0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Panasonic Lumix DMC-FZ150 | fototv.hu

A Panasonic piacra dobta új, szuperzoomos kompakt digitális fényképezőgépét, amely a népszerű LUMIX FZ-sorozat legfejlettebb tagja. Egyik legkülönlegesebb jellemzője az 1920 x 1080 pixeles full HD 50p (PAL) videofelvételi formátum, amely egyenletes mozgókép rögzítési lehetőséget biztosít.

A készülék kiváló minőségű, 25 mm-es ultranagy látószögű LEICA DC VARIOELMARIT objektívvel, erőteljes, 24-szeres optikai zoommal, valamint a Panasonic legújabb Black Box Nano Surface Coating technológiájával rendelkezik, amely minimálisra csökkenti a szellemképességet és becsillanást okozó fényvisszaverődéseket. A nagy teljesítményű (35 mm-es egyenértéken számítva

25-600 mm-es) optikai zoom – a kép minőségét még digitális közelítés esetén is megőrző Intelligens Felbontás technológiát alkalmazó Intelligens Zoom funkció segítségével – akár 32-szeres erősségűre is fokozható.

A 12,1 millió pixeles MOS-érzékelő és a Venus Engine képfeldolgozó motor kombinációja mind érzékenység, mind sebesség tekintetében kivételes képrögzítési képességekkel ruházza fel az új modellt. AVCHD-üzemmódban NTSC esetén 1920 x 1080 pixeles, 60p sebességű, PAL-szabvány esetén 50p sebességű videofelvételt, míg teljes felbontás mellett másodpercenként 12 képkockás folyamatos nagy sebességű felvételt tesz lehetővé. Az objektív, az érzékelő és a képfeldolgozó együttesen jelentős szerepet játszik a képminőség javulásában, különösen a gyengén megvilágított témák megörökítése esetén.

A mindössze 0,1 másodperces, Fénysebességű Autofókusznak (Light Speed AF) köszönhetően még az ellebbenő fotózási lehetőségeket is nehéz lesz elszalasztani. Azonban a fényképezés valódi élményének biztosítása érdekében a felhasználók manuálisan is vezérelhetik a DMC-FZ150-et, és művészi kreativitásuk mind fotó, mind videó üzemmódban kifejezésre juthat. Emellett új Kreatív Vezérlés és Fotóstílus funkció, valamint számos más gyári beállítás is rendelkezésre áll benne.

A Lumix népszerű iA (Intelligens Automata) üzemmódja minden felvétel készítési szituációban segít a felhasználóknak a legjobb eredmény elérésében. Hatékony kézremegés-korrigáló rendszere, a POWER O.I.S. most Aktív üzemmóddal bővült, amely akár járás közben is segít stabil videofelvételeket készíteni.

Mindehhez ráadásként a DMC-FZ150 „3D-fotó” üzemmódjával készített háromdimenziós képek VIERA 3D HDTV-n vagy más, MPO-kompatibilis 3Dberendezésen is lejátszhatók. Az MP4-formátumban rögzített videók átalakítás nélkül, közvetlenül megtekinthetők számítógépen vagy más hordozható elektronikus eszközön.

A DMC-FZ150 erőteljes zoomobjektívje, sokféle jellemzője és manuális vezérlési funkciói kompakt és hordozható formatervű házban kaptak helyet. Hihetetlen sokoldalúsága, valamint kiemelkedő fotózási és videofelvételi teljesítménye pedig bőségesen elegendő ahhoz, hogy a tapasztalt amatőr fotósok igényeit kielégítse.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles