Pentax DA 55-300mm F4-5.8 ED WR | fototv.hu

0
0

A Pentax a mai napon a K-3 mellett egy K-bajonettes DSLR gépekhez tartozó, 5,5x-ös zoomátfogású teleobjektívet is bejelentett. Fő jellemzője a legújabb fejlesztésű HD lencsebevonat, az időjárásálló szigetelés és a Quick-Shift Focus System-nek köszönhető gyors manuális fókuszkorrigálás.

HD Pentax DA 55-300mm f4.5,8 ED WR napellenzővel

Sajtóbejelentés:

HD PENTAX-DA 55-300mmF4-5.8ED WR

Egy sokoldalú teleobjektív K-bajonettes DSLR gépekhez, HD bevonattal és időjárásálló konstrukcióval

Örömmel jelentjük be az új K-bajonettes digitális SLR fényképezőgépekhez tervezett HD PENTAX-DA 55-300mmF4-5.8ED WR objektívet.

Az 5,5-szeres zoomátfogás, mely a közepes telétől a szuper-teletartományig terjed, egyedi PENTAX HD-bevonattal lett ellátva, a tű éles képekért, még rossz ? ellenfényes fényviszonyok között is. Az időjárásálló konstrukció pedig növeli a strapabíróságot és megbízhatóságot, így nem csak verőfényes napsütésben élvezhetjük a fotózás örömeit a szabadban.

Főbb jellemzők

1. Kb. 5,5-szeres zoomátfogás

A nagy, 5,5-szeres zoomátfogásnak köszönhetően az új HD 55-300 F4-5.8ED WR igazán sokoldalú: a 84,5-460mm-es (35mm-es formátumra számítva) tartomány ideális portré, sport, vagy akár tájképek készítéséhez. Az objektív két ED (Extra-low Dispersion) lencsetagot is tartalmaz, korrigálva a kromatikus aberrációt a teljes zoomtartományban.

2. HD* bevonat

Az objektív a PENTAX által fejlesztett, többrétegű HD bevonattal lett kezelve, mely nagy fényáteresztő képességgel bír, és hatékonyabban szűri ki a tükröződéseket, mint a hagyományos többrétegű bevonatok. Ennek köszönhetően tiszta, éles, és szellemképektől mentes képeket kapunk, akár ellenfényes szituációkban is.

* HD a High Definition (Nagy felbontás) rövidítése.

HD Pentax DA 55-300mm F4-5,8 ED WR szigetelő gyűrűi

3. Megbízható időjárásálló konstrukció

Az objektív időjárásálló tömítései megvédik az objektívet a nedvesség és portól. Amennyiben egy időjárásálló PENTAX fényképezőgépre csatlakoztatjuk, nyugodtan fényképezhetünk esőben, hóban, vagy poros, homokos területeken.

4. Quick-Shift Fókusz Rendszer

AZ objektív lehetővé teszi a Quick-Shift Focus System-nek köszönhetően a gyors manuális fókuszkorrigálást, ha a fényképezőgép már élességet állított.

5. Egyéb jellemzők

  • SP (Super Protect) bevonat védi a frontlencsét a szennyeződésektől
  • Nagy megbízhatóságú fém bajonett

?Design és specifikációk megváltoztatásának a jogát fenntartjuk.