12.8 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Online Természetfotó Magazin indul | fototv.hu

A Thomas Picture Kiadó gondozásában hazánkban igazi újdonságnak számító online, digitális természetfotó magazin jelenik majd meg negyed évente. Az első szám már olvasható a világhálón, mely igényességével és profizmusával méltó módon hirdeti a magyar természetfotósokat.  

cover_small

A mai gazdasági körülmények között igen rizikós dolog beleugrani egy új, a nyomtatott sajtó irgalmatlan versenyében közdő és lavírozó magazin kiadásába. Ám ezt a problémát ügyesen oldották meg a Természetfotó Magazin szerkesztői, az internet határtalan lehetőségeit segítségül hívva. Mostantól negyed évente fog megjelenni, a magyar mellett angol nyelven is a természetfotózás kedvelőinek új "bibliája". Nemcsak szép felvételeket láthatnak az olvasók a magazin virtuális oldalain, hanem hasznos technikai tanácsokkail is ellátnak minket a szerzők. A portfólió anyagokban helyet kapnak fiatal tehetségek és a fotográfia olyan kevésbé ismert tereületeibe is bepillantást nyerhetünk, mint például az asztrofotózás. A kevésbé rutinos természetfotósok számára igen hasznosak a cikkek végén megtalálható felsorolások, melyekből megtudható a képek készítésének pontos helye, megközelíthetősége és az ajánlott felszerelés összetétele is.

Mindemelett fontos megemlíteni, hogy a kiadvány a multimédia égisze alatt készült, így néhány cyber hasábban képek helyett videó betétekkel találkozunk.

Egy nagy "problémánk" van vele, sajnos nem foghatjuk kézbe kinyomtatott formában….

logo_magyar_small

Sajtóbejelentés:

Budapest, Magyarország, 2009. május 17. A Thomas Picture Kiadó Kft bejelentette az egész világon elsőként elérhető ingyenes digitális természetfotó magazinját. A magazin teljes terjedelmében több, mint 80 oldalon várja olvasóit. A természetfotó magazin különlegessége interaktivitásában rejlik, mely igényes kivitelben a cikkeken és fantasztikus felvételeken kívül videó formátumokat is támogat. Az olvasónak nincs más dolga, mint egy egyszerű regisztráción keresztül ingyenesen előfizetni a magazinra. Imre Tamás a kiadó tulajdonosa, aki egyben a magazin főszerkesztője is a következőket mondta:

A jelenben vagyunk, vagy talán már a jövőben? – Tettük fel a kérdést magunkban mi is a magazin szerkesztőségében.

Igen tisztelt olvasóink, itt vagyunk a jelenben, a jövő teljesen ingyenes fotográfiai magazinjával. Több tény indokolta azt, hogy megjelenjünk a nagyvilág felé magyar és angol nyelven egyaránt. Célunk bemutatni az olvasóközönségnek elsősorban Kelet-Európa természeti szépségeit, természetfotósait, fotós helyszíneit, de nem zárkózunk el Nyugat-Európa és a többi földrész csodálatos és felejthetetlen élményeitől sem.

Magazinunkban éppúgy megtalálhatják az állatvilágról és tájakról szóló írásainkat, mint a technikai információkat. Igyekeztünk úgy összeállítani a rovatokat és a munkatársakat, hogy minél színesebben tudjuk bemutatni a természetfényképezés fortélyait. A tippek-trükkök és a fotósiskola rovatok az éppen most kezdő, vagy már jártas, de tanulni vágyó fotósoknak nyújthatnak egyfajta szakmai útmutatást. Gondoltunk a fiatalokra és a kompakt fényképezőgéppel alkotó fotósokra is. Különleges ?unikumként? pedig – elsőként a világon elindítunk egy asztro-fényképezéssel foglalkozó rovatot, mely a csillagok és galaxisok fényképezésének egyedülálló, misztikus világába vezeti be az olvasókat.

Interaktív magazinunk a televízióhoz hasonlóan több ponton kapcsolódva – egyelőre évente négy alkalommal – érdekes és igényes képanyagot és olvasnivalót kínál mindenkinek. Magazinunk neve igen hosszúra sikeredett, de reméljük, hogy rövid időn belül mindenki tudni fogja, mi is az a Természetfotó Magazin és az angol Nature Photo Magazine.

Munkatársaink a világ minden táján állandóan a terepen vannak, hogy képekben megragadják a természet világát, így juttatjuk el minél több természetfotóshoz és minden érdeklődőhöz a megismerhetetlennek tűnő természet szépségét, sérülékenységét; ez a Természetfotó Magazin Online kiadás egyik fő küldetése.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles