35.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Panasonic 2013-as tavaszi újdonságok | fototv.hu

A Panasonic is bemutatta 2013 tavaszi újdonságait kereskedő partnereinek és persze a sajtó munkatársainak. A rendezvényen a barnaárutól kezdve a legújabb televíziókon át minden friss Panasonic készülék megtekinthető volt, vagyis majdnem minden. Minket természetesen a fotó-videó szekció érdekelt leginkább (csak), bár egy kiváló inverteres Pana mosógépet is szívesen elfogadnánk? Igazából az LF1 kompaktot hiányoltuk, de legalább élőben ott volt az új G6 és GF6.

Lőrincz János kereskedelmi igazgató számolt be a vállalt előző évi teljesítményéről

Az esemény első felvonásában egy kis teremben láthattunk rövidebb prezentációt a cég tavalyi teljesítményéről (a japán üzleti év ugye áprilisban zárul), melyben nagyon szimpatikusan és őszintén elismerték, nem remekeltek globálisan. Ez persze nem azt jelenti, ne lennének húzó termékek vagy szegmensek, vezetékes telefonban még mindig világelső a japán anyacég, a TV piacon is stabil másodikak és fényképezőgépek vonatkozásában is igen erős a LUMIX brand Németországban és Angliában.

A piaci trendek ? WiFi funkció és közösségi megosztás, nincs nagy újdonság

Lőrincz János kereskedelmi igazgató felvezetőjében kitért a fényképezőgép és videókamera trendekre, tombol a WiFi láz és az NFC kapcsolat. Erősen visszaestek a felső- és középkategóriás kompaktok, de bridge-re, kompakt ultrazoomra (TZ széria) és időjárásálló digitális fényképezőgépekre azonban még mindig van kereslet, sőt ez állandónak nevezhető. A DSLR-ek igazi kihívójaként emlegették a felfrissült Panasonic MILC vázakat, a G6 az elődmodell sikerén tovább haladva pályázhat is erre a címre. A kényelmes fogású és kivételesen könnyű G6 DSLM minden tekintetben fejlődött, nagyobb felbontású EVF, jobb képminőség és gyorsabb élességállítás rossz fényviszonyok közepette.

A 2013-as LUMIX kompakt termékkínálat

A termékszegmensenként felosztott bemutató termekben személyesen is megfogdoshattuk az újdonságokat és Czinke Csaba termékmanager, technikai tudor mutatta be részletesebben a fényképezőgépeket, kamerákat. A G6 sajnos még eléggé bétás állapotú volt, így a gyors próbát leszámítva túl sok konzekvenciát nem lehetett levonni. A kisebb méretű GF6-ból már kettő példány is volt stabilabb működéssel és a 180 fokban felhajtható kijelzővel. A teljes LUMIX DSLM család immáron egész sok tagból áll, hiszen a korábbi modelleket még nem vonják ki a piacról. Így a legretrósabb G1X-től kezdve a félprofi GH3-ig 5-6 készüléktípus teszi ki a Panasonic MILC termékvonalát.

Czinke Csaba elmondta, mára egy csúcs MILC gépből nem hiányozhat a WiFi kapcsolat

Külön méltatták a nemrég TIPA elismerésben részesült GH3-mat (biztosak vagyunk benne EISA díjat is hazavisz majd), melynek videós teljesítményét a rangos DPREVIEW.com is méltatta, arany plecsnivel jutalmazta. Az biztos és bátran kijelenthető, ez a Micro 4/3-os gépváz felveszi a versenyt a Canon és Nikon full frame DSLR-jeivel szemben videó fronton, képminősége valóban kiváló és magáért beszél! Ennek prezentálására összehasonlító videókat is láthattunk.

Íme a Panasonic DSLM családja

Végezetül beszéljenek a képek és a képaláírások tovább?

Egy G LUMIX beépített time-lapse funkcióval is fel van vértezve

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles