 8,3 kép/másodperces képtovábbítás; kimagaslóan precíz fénymérés az új fejlesztésű 86000 pixeles RGB szenzornak köszönhetően; nagyméretű, nagyfelbontású LCD kijelző; illetve a kategóriájában legnagyobb, és legvilágosabb kereső. Az új aluláteresztő szűrő szimulátor ? amely kimondottan a K-3-ban bemutatott innováció ? lehetővé teszi, hogy hatékonyan csökkentsük a moiré effektust optikai aluláteresztő szűrő fizikai beépítése nélkül, lehetővé téve az alkalmazkodást az adott szituációhoz. A K-3 a videózás és képmegosztás tekintetében is sokat fejlődött. Az idők során már bizonyított időjárásálló konstrukció a megbízhatóságot is jelenti.

24 megapixeles APS-C CMOS érzékelő lapul a tükör mögött a K-3-ban

A K-3 limitált szériás Premium Silver Edition* verzióban is elérhető lesz ? ám ebből mindösszesen csak 2000 darab készül. A limitált modell váza és markolata ezüst színe tökéletesen illik a Limited objektívek ezüst színéhez. A csomag tartalmaz egy egyedi bőr nyakpántot, illetve egy tartalék akkumulátort.

* A limitált széria specifikációi megegyeznek a PENTAX K-3 modellével.

Főbb jellemzők

1. Nagyfelbontású, új fejlesztésű, 24 megapixeles szenzor; és új képfeldolgozó motor

A K-3 új APS-C méretű, 24 effektív megapixeles CMOS (23.5mm×15.6mm) szenzort kapott. Párosítva a szintén új, kivételesen hatékony képfeldolgozással és zajszűréssel rendelkező PRIME III képfeldolgozó motorral, valamint az optikai aluláteresztő szűrő nélküli kialakítással, a K-3 nagyfelbontású, tónusokban gazdag képek készítését teszi lehetővé. Az extrém rossz fényviszonyokban segítségül szolgál az ISO 51200 legmagasabb érzékenység.

Pentax K-3

2. Egyedi PENTAX SR mechanizmus az optikai aluláteresztő szűrő helyett

(1) Beépített SR mechanizmus A K-3 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust is magáénak mondhatja, mely minden kompatibilis K-bajonettes objektívvel működik**. Az SR mechanizmust segítő vezérlőszerkezet beépítése és a megnövelt mágneses erőnek köszönhetően a stabilizátor még megbízhatóbban és hatékonyabban működik, mint korábban.

(2)Világelső***, innovatív aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció Újonnan fejlesztett optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció**** szubpixel mértékű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. De ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, amik mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az innovatív szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, de annak mértéke is beállítható. Ezzel a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét.

(3)Felhasználót segítő funkciók A szenzor bármely irányba történő elmozgatását lehetővé tévő SR mechanizmus az egyik oka amiért olyan felhasználót segítő funkciók kerülhettek a gépbe, mint az automata vízszint kiegyenlítő, kompozíciós finomhangolás, és ASTRO TRACER, mely megkönnyíti a csillagászati fényképezést az opcionális O-GPS1 GPS egységgel.

** Kompatibilis objektívek: K-, KA-, KAF-, KAF2-, és KAF3-bajonettes objektívek, screw-mount objektívek, (adapterrel);és 645- és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.

*** Világelső a cserélhető objektíves fényképezőgépek között 2013. októberi állapot szerint.(A RICOH IMAGING COMPANY kutatásai alapján)

**** Ez a funkció 1/1000 vagy lassabb záridőkkel hatékony. A funkció nem alkalmazható HDR kép készítése közben.

Pentax K-3

3. Új fejlesztésű SAFOX 11 AF modul 27 autófókusz ponttal

A K-3 az új SAFOX 11 AF modullal érkezik kiterjesztett AF területtel, mely 27 pontos (ebből 25 kereszt-típusú). A középső, illetve az alatta és felette elhelyezkedő fókuszpontok a fényerős, F2,8-as optikák fényáteresztő képességéhez tervezett fókuszpontok, melyek egyszerűvé teszik a fényerős optikákkal való hajszálpontos fókuszálást. Az új AF modul rendkívül fényérzékeny, a -3EV-től +18EV tartományban is hatékonyan működik. Az RGB szenzornak köszönhetően olyan fejlett AF funkciók is elérhetőek, mint a zóna-kiválasztásos fókuszálás, mely egy meghatározott 9 pontos területen belül keresi meg a legoptimálisabbnak vélt fókuszpontot.

4. Kimagaslóan precíz fénymérés PENTAX Real-Time Scene Analysis Rendszerrel

A K-3 az új fejlesztésű PENTAX Real-Time Scene Analysis System a kb. 86,000 pixeles RGB fénymérő szenzorral és továbbfejlesztett algoritmussal szerelve érkezik, mely nem csak eddig nem látott pontossággal bír, de további segítséget nyújt a fókuszálás és a fehéregyensúly beállításához. Így akár -3 fényértéknél is kiválóan működik. Az RGB szenzort használva a K-3 automatikusan felismeri a témát, és nem csak konzekvensen követi a felhasználó szándékait, de precízen el tudja különíteni a fő témát a háttértől, hatékonyabban kiegyensúlyozva a vaku erősségét.

5. Kb. 8,3 kép/másodperces képtovábbítási sebesség

A K-3 22 nyers képet, és 60 JPEG képet képes rögzíteni egy gyors sorozatban*****, maximum 8,3 kép/másodperces sebességgel. Ez több innováció segítségével történt, többek közt egy nagy sebességű képalkotást segítő mechanizmussal, mely optimalizálja gyors sorozat esetén a zárat, tükröt, illetve a diafragmát; egy tompító mechanizmussal mely csökkenti a tükörcsapódás következtében keletkező rezgéseket; valamint a PRIME III képfeldolgozó motorral, mely lehetővé teszi a nagy adatmennyiségek gyors átvitelét.

***** JPEG Felbontás?L, JPEG Minőség????

6. Optikai kereső 100%-os lefedettséggel; nagyobb, fényesebb képpel

Az üvegprizma új bevonatának köszönhetően fényesebb képet kapunk kevesebb tükröződés mellett. A kereső szemkagylója teljesen újra lett tervezve, így a 0,95-szörös nagyítással pontosabban komponálhatunk és ellenőrizhetjük a fókuszpontot.

Pentax K-3 felülnézetből

7. Full HD videofelvétel kreatív eszközökkel

A K-3-mal csodálatos Full HD videofelvételeket rögzíthetünk (1920 x 1080 felbontás; 60i/30P fps) H.264 tömörítési formátumban, mely jó minőségű felvételeket biztosít még gyorsan mozgó témák esetén is. A vázon egy sztereó mikrofon, illetve egy fejhallgató csatlakozó is helyet kapott. A felhasználó manuálisan is állíthatja a hangot, illetve felvétel közben ellenőrizheti azt. A speciális effekteken felül******, a K-3 fejlett time-lapse módot is kínál, mely 4K felbontású videofelvételeket rögzít meghatározott időközönként (3840 x 2160 felbontás).

****** Speciális effektek használata esetén a kép/mp eltérhet a normál üzemmódhoz képest.

8. Okostelefon funkciók*******

Az opcionális FLU CARD FOR PENTAX 16GB memóriakártyával a felhasználó akár a telefonjáról is vezérelheti a fényképezőgépét.

******* A szoftver iOS6 vagy későbbi, illetve Android 4.2 vagy későbbi operációs rendszerekkel kompatibilis.

Pentax K-3 portrémarkolattal és a 3.2

9. Nagy, 3,2 incses LCD kijelző 1,037,000 képpontos felbontással

A k-3 új 3,2 incses, nagyfelbontású hátsó LCD kijelzővel rendelkezik, kb. 1,037,000 képpontos felbontással (3:2 képaránnyal). A nagy betekintési szög mellett edzett üveg védi a kijelzőt a külső behatásoktól, és az egyedi rés nélküli kialakítás a tükröződéseket hivatott redukálni, így még erős napsütésben is jól látható marad a kijelző.

10. Strapabíró, por- és időjárásálló kialakítás; az outdoor fotózáshoz tökéletesítve

A K-3 váza erős, ám könnyű magnézium ötvözet anyagból készül. A 92 speciális tömítésnek köszönhetően a por, nedvesség, és fagy nem ellenség a gép számára. A strapabíróság a zárra is igaz, mely 200 000 cikluson át volt tesztelve. Mindezek ellenére, a K-3 kompaktnak és könnyen kezelhetőnek lett tervezve.Pentax K-3 kettő SD foglalattal11. Egyéb jellemzők

  • Dupla SD kártya foglalat (SDXC UHS-1 kártyákkal kompatibilis SDR104 bus speed módban)
  • DRII (Dust Removal II) mechanizmus
  • HDR (High Dynamic Range) funkció nyers formátumban
  • PENTAX által fejlesztett hyper control system, a gyors, pontos reakciókért
  • Módválasztó tárcsa LOCK lehetőséggel (ON vagy OFF)
  • Újratervezett markolat, a még kényelmesebb fogás érdekében
  • Különboző korrekciós lehetőségek: objektív torzítás, kromatikus aberráció, vignettálás
  • Kompatibilitás Eye-Fi vezetéknélküli LAN kártyákkal
  • USB3.0, HDMI (type D) csatlakozók
  • Újonnan fejlesztett Digital Camera Utility 5 szoftver mellékelve javított teljesítménnyel

USB 3, mikrofon bemenet, hangkimenet és persze mini HDMI a K-3 oldalán

Budapest
broken clouds
14.3 ° C
15.8 °
12.7 °
64 %
4.1kmh
75 %
Sun
14 °
Mon
10 °
Tue
9 °
Wed
8 °
Thu
9 °

További friss hírek