0.2 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Pályázatot hirdet a Fotóakadémia | fototv.hu

Nemrég indult el útjára a Fotóakadémia előadás sorozat, mely hétvégente kínál nívós szakmai programot az érdeklődők számára olyan előadókkal, mint például Kincses Károly, Korniss Péter vagy Radisics Milán. Egy folyamatos fotópályázatot is meghirdetett az Akadémia, melynek témái az aktuális előadásokhoz kötődnek.

 


A pályázat pontos részletei előtt kiemelnénk a leglényegesebb részletet, mégpedig a szöveges értékelést, melyet minden beadott pályaműhöz csatolnak a dobogó helyezés elérésétől függetlenül. Kevés az olyan pályázat, ahol neves fotóművészek értékelik a munkánkat és valóban tanulni lehet az akár ”sikertelen” nevezésekből is. És már is értelmet nyer a részvételi díj befizetése…

Fotóakadémia egy év során 30-36 témakörben, témakörönként 1-3 pályázati feladatot ír ki. A pályázati feladat a Fotóakadémiai Hétvége előadásaihoz, eseményeihez kapcsolódik. Egy témakörben a pályázat az esemény napján nyílik és 30. napon zárul. Az eredményhirdetés legkésőbb a 60.napon lesz.

A Fotóakadémia egy év során 30-36 témakörben, témakörönként 1-3 pályázati feladatot ír ki.

A pályázati feladat a Fotóakadémiai Hétvége előadásaihoz, eseményeihez kapcsolódik.

Egy témakörben a pályázat az esemény napján nyílik és 30. napon zárul.

Az eredményhirdetés legkésőbb a 60.napon lesz.

A pályázók, akik pályázatukkal egyben az akadémia tényleges tagjaivá is válnak, korlátlan számban adhatnak be pályázati anyagot.

A nevezési díj témakörönként ez első pályázati anyagért 3500 forint a további témakörön belüli pályázati anyagért 2000 forint.

A dolgozat, a pályázati anyag (kép és/vagy szöveg) legalább egy, legfeljebb öt képet (rövidebb oldalán min. 1600 pixel, JPG  formátumban) és ha a feladat igényli maximum 8 000 leütés terjedelmű szöveges kifejtést (PDF formátumban) tartalmazhat.

A konkrét feladatok kiírásában előfordulhat ettől eltérő fájl formátum.

A képeken bármely manipulácó megengedett ami, ami hozzáad a kép értékéhez, és műfajilag elfogadható.

A pályázatok kiírása, leadása, értékelése, zsűrizése internetes eszközökkel történik.

A leadott pályaműveket egy változó összetételű kuratórium előszelektálja. A kuratórium és zsűri tagjai az Fotóakadémia előadói, és a Fotóakadémiai pályázatokon sikeres tagjai.

Az értékelési szempontjai az elvárható gondolati, esztétikai és technikai követelményeken felül a Fotóakadémia pályázatok kiírásában szerepelnek.

A kuratórium és a zsűri minden beadott pályázati anyagot szöveges értékel, minősíti, melyben rávilágít az értékekre, a javítani valókra. Előfordulhat, hogy egymással vitatkozó vélemények is rögzítésre kerülnek.

 A zsűri az pályázati anyagokat 1000-tól 5000-ig kredittel is értékeli.

Minden témakörben egy első, két második, három harmadik helyezettnek pénzdíjat adunk ki.

A pénzdíj mértéke a leadott pályázatok díjainak 20%-a úgy osztva, hogy az első díjszintre az összeg egyharmada jusson, és a legkisebb díj sem legyen 10 ezer forintnál kisebb, figyelembe véve a vonatkozó adó jogszabályokat.

A pályázati díjak 20% az értékelők munkájának díjazására, legalább 20% pedig a legjobb anyagok jogdíjaira és reprodukálására, kiállítására lesz fordítva.

A legjobb anyagokat a közös tudásanyagban publikáljuk. A pályázónak az értékelés után lehetősége van a pályázatát nyilvánossá tenni a látogatók vagy a tagok számára, de csak a szöveges értékeléssel együtt.

A fotók közül a legjobbakat rendszeresen kiállítjuk.

Az közlésre alkalmas képek jogait a Fotóakadémia megvásárolja.

A legizgalmasabbakat évente albumban kiadjuk.

Az aktuális pálázati témakört megtaláljátok aFotóakadémia weboldalán


 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles