24.7 C
Budapest
vasárnap, július 3, 2022
Kezdőlap!frissítvePanasonic Lumix DMC-GH1 - videófelvétellel | fototv.hu

Panasonic Lumix DMC-GH1 – videófelvétellel | fototv.hu

Imáink megfogantak és a Panasonic mérnökei megajándékoztak minket a Lumix DMC-G1 videó felvételre is képes változatával, a GH1-gyel. Ahogy azt korábban a pletykarollerben is felvetettük, a PMA-ra megjelent a Full HD videó rögzítésre is alkalmas utódmodell. 

A G széria új tagját Creative HD Hybridnek is becézik, mivel egyesíti magában a DSLR-ek képminőségét a HD videófelvétellel. Az utód fejlesztését döntően a mozgókép rögzítésre való felkészítés határozta meg. Ehhez szükség volt egy új 14 megapixeles Live MOS képérzékelőre, amiből viszont effektív képalkotásra az elődhöz hasonlóan csak 12,1 millió képpont jut. Ez gyakorlatban kismértékű felbontás növekedést eredményezett a 3:2 és 16:9-es oldalarányoknál, valamint végre belekerült egy készülékbe az 1:1 oldalarány. Videófelvételeket Full HD, azaz maximum 1920×1080-as felbontásban 25 kép/ mp-es frissítéssel (PAL) készíthetünk AVCHD formátumban (MPEG-4/H.264). A kiváló képminőséghez megfelelő hang rögzítésére is szükség van, ezért került az új készülék tetejére egy sztereo mikrofon, melynek rögzített hangjából akár virtuális dolby sztereo ”hangeredmény” is születhet. A GH1-et akár külső mikrofonnal is használhatjuk és a videó programmódok sem hiányozhatnak a repertoárból. A gyors videófelvétel indításának elengedhetetlen kelléke a dedikált REC gomb, ami a hüvelykujjunknál, a hátlap jobb felső gumírozásánál található.

A fényképezési funkciókat és tulajdonságokat illetően nem sok változást tapasztalhatunk a G1-hez képest. Az kijelző maradt 3”-os, 460 000 képpontos kihajtható TFT LCD monitor, az LVF elektronikus kereső 1,4 millio képpontos. Az érzékenység maximuma maradt 3200-as ISO érték, a zajszintbeli változásokról majd csak a tesztelések során derül fény. A készülék egyik vonzereje továbbá is rengeteg intelligens funkció, melyet az iA programmód kínál.

Az új gépvázhoz két új G-szériás objektívet is bemutattak, melyeket már a 2008-as Photokinán beharangoztak. A Lumix G Vario HD 14-140mm-es optika HD felségjelzéssel díszített, ezzel is jelezvén a vidófelvételhez optimalizált kialakítást.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
24.7 ° C
25 °
23.3 °
53 %
1.5kmh
0 %
vas
26 °
hét
36 °
ked
32 °
sze
31 °
csü
27 °

További friss hírek