PéldaKÉPek | fototv.hu

0
0

Urbán Ádám a Mai Manó Házban mutatja be PéldaKÉPek címet viselő fotókiállítását, a beszédes című képanyag egy kiváló fotós generáció alkotóit mutatja be saját alkotásaikkal egyetemben.


Urbán Ádám gondolatai a képsorozatról:

A magyar fotóművészet talán utolsó nagy nemzedékének tagjait kértem arra, hogy életművük legkedvesebb felvételével együtt fényképezhessem őket. Képsorozatom szereplői mindig is a példát, a követésre méltót, az eredetiséget, az igényességet jelentették számomra. A PéldaKÉPek sorozat szereplőinek képein nőttem fel, a valóság iránti érzékenységtől és tisztelettől a látásmódig sok mindent ellestem és megtanultam tőlük. E nemzedék tagjai képviselik számomra azt a szakmai és az emberi mércét, amelyre mintaként tekintek, valahányszor fényképezőgépet veszek a kezembe. Az ifjabb fotográfus generáció tagjaként bízom benne, hogy kiállításom képei méltó bizonyságát jelentik a sorozatban szereplő fotóművészek iránti őszinte tiszteletemnek.

Megnyitó: 2012.11.22 – 17h megnyitja Pettendi Szabó Péter

Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház Budapest VI. Nagymező u. 20.   (hétköznap 14-19h, hét végén 11-19h)

Horváth M. JuditIbrányban készült 1995-ös alkotásával Tóth György Emese c. képével, mely az eddigi legdrágábban értékesített kortárs magyar fotóműtárgy

A FOTOKLIKK.HU élőben közvetíti a megnyitót:

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!