11.8 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Olympus XZ-1 | fototv.hu

Egy igazi prémium kompaktot készítettek az Olympus műhelyében. 10 megapixeles 1/1.63” méretű CCD, f1.8 fényerejű 4x zoom objektívet és 3” átmérőjű OLED kijelzőt kapott az XZ-1.

 

Sajtóbejelentés:

Nem is olyan rég a PEN forradalma a Mikro-NégyHarmad kategória előretörését jelentette – és az Olympus most ismét átírja a szabálykönyvet. Az XZ-1 névre hallgató új, zsebméretű zászlóshajó igencsak magasra teszi a mércét a konkurensek kompaktjai számára. Az XZ-1 ideális a fotózáshoz értő amatőrök és második fényképezőgépként a profik számára. Az Olympus védjegyének tekinthető szemet gyönyörködtető design mellett a másik dolog, ami azonnal felkelti a figyelmet: egységesen tiszta és minőségi képek készíthetők kevés fény esetén is – csakúgy, mint ahogy azt a tükörreflexes fényképezőgépeknél megszokhattuk. Hogy mi az X-faktor ebben az új kategóriát teremtő fényképezőgépben? A csúcstechnológia által életre keltett három jellemző: az eXtrém méretű, szuperérzékeny CCD képszenzor, az eXtrém gyorsaságú TruePic V képalkotó processzor és az eXtrém fényáteresztő képességű 1:1.8-2.5 i.ZUIKO DIGITAL objektív. Az XZ-1 az első kompakt fényképezőgép, mely ZUIKO objektívvel rendelkezik. A csúcskategóriás optikai termékek egyik vezető gyártójaként híressé vált ZUIKO objektívjeit eddig csak az SLR kategóriában szerezhettük meg. Az új fényképezőgép ráadásul kompatibilis az Olympus PEN reflextükör nélküli fényképezőgépek számára tervezett – egyre növekvő számú – kiegészítővel. A fotók és videók minősége így külső vakuval, elektronikus keresővel, vagy akár külső sztereó mikrofonnal fokozható tovább – nem beszélve a még be sem mutatott kiegészítőkről. Az Olympus a kompakt XZ-1 fényképezőgépet matt fekete, illetve lakk fehér kivitelben, óriási, 3-inch méretű OLED kijelzővel és a professzionális jellemzőkhöz méltó megjelenéssel kínálja 2011 januárjától, 139.990.- HUF áron.

eXkluzív képminőség

Akár a High Definition videofelvételeket, akár a fantasztikus fotókat nézzük, az XZ-1 hihetetlen, kompakttól eddig ismeretlen képminőségre képes. Sőt: összemérhető bármely méretű fényképezőgéppel. A drága félprofi fényképezőgépek igazi vetélytársa találnak a széltől-szélig vibrálóan kristálytiszta képek készítésére képes új XZ-1-ben – köszönhetően az objektív, a nagy képszenzor, és a képprocesszor kivételes kombinációjának. A kiváló, 1:1.8-2.5, 4x zoommal ellátott nagy fényerejű, nagylátószögű i.ZUIKO DIGITAL objektív teszi lehetővé, hogy még a legkevesebb fény esetén is kiváló eredmény szülessen – becsillanás és szellemkép nélkül. Az akár 1 cm tárgytávolságú makró fotóktól a nagy látószögű tájképekig, vagy a portréktól a buli legjobb csoportképéig – minden egyes felvételen érezni a 70 éves pedigrét. Az objektívet nagy, 1/1.63 inch méretű CCD képszenzor egészíti ki. A hagyományos kompaktokkal szemben az XZ-1 képes a mélységélesség csökkentésére – így a téma éles, a háttér ugyanakkor elmosódott lehet. Az Olympus nagy érzékenységű TruePic V képprocesszorával ötvözött csúcskategóriás alkotóelemeknek köszönhetően az XZ-1 használója szenzációs, SLR-nek megfelelő képalkotási képességeket kap egy okostelefonnál nem nagyobb fényképezőgéptől.

eXtrém teljesítmény minimális fény mellett

Az objektív, processzor és a képszenzor édeshármasa, valamint csúcskategóriás funkciók biztosítják, hogy az XZ-1 álló- és mozgóképei széltől szélig élesek és ragyogóak maradnak nagyon kevés fény esetén is. Egy átlagos 14 megapixel felbontású CCD-hez viszonyítva az Olympus szenzor képpontjaihoz tartozó fényérzékelő réteg kétszer akkora méretű. A szenzor mellett a kiváló fényerejű objektív, kettős képstabilizátor, ISO 6400 érzékenység, illetve (sötétben is megfelelő élességállításhoz) AF segédfény gondoskodnak arról, hogy tiszta, alacsony képzajjal büszkélkedő fotók születhessenek kevés fénynél is úgy, hogy közben a vaku nem teszi tönkre a kép hangulatát. Az XZ-1 ugyancsak jól teljesít nagyon erős fények esetén is. A nagy fényerejű objektív a kompakt fényképezőgépek között az egyik leggyorsabb, 1/2000 mp zársebességgel rendelkezik, így túlexponált, vagy beégett képek készítésének esélye minimálisra csökkent – napfény, hó, vagy akár vaku használata esetén is.

eXtrém kreativitás

Az XZ-1 minden művészi próbálkozásnak szabad utat ad. Az ambíciózus, „mindent beállító” használók számára az objektív beállító gyűrű és a menütárcsa igazi profi eszközt jelent a manuális üzemmódok (P/A/S/M) átfogó és hatékony kezeléséhez. A speciális funkciók, mint például RAW formátumú felvétel, többféle képarány, vagy a hatféle Művészi Szűrő effekt HD videofelvétel közben is rendelkezésre állnak. A szupermakró, vezeték nélküli vakuvezérlés, vagy a nagysebességű követő AF mind – egy kompakttól korábban sohasem látott módon – segíti a fotóst kreativitásának kiélésében.

X-faktor stílus

A klasszikus retró design után – mely az egyel nagyobb, reflextükör nélküli PEN sorozat minden tagját jellemzi – az Olympus dizájnerei az XZ-1 tervezésekor ismét mesterművet alkottak. Az új, kompakt és könnyű, matt fekete, illetve lakk fehér kivitelben választható fényképezőgép egyszerűen, akár zsebben hordozható – használójának ezáltal bárhol és bármikor kezében a lehetőség, hogy tűéles és lenyűgöző felvételeket készítsen.

Az Olympus XZ-1 2011 januárjától, 139.990.- HUF áron kapható.

Kiemelt jellemzők:

Képminőség

  • 1:1.8-2.5 nagy fényerejű, 4x zoommal rendelkező, nagylátószögű i.ZUIKO DIGITAL objektív (28-112mm*) a makrótól a végtelenig egyforma tisztaságú képek fotózásához
  • 10 megapixeles 1/1.63” HS CCD nagy érzékenységű képszenzor a kiváló képminőségért – akár csökkentett mélységélességgel
  • Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulásmentes felvételéhez
  • TruePic V képprocesszor a lélegzetelállító színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében
  • HD videofelvétel hangrögzítéssel HD TV-készüléken is tökéletesen élvezhető, kristálytiszta minőségben

Használhatóság

  • 3.0” méretű (610,000 pixel) OLED kijelző a felvételek élvezetes visszanézéséhez, illetve komponálásához – minőségi kontraszttal, fényerővel és nagy látómezővel
  • Könnyen és gyorsan kiválasztható, professzionális kézi beállítások
  • Élőkép és i-Auto funkció az egyszerű használathoz – akár kezdők számára is
  • Objektív beállító gyűrű és menüválasztó tárcsa a precíz kézi vezérléshez, a módok, beállítások gyors kiválasztásához

Kreativitás és sokoldalúság

  • A fotókhoz és HD mozgóképekhez egyaránt alkalmazható 6 Művészi Szűrő:

          Pop Art, Lágy fókusz, Szemcsés film, Pin Hole, Dioráma és Drámai színárnyalat

  • Bővítmény csatlakozó az egyre bővülő kiegészítő-család számára – például külső vaku, elektronikus kereső, vagy sztereó külső mikrofon csatlakoztatásához

További jellemzők

  • ISO 6400 a fényviszonyoktól független képalkotásért
  • HDMI TV csatlakozó – a fényképezőgép TV-n keresztül történő vezérléséhez
  • Multi-képméret arány a megfelelő formátum kiválasztásához (16:9, 3:2, 4:3, vagy 6:6)
  • Automatikus expozíció és fehéregyensúly sorozat
  • SD memóriakártya (SDHC és SDXC kompatibilis)**


* 35mm ekvivalens.

** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles