3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Panasonic Lumix LS5 és FZ48 | fototv.hu

Két új kompakt fényképezőgéppel jelentkezett a Panasonic. A DMC-LS5 a gyártó belépő készülékeit erősíti majd, míg a DMC-FZ48 ultrazoom 24x optikai zoom mellett kínál Full HD videó rögzítést.

Panasonic Lumix DMC-LS5

Új, 14,1 megapixeles LUMIX modellt vezet be a Panasonic a DMC-LS5-ös géppel, amely 26 mm-es nagylátószögű, 5-szörös optikai zoomképességű objektívvel (35 mm-es egyenérték: 26-130 mm), F2,8-as fényerővel és O.I.S. optikai képstabilizátorral rendelkezik.

Az optikai képstabilizátor hatékonyan kompenzálja a kézremegés okozta elmosódást, és szakmai berkekben is elismert kivételes korrekciós teljesítményt kínál a kép minőségének romlása nélkül. Emellett a LUMIX népszerű Intelligens Automata (iA) üzemmódja nyújt garanciát arra, hogy a felhasználó minden helyzetben a legjobb eredményt érje el. Az emberi arcok megfelelő élességéről és expozíciójáról az Arcészlelés funkció gondoskodik, míg az Intelligens Jelenetválasztás az adott körülmények alapján – mint például portré készítése vagy tájfotózás stb. – automatikusan választja ki a legjobb beállításokat.

Az Intelligens ISO-vezérlés képes felmérni a képalany mozgásának sebességét és meghatározni az ISO-érzékenység és a zársebesség értékének optimális kombinációját, megelőzve ezzel a mozgási elmosódást.

A fentieken kívül a fényképezőgép lehetővé teszi 720p HD formátumú videofelvételek készítését, és a tartozék PHOTOfunSTUDIO szoftver segítségével megkönnyíti a fotók és videók megosztását például a Facebook vagy a YouTube portálon.

Az AA méretű elemmel használható DMC-LS5 bármely kezdő fotósnak gépkategóriáján felüli kényelmet és eredményeket kínál.

Panasonic Lumix DMC-FZ48

A Panasonic örömmel mutatja be új LUMIX ?FZ?-sorozatú modelljét, a DMC-FZ48-at, amely erőteljes optikai zoomot és vonzó jellemzőket, például manuális működtetést, full-HD videofelvételi lehetőséget, valamint ?Miniatűr Effektus? üzemmóddal kiegészített új kreatív vezérlést kínál.

A kiváló minőségű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív 25 mm-es ultranagy látószöget, és erőteljes, 24-szeres optikai zoomot biztosít. Ezenkívül rendelkezik a Panasonic legújabb Black Box Nano Surface Coating technológiájával, amely minimálisra csökkenti a szellemképességet és becsillanást okozó fényvisszaverődéseket. Az említett nagy teljesítményű (35 mm-es egyenértéken számítva 25-600 mm-es) optikai zoom akár 32-szeres erősségűre is fokozható a kép minőségét még digitális közelítés esetén is megőrző Intelligens Felbontás technológiát alkalmazó Intelligens Zoom funkció segítségével.

Mivel a gépben 12,1 megapixeles nagy sebességű CCD-érzékelő található, a készülék kompatibilis az 1920×1080-as AVCHD-formátumú full-HD videorögzítéshez, illetve a nagy sebességű folyamatos felvételkészítéshez szükséges nagy sebességű, nagy kapacitású jelfeldolgozással. Fejlett képfeldolgozó áramköre, a Venus Engine FHD mind fotó, mind videó üzemmódban gondoskodik a kiváló képminőségről. Intelligens Felbontás technológiája minden egyes képfelületnek optimális jelfeldolgozást, s ezáltal természetes tisztaságot és finom részletességet biztosít. A Sonic Speed AF ?hangsebességű autofókusz? és a gyors bemelegedési idő kivételes reakcióképességgel ruházza fel az új modellt, így még a legtünékenyebb pillanatok is megörökíthetők egy-egy szép fotón. A Követő AF pontossága és sebessége szintén drámai javuláson ment keresztül.

Manuális vezérlési lehetőség ? a nagyobb alkotói szabadság érdekében ? mind fotó-, mind videofelvétel esetén rendelkezésre áll.

A Lumix népszerű Intelligens Automata (iA) üzemmódja minden felvételkészítési szituációban segít a felhasználónak a legjobb eredmény elérésében. POWER O.I.S. optikai képstabilizátor, valamint Motion Deblur üzemmód* gondoskodik az éles képekről, akár a kéz remegéséből, akár a tárgy mozgásából eredő elmosódás lépne fel. A POWER O.I.S., az Arcfelismerés, az Arcészlelés, a Követő AF, az Intelligens ISO-vezérlés, az Intelligens Jelenetválasztás, valamint az Intelligens Dinamikatartomány-vezérlés egyszerűen az iA üzemmód alkalmazásával munkába állítható, így a legnagyobb könnyedséggel készíthetők gyönyörű felvételek.

Mindehhez ráadásként az FZ48 ?3D-fotó? üzemmóddal is fel van vértezve, mely lehetőséget nyújt valósághű, torzítatlan háromdimenziós képek rögzítésére. A felvételek VIERA 3D HDTV-n vagy más, MPO-kompatibilis 3D-berendezésen is lejátszhatók.


Közvetlenül számítógépen vagy más hordozható elektronikus eszközön átalakítás nélkül történő megtekintéshez a videók MP4-formátumban is rögzíthetők.

A 3,0?-os intelligens LCD 460 000 képpontos felbontása mind felvétel, mind visszajátszás közben jól látható, részletes megjelenítést kínál.

Kiváló optikai és digitális teljesítményének köszönhetően a DMC-FZ48 fotón és mozgóképen egyaránt hatékonyan, kiváló minőségben és könnyedén képes megörökíteni a pillanat szülte emlékeket, legyen szó szabadtéri gyermekrendezvényekről vagy beltéri családi összejövetelekről.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles