1.9 C
Budapest
Wednesday, November 29, 2023

Panasonic Lumix DMC-G7 | fototv.hu

A Panasonic bejelentette új fényképezőgépét a Lumix DMC-G7-et. A 16 megapixeles Live Mos szenzorral rendelkező fényképezőgép ISO 25600 érzékenységű. Lehetőség van 4K-s videók (3840 x 2160 pixel) és 4K fotók készítésére. 3"-os, 1,04 millió képpontos, kihajtható, forgatható érintőképernyővel rendelkezik.  

Panasonic Lumix DMC-G7

Sajtóbejelentés:

Az új Panasonic LUMIX DMC-G7 fényképezőgép: A profi minőségű fotozás és a 4K felbontású felvételek készítése még sosem volt ilyen egyszerű

A 4K Photo funkciónak köszönhetően sosem kési le a kioldó gomb megnyomásának ideális pillanatát

Mallorca, Spanyolország (2015. május 18.) ? A Panasonic ma mutatta be az új LUMIX DMC-G7 fényképezőgépét. Legfőbb előnyei közé tartozik a 4K felbontású videofelvétel kiváló minősége, az ugyancsak nagy felbontással készülő fotók csúcsminősége és számos új praktikus funkció, amelyek egyértelműen megkönnyítik a kreatív fotózást, mégpedig attól függetlenül, hogy használója milyen szintű tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik.

Az új, 16 megapixeles felbontású LUMIX DMC-G7 gépnek főként a profi képminőségre vágyó amatőr fotósok veszik majd hasznát. Egyszerű kezelést kínál, amely azonban semmiképp sem jár a teljesítmény csökkenésével. Az újonnan alkalmazott 4K Photo funkció lehetővé teszi a videofelvétel tetszőleges képkockájának szabályos, 4K felbontású fotóként való elmentését, ami azt jelenti, hogy eloszlatja használójának azzal kapcsolatos aggodalmait, hogy vajon sikerül-e megfelelő pillanatban lenyomnia a kioldó gombot. Az univerzális használati lehetőségeket kínáló fényképezőgépet bárhová magával viheti. Kiválóan alkalmas tehát a mindennapi élet mozzanatainak, a családdal és a barátokkal való együttlét megismételhetetlen pillanatainak egyszerű megörökítésére, akárcsak a kalandos utazásokhoz.

Panasonic Lumix DMC-G7

Minőségi fotók születnek a videofelvétel készítésekor is

Az igen jó minőségű videofelvételeknek köszönhetően a Panasonic LUMIX G családba tartozó fényképezőgépek már korábban is nagy népszerűségre tettek szert, és ez alól a termékcsalád újabb tagja sem kivétel. A LUMIX DMC-G7 (3840×2160) videofelvételeket készít, amely a szokásos Full-HD szabványhoz képest négyszer nagyobb pixelszámot jelent. Mindez tökéletesen tiszta, a legapróbb részleteket, például egyes fűszálakat vagy az éjszakai égbolt csillagait rögzítő képet eredményez.

Ezen túlmenően a LUMIX DMC-G7 azonban olyan funkcióval is szolgál, amely épp a 4K felbontású videofelvétel kiváló minőségét aknázza ki. Az úgynevezett 4K Photo funkció lehetővé teszi az adott videofelvétel tetszőleges képkockájának önálló, 8 megapixeles felbontású fotóként való elmentését. A videofelvétel másodpercenként 30 képkocka sebességgel készül, majd ezt követően a felhasználó az egyes képkockákat megtekintheti és elmentheti. Így hatásos felvételek készülhetnek a tenger vizéből kiugró delfinekről és nagyhalakról, a születésnapi tortán lévő gyertyákat elfújó gyermekekről stb. Ily módon tehát jelentősen kitárulnak a felhasználók kreativitásának a lehetőségei.

Panasonic Lumix DMC-G7

Világos és éles, élő színekkel teli kép

A LUMIX G7 fényképezőgép 16 megapixeles felbontású szenzorral van ellátva. A felhasználók a fotók és a videofelvételek maximális minőségére számíthatnak, mégpedig minimális torzítás és alacsony zajszint, sőt rossz fényviszonyok mellett (például elsötétedett vendéglőben vagy bárban) is. A korábban már említett szenzorral együtt a felszereltség alapját képezi a feljavított Venus Engine képfeldolgozó processzor is, amely többek között a jelenet hű színekben való visszaadását biztosítja. Ez pedig fotózás és forgatás esetén is éles és világos, élő és teljesen természetes színekkel teli képet eredményez.

Kalandoroknak szánt konstrukció

A Panasonic LUMIX G termékcsalád fényképezőgépei kompakt és könnyen hordozható kivitelbe telepített legkorszerűbb technológiával rendelkeznek, a tükörreflexes gépekhez képest tehát sokkal kisebbek és könnyebbek. Az új LUMIX DMC-G7 modell akkumulátorral és SD memóriakártyával együtt mindössze 410 g-os, így kiválóan használható utazáshoz.

Az új modell további előnyeként említhető az OLED technológiával kialakított csúcsminőségű elektronikus kereső, valamint a 7,6 cm-es átlójú és 1 040 000 képpont felbontású dönthető érintőkijelző. A kompozíció létrehozása során a jelenet a keresőben és a kijelzőn is figyelemmel követhető ? előnye mindkét esetben a felvétel 100%-os lefedettsége, a dönthető szerkezetű kijelző azonban jelentős módon megkönnyíti a különböző szokatlan szögekből történő fotózást. Az érintőkijelzőn kívül számos egyéb önálló kezelőelem is rendelkezésre áll, amelyek révén könnyen és gyorsan elérhetők a különböző fényképezési funkciók és paraméterek.

Panasonic Lumix DMC-G7

Gyorsaság mindenek felett

A Panasonic LUMIX G termékcsaládhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a gyors és pontos automatikus élességállítás. Ennek köszönhetően teljes mértékben a kompozíció kialakítására és a kioldó gomb megfelelő pillanatban való megnyomására koncentrálhat, miközben biztos lehet abban, hogy minden egyébről a fényképezőgép maga gondoskodik. Elődeihez képest a LUMIX DMC-G7 az élességet még gyorsabban be tudja állítani, az adott jelenet elemzését és a megfelelő paraméterek beállítását pillanatok alatt elvégzi. Mindez éles és tiszta fotókat és videofelvételeket eredményez bármilyen körülmények között, sőt a gyors és váratlan mozgások esetén is.

Miként vonató be a fotózásba egy okostelefon vagy táblagép

A LUMIX DMC-G7 gép Wi-Fi porttal rendelkezik, ami megkönnyíti a felvételek közösségi hálózatokon való megosztását, ugyanakkor tovább bővíti a fotózáshoz kapcsolódó kreativitás lehetőségeit.

A fényképezőgép egyetlen gombnyomással csatlakoztatható okostelefonhoz vagy táblagéphez, a fotók vagy a videofelvételek tehát a Facebookra, egyéb közösségi hálózatokra illetve weboldalakra másodpercek alatt feltölthetők. Ugyanez vonatkozik a felvételek e-mailben történő továbbítására is. A mobil eszköz kijelzője pedig távirányítóként is használható ? segítségével élességet, fényrekeszt, expozíciós időt, érzékenységet állíthatunk, de ugyanakkor a távexponáló funkcióját is betölti. Miközben a fényképezőgéphez hozzá sem kell nyúlni.

Néhány egyéb figyelemre méltó funkció:

  • Feljavított kreatív panoráma (360 fokos) üzemmód
  • Külső mikrofon csatlakozó aljzat (3,5 mm)
  • Feljavított szemkagyló és szemérzékelő
  • Élesítéskor a felvétel egy részének kinagyítása
  • Csendes üzemmód
  • Digitális vízmérték
  • Kreatív effektusok (22 szűrő)
  • Time-lapse felvételkészítő és stop motion stílusú animációs rendszer
  • iA+ intelligens automata üzemmód fotózáshoz és videofelvételek készítéséhez

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
644FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles