8.9 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Panasonic LUMIX DMC-GF6 | fototv.hu

A Panasonic bejelentette DSLM családjának legújabb tagját a GF6-ot, mely a gyártó MILC készülékeinek karcsúbb termékvonalát viszi tovább. A GF5-nél azonban nem csak felbontásban és tudásban, hanem méreteit tekintve is nagyobb.

A LUMIX GF6-ra kukkantva először az jutott eszünkbe, milyen kis tömzsi lett a gép. Ez a fogáson valószínű segít kicsit, csak olyan ormótlan a szemből még mindig kecses fényképezőgép. Fizikálisan mindösszesen 5%-ot nőt, tömegét tekint viszont 20%-ot gyarapodott, önsúlya így 323g lett. Hátsó nézetből egyből szembe tűnik a 3?-os érintőkijelző, mely jelen esetben teljesen felhajtható és 1.040.000 képpontot kapott. De lássuk a belbecs fejlődését.

12-ről 16 megapixelre nőtt a Live MOS szenzor felbontása, 4 féle választható képarányt kapunk, az érzékenység kiterjesztés mellett max. 25 600-as ISO érték lehet. Sebesség terén 0.5mp-e belül egyből exponálhatunk bekapcsolás után, javult az AF sebesség, a Low Light AF már -3Fé-től automatikus élességállítást garantál. A progresszív Full HD videó rögzítés jelen esetben kimaradt, 50i vagy 60i-t kapunk helyette, követő AF viszont mozgóképek rögzítésekor is garantált. A könnyed vezérlésről az érintőképernyő, az általa elérhető funkciók és négy egyénileg programozható fizikális gomb gondoskodik. Sorozatfelvételben 4.2 kép/mp sebességre képes AF használatával, de 20 képes burst fix élességű sorozat is elérhető. Lényeges fejlődés az NFC és WiFi kommunikáció, előbbi a gyors eszközpárosítást, utóbbi a villámgyors letöltés, megosztást és távvezérlést garantálja.

Sajtóbejelentés:



Az új, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép, a DMC-GF6 modell a Panasonic LUMIX G sorozatának legújabb kompakt tagja.

A kamera nagy felbontású vadonatúj Live MOS érzékelővel büszkélkedhet, a továbbfejlesztett Venus Engine képfeldolgozó elektronika és a villámgyors ?Light Speed? autofókusz mellett, melyek összességében kiváló képminőséget biztosítanak. A készülék kitűnő választás azok számára, akik a kreatív felvételek készítését részesítik előnyben, ám eddig az okostelefonjukat vagy egyszerűbb kompakt gépeket használtak erre a célra. A GF6 nemcsak biztosítja a fő felvételi paraméterek gyors és egyszerű beállíthatóságát, hanem kifinomult megoldásai és innovatív funkció révén valósággal ösztönöz a különleges, egyedi fotók készítésére.

Tizenkilenc beépített filterrel (szűrővel) a GF6 több mint egy sokoldalú fényképezőgép, kreatív eszköz azoknak, akik képességeiket továbbfejlesztendő változtatni szeretnének fotózási szokásaikon. A felhasználók az új modell segítségével élvezetesen mozdulhatnak el a ?gépies? felvételkészítéstől a kreatív komponálásig.

Mindezt kiegészítve a Wifi és a szintén vezeték nélküli NFC (Near Field Communication) adatátviteli funkcióval, egyszerűen megoldható, hogy az elkészült képeket egy pillanat alatt lehessen továbbítani okostelefonra vagy tabletre, ahonnan már csak egy lépés a webre történő feltöltés, az e-mailes továbbítás vagy a közösségi portálokon való megosztás.

S ha mindez nem elég, az önálló videó gombbal a DMC-GF6 alkalmas AVCHD formátumú Full-HD videók készítésére is (1920×1080, 50i) sztereó hang rögzítése mellett.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
688FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles