0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Panasonic outdoor kamerák | fototv.hu

A Panasonic legújabb aktív kamkorderei – a HX-WA30 és a HX-WA3 – full HD felbontásra (1920×1080) képes, masszív modellek. A vízállósága miatt méltán népszerű WA-sorozat újdonsült tagjaiként a HX-WA30 és a HX-WA3 kényelmes, egykezes fénykép- és videofelvételi lehetőséget kínálnak, melyet nedves és hideg környezetben – pl. a sípályákon – is bátran használhatunk.

A HX-WA30 az elődjéhez (HX-WA20) képest 7 m-rel mélyebb, akár 10 m-es merülést is képes elviselni 60 percen át, ráadásul -10°C-os hőmérsékletig a hideg sem árt neki, sőt az 1,5 m magasból történő leejtést is elviseli. Beépített wifi funkcióinak köszönhetően könnyedén csatlakoztatható okostelefonhoz vagy táblagéphez, így a komponáláshoz e mobil eszközök képernyője is használható. Hasonlóan egyszerű a felvett adatok böngészése, illetve feltöltése és megosztása a közösségi oldalakon.

A HX-WA 3 az elődjéhez (HX-WA2) képest 2 m-rel mélyebb, akár 5 m-es merülést is kibír 60 percen át, és az új fagytűrő funkciónak is kiváló hasznát vehetjük.

Mindkét kamkorder készülékháza porálló, így tökéletes útitársa lehet azon kalandvágyó felfedezőknek, akik szabadidejüket próbatételt jelentő környezetben és tevékenységgel töltik. Így minden bizonnyal örülni fognak e modelleknek a sivatagi környezetben túrázók, a víz alatti barlangok felfedezői vagy a gleccsermászók.

A Panasonic bemutatja büszkeségét, a HX-A100 típusú akciókamerát, mellyel az aktív felfedezők könnyedén és kiváló minőségben örökíthetik meg élményeiket.

Kényelmes használat, kézi vezérlés nélkül

Kompakt méreteinek és kis súlyának köszönhetően az A100 viselete kényelmes, és ha a mellékelt fülrögzítőt használjuk, sisak sem szükséges az izgalmas kalandok megörökítéséhez. Akik viszont inkább a sisakhoz vagy a hátizsákhoz erősítve szeretnék használni, megvásárolhatják az univerzális rögzítőkonzolt. Még nagyobb szabadságot biztosít a kamkorder vízálló kivitele, hiszen így olyan környezetben is bátran filmezhetünk, ahol a készüléket nedvesség érheti.

Felvételek megosztása egyszerűen

A kamera további hasznos funkciója a beépített vezeték nélküli kapcsolat (wifi), ami lehetővé teszi, hogy a full HD felvételkészítéssel egyidőben a látványt élőben továbbíthassuk. Mobil eszköz vagy táblagép használatával a videofelvételeket könnyedén megoszthatjuk a közösségi oldalakon.

Képminőség, mely meghazudtolja a készülék tömegét

Kompakt méretei és kis súlya ellenére a HX-A100 hihetetlen felvételi képminőséggel örvendezteti meg a vásárlókat. Korszerű optikai jellemzői közül kiemelkedik a nagy fényerejű F2.5 objektív, a BSI képérzékelő és a korszerű LSI képfeldolgozó technológia, melyek világos és fényszegény környezetben egyaránt kristálytiszta, alacsony zajú felvételt garantálnak. A felvételi hibák minimalizálását szolgálja a bemozdulásokat korrigáló képstabilizátor, illetve a ferde képeket vízszintbe hozó szintbeállító funkció.

Főbb jellemzők:

 • IPX8 fokozatú vízállóság a biztonságos kültéri felvételek érdekében, ami 30 percen át akár 1,5 m mélységű merülést is lehetővé tesz.

 • A porálló készülékház megnyugtató biztonságot ad homokos vagy poros környezetben.

 • A vezeték nélküli kapcsolat segítségével a full HD minőségben rögzített látványt egyidejűleg élőben továbbíthatja és megoszthatja az UstreamA témát mobil eszköz vagy táblagép képernyőjén is ellenőrizheti, és távolról vezérelheti a felvétel indítását/leállítását

 • Mobil eszköz vagy táblagép használatával könnyedén megoszthatja felvételeit a közösségi oldalakon

 • Kiváló teljesítmény fényszegény környezetben is az F2.5 fényerejű objektívnek, az 1/4.1" BSI képérzékelőnek és a korszerű LSI képtechnológiának köszönhetően

 • A szintbeállító funkció a szabad szemmel gyakran nem érzékelhető képferdeséget is korrigálja

 • A képstabilizátor az elmosódás kiküszöbölésével gondoskodik tiszta, éles képminőségről

 • Ragyogó minőségű, látványos lassított lejátszás HD-felbontásban

 • Felvételi formátumok: 1920 x 1080/60 fps, 1280 x 720/120 fps, 640 x 360/240 fps

 • A szélzajszűrő funkció megszünteti az erős szél okozta zajt

 • 140 perces akkumulátor üzemidő* egyetlen feltöltéssel

* Full HD felvételi módban, kikapcsolt wifi funkcióval.

A Panasonic új, LUMIX DMC-FT5 készüléke napjaink legmasszívabb kompakt fotó- és videofelvevője, mely főleg azok számára kínál minőségi megoldást, akik aktívan keresik a kalandokat, és minden hihetetlen pillanatot szeretnének megörökíteni, bárhol is járnak. A tiszteletet parancsoló képfelbontás és a vagány, masszív, mégis vidám megjelenésű készülékházba épített funkciók sokaságával az FT5 tökéletes útitárs az igazán lélegzetelállító pillanatok megörökítésére, legyenek azok akár a víz alatt, akár a hegycsúcson vagy a sivatagban.

Ott is velünk lehet, ahová más kamerák soha nem jutnának el

A LUMIX FT5 páratlan képességeivel biztosítja azt, hogy a legextrémebb körülmények között is – például tengeri merülésen, egy sziklafalon függeszkedve vagy a keleti piacok zsúfolt forgatagában – a lehető legszebb felvételeket készíthesse, és ne kelljen amiatt aggódnia, vajon a kamera kibírja-e a megpróbáltatásokat. Mivel 13 méteres mélységig vízálló, kibírja a 2 méteres magasságból történő leejtést, -10 Celsius fokig fagytűrő és akár 100 kg-os terhelést is képes elviselni, a LUMIX FT5 valóban kemény legény a kompakt kamerák piacán.

Korszerű videofelvételi funkció

A LUMIX FT5 képes 1920×1080 képpontos full HD videók rögzítésére (AVCHD formátumban), melyet a Dolby Digital Creator által garantált fantasztikus hangzás kísér. Azokra a pillanatokra is gondolva, amikor lehetetlen két kézzel tartani a kamerát, egy külön gomb szolgál a felvétel azonnali, a beállításokkal való bajlódás nélküli elindítására. Sőt, az intelligens automatikus (iA) mód videofelvétel közben is használható, míg az aktív üzemmóddal is ellátott POWER O.I.S. képstabilizátor jól jöhet, ha mozgás közben, vagy olyan helyen filmez, ahol a bemozdulás veszélye fenyeget.

A legmagasabb műszaki színvonal kívül-belül

LEICA DC-VARIO ELMAR objektív (28 mm-es látószög, 4,6x zoom), full HD videofelvétel (1920×1080 (50p)) és 3 hüvelykes LCD-képernyő gondoskodnak arról, hogy az FT5 igazán ütős választás legyen. A 16,1 megapixeles, nagyérzékenységű képérzékelő, az új Venus képfeldolgozó rendszer, a gyorsított felvételi funkció és a 10 kép/másodperces sorozatfelvétel azt bizonyítja, hogy a kamera nem csak strapabíró, de intelligens is. Az FT5 telis-tele van olyan szolgáltatásokkal, melyek megkönnyítik az egyszeri és megismételhetetlen pillanatok megörökítését.

Egyszerű vezeték nélküli kapcsolódás

A LUMIX FT5 egyetlen gombnyomással kapcsolódik a vezeték nélküli (wifi) hálózathoz, így a LUMIX távvezérlő alkalmazás segítségével távoli felvételkészítés, illetve gyors és egyszerű képfeltöltés is lehetséges. A távoli vezérlés különleges fotók megörökítésére is alkalmas: egyszerűen töltse le a LUMIX távvezérlő alkalmazást mobil eszközére, és máris távoli keresőként használhatja annak kijelzőjét, miközben az FT5 készüléket olyan kritikus ponton helyezheti el, mint például egy sziklahasadék vagy a hajó hátsó része. A beépített GPS-funkcióval könnyedén rögzítheti a felvételkészítés helyét is. A wifi kapcsolat további előnye az 1 GB-os felhő alapú tárhely, mely a képek feltöltésére és tárolására szolgál, illetve a tv-készülékhez történő csatlakoztathatóság a nagyképernyős élmények érdekében. Vezeték nélküli nyomtatóhoz kapcsolódva könnyedén készíthet papírképet is kedvenc fotóiból.

Kiváló minőségű, intelligens, mégis rendkívül strapabíró modell

Sebastian Drawert, a Panasonic Marketing Europe LUMIX termékcsaládért felelős marketing igazgatójának véleménye szerint ?A Panasonic FT5 a LUMIX készülékcsalád igazi fenegyereke. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a minőségi, intelligens funkciók egész seregével felszerelt modell minden kalandvágyó fotós magától értetődő választása lesz. Akár télen, hódeszkázás közben, akár tavaszi sziklamászás alkalmával, vagy nyári búvárkodáskor az FT5 ideális eszköz arra, hogy ezeket a különleges emlékeket megörökítse. Mind a kezdő fotósok, mind a fanatikus kalandvágyók hátizsákájában ott a helye az FT5 kamerának.?

A készülék főbb jellemzői:

 • Rendkívüli strapabírás: Mivel 13 méteres mélységig vízálló, kibírja a 2 méteres magasságból történő leejtést, egészen -10 Celsius fokig fagytűrő és akár 100 kg-os terhelést is képes elviselni, a LUMIX FT5 valóban kemény legény a kompakt kamerák piacán.

 • Korszerű videofelvételi funkció: Az 1920x 1080, 50p full HD videofelvételi funkció és a sztereó mikrofon a legkiválóbb minőségű mozgóképeket garantálja.

 • Egyszerű vezeték nélküli kapcsolódás: A LUMIX FT5 egyetlen gombnyomással kapcsolódik a vezeték nélküli (wifi) hálózathoz, így távvezérelt felvételeket is készíthet, illetve azokat gyorsan és egyszerűen feltöltheti a tárhelyre.

 • Vízalatti üzemmód: Az új, víz alatti vörös színleképzési technológia segítségével rendkívüli színhűséggel örökítheti meg a víz alatti világot, örökre búcsút mondva a tompa, szürke tónusú képeknek, melyek gyakran jellemzik az ilyen környezetben készített felvételeket.

 • Minőségi fotózás mindig kézközelben: A 9,3x intelligens zoomnak, ésa 24 mm-es ultra nagylátószögű LEICA DC objektívnek köszönhetően – mely kivételes minőségéről közismert – a felejthetetlen pillanatokat briliáns részletességgel örökítheti meg

 • Lélegzetelállító végeredmény, bármilyen környezetben: Az új, 16,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS-képérzékelő bámulatos képminőséget garantál kedvezőtlen fényviszonyok között is, míg a továbfejlesztett POWER O.I.S képstabilizátor fénykép és videó módban meggyőző hatékonysággal szünteti meg a kézremegés hatását, nagy zoomátfogásnál is

 • Naplózza emlékeit: A kiterjesztett GPS funkcionalitásnak köszönhetően automatikusan rögzítheti a képfelvételek földrajzi helyét, és azokat a térképen megjelenítve közvetlenül a fényképezőgép képernyőjén is ellenőrizheti

 • A szükséges plusz: A kreatív feldolgozási/retusálási funkció számos látványos hatást kínál, mint pl. a lágy fókusz vagy a retro effektus

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles