1.7 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Panasonic LUMIX DMC-G6 és a 14-140mm zoom | fototv.hu

Megérkezett a Panasonic Micro4/3-os MILC családjának legújabb tagja a Lumix DMC-G6 és a friss LUMIX 14-140mm-es kompakt zoom lencse.

Kézre áll, jó fogását a G5-től örökölte

Sajtóbjelentés:

A Panasonic a bécsi képalkotással foglalkozó rendezvényen, a Digital Imaging Seminar-on bemutatta a DSLM (Digital Single Lens Mirrorless ? tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek) család legújabb tagját, a LUMIX DMC-G6 modellt, amely 16,05 megapixeles Live MOS szenzorral és fejlett képalkotási- és zajcsökkentő eljárásokkal segíti a fotósokat a minden eddiginél jobb képek készítésében. A ?Low Light AF? funkció segítségével mindez olyan helyzetekben is lehetővé válik, amikor a legtöbb fényképezőgépnek már kevés a fény az élesség beállításához és így a jó felvételek készítéséhez.

Panasonic Lumix DMC-G6 es 14-140mm objektiv

Képminőség terén magasra teszi a lécet

Az új és erős Venus Engine képfeldolgozó elektronika és a LUMIX DMC-G6 16,05 megapixeles Live MOS szenzora tökéletes párosítás: lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy megmutassák, hogy a DSLM kamerákkal is el lehet érni a kívánt legjobb képminőséget. A kamera ráadásul továbbfejlesztett érzékenységi tartományban működik: az ISO 160 és 25 600 közötti értékek azt jelentik, hogy lényegében bármilyen fényviszonyok között használható. Ez különösen fontos tulajdonság ebben a kategóriában, hiszen a fotósok igen sűrűn készítenének képet olyan szituációban, amikor alig van fény.

A gyors és precíz autofókusz rendszer (Accurate AF)? és a sötétebb helyeken is működő ?Low Light AF? funkció minden körülmények között segítenek élességet állítani, annak érdekében, hogy a fotós soha ne maradjon le a legjobb pillanatról. A LUMIX DMC-G6 ráadásul az autofókusz üzemmódok hihetetlenül széles skáláját biztosítja, mint például a több területre fókuszálható élesség, az arcfelismerés, vagy a követő üzemmód. Ezek gondoskodnak arról, hogy kifogástalan kép készüljön akkor is, ha a téma éppen mozog. A gép gyors sorozatfelvételre is képes ? maximális sebességen másodpercenként hatot exponál teljes felbontás mellett, vagyis lenyűgözően tiszta felvételeket készít még olyan témák esetében is, ahol jellemzőek a gyors mozgások: ilyenek például a sportesemények.

Panasonic Lumix DMC-G6 es 14-140mm objektiv

A minőség fejlődése a LUMIX DMC-G6 esetében nem ér véget az állóképeknél. A 24p videó mód segítségével a felhasználók az igazi filmezés élményébe is belekóstolhatnak. A képérzékelő és a Venus Engine lehetővé teszi, hogy a Full HD 1080/50p felvételek készítését, sztereó hanggal, tökéletes minőségben, minimális zajszint mellett. Akár a haladó AVCHD, akár az MP4 formátumot választja a felhasználó, a LUMIX DMC-G6 a tömörítési és kompatibilitási opciók széles skáláját kínálja. A hosszú felvételi idő, a könnyű vezérlés és a továbbfejlesztett autofókusz a kifejezetten videofelvételre tervezett LUMIX G objektívekkel tökéletesen alkalmassá teszik a készüléket mozgóképek rögzítésére is.

Fejlett kijelző és gyors működés

A LUMIX DMC-G6 előnye az OLED kijelző, amely nem pusztán fényesebb, mint a hagyományos LCD-k és ezért jobban látható kültéren, erős fényben, hanem gyorsabban is jeleníti meg a képeket. Mindemellett, a csökkentett energiafogyasztásnak köszönhetően lassabban meríti az akkumulátort, így hosszabb használati időt biztosít.

Panasonic Lumix DMC-G6 es 14-140mm objektiv

A szemérzékelővel ellátott elektronikus keresőt (Electronic Viewfinder – EVF) és a 3 collos, bármilyen szögből látható kijelzőt is használhatja a felhasználó a videók vagy a képek komponálására ? ahogy a helyzet kívánja. Ugyanakkor forradalmian új, hogy a felvétel az érintőképernyőről is indítható. Érintőképernyőről vezérelhető az is, hogy mire állítson élességet a gép, s mi legyen csak háttérelem, ez pedig sokkal gyorsabb reakciót tesz lehetővé, például mozgó témák, vagy videók esetén, ezzel is segítve a lenyűgöző felvételek elkészültét.

Vezeték nélküli kapcsolatok A LUMIX DMC-GF6 modellel bemutatott vezeték nélküli funkciók a LUMIX DMC-G6 esetében is használhatók, köszönhetően a beépített Wi-Fi és NFC képességnek. Így egyszerűen megoldható, hogy az elkészült képeket egy pillanat alatt lehessen továbbítani okostelefonra vagy tabletre, ahonnan már csak egy lépés a webre történő feltöltés, az e-mailes továbbítás vagy a közösségi portálokon való megosztás. Mindezt úgy, hogy a kezdeti beállításokat követően már nincs szükség minden alkalommal arra, hogy újra belépjen a felhasználó a saját fiókjába, a fényképezőgép magától bejelentkezik, igény esetén.

LUMIX G VARIO 14-140mm f3.5-5.6 ASPH/POWER O.I.S

Az új objektív 10x optikai zoomot biztosít. Az esztétikus megjelenésű, fémházas objektívet speciálisan a tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépekhez tervezték, mint amilyen a LUMIX G sorozat. Az objektívek megfelelnek a Mikro Négyharmados rendszer követelményeinek és azon túlmenően legfeljebb 240 kép/mp sebességen kompatibilisek a szenzor meghajtóval is, így képesek maximálisan kihasználni a LUMIX DMC-GH3 vagy a LUMIX DMC-G6 modellek villámgyors AF frissítési sebességét.

Panasonic Lumix DMC-G6 es 14-140mm objektiv

A LUMIX G VARIO 14-140mm (35 mm ekv.: 28-280 mm) alkalmas HD videók készítésére is, éles, elmosódásmentes képeket garantál sportesemények, vagy akár távoli tárgyak felvétele esetén is. Az objektívbe épített nagy teljesítményű POWER O.I.S. optikai képstabilizátor a megfelelő lencsetag elmozdításával fokozott stabilitást biztosít teleobjektíves helyzetben is. Vagyis nemcsak a rövid és gyors mozgásokat képes kiélesíteni, hanem a nagy és lassú elmozdulásokat is, elősegítve, hogy tiszta képeket készítsen a fotós kültéren, gyenge fényviszonyok mellett is. A LUMIX G VARIO 14-140mm a LUMIX G család legújabb tagja, amely a világon a legnagyobb választékát nyújtja a Mikro Négyharmad rendszerű objektíveknek és kiegészítőknek.

www.panasonic.hu

http://www.facebook.com/Panasonic.Magyarorszag

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,483RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles