5 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Olympus VR-360 és VR-340 kompaktok | fototv.hu

Az Olympus új, high-tech VR-360 és VR-340 kompaktjai 12.5x és 10x 24mm-től induló zoommal rendelkeznek, nagyfelbontású kijelzőjük mellett pixelszámban sem fukarkodnak, 16 millió képpont felelős a képalkotásért.  

Sajtóbejelentés:

Az Olympus VR sorozatának első kompaktjai már bebizonyították: nem kell vagyonokat fizetni egy vonzó, nagy zoomteljesítményt nyújtó, vékony fémházzal rendelkező és lenyűgöző trükkökre képes fényképezőgépért. A most megjelenő második generáció még tovább lép. Az új VR-360 és VR-340 megtartja elődei nagyszerű, teljesen fém kivitelét – illetve kiegészíti azt az előlap új, enyhén retro hangulatú markolatával. A nagyteljesítményű zoom objektív adatai megindokolják, hogy az Olympus mérnökei miért is tartották szükségesnek a markolatot: a VR-340 10x zoomátfogással és extra-nagylátószöggel (24-240mm*), míg a VR-360 12.5x zoomátfogással és 24-300mm*, extra-nagylátószögű objektívvel rendelkezik. Ha a zoom segítségével közelképeket szeretnénk rögzíteni, a markolat a gép stabil tartásához szükséges fogást biztosítja. Az Olympus azt mondja: a vékony fényképezőgépek is képesek arra, hogy az általuk készített felvételek a hírnevéhez méltó, nagyon magas minőségi szintet képviseljék. A (14 helyett) 16 megapixel felbontás, a gyenge fényviszonyok között segítséget jelentő nagyobb ISO érzékenység, illetve a kreatív effektek formájában megjelenő technikai trükkök is hozzájárulnak az új gépek sikeréhez. A VR-360 március közepétől, ezüst, fekete, barna, rózsaszín és fehér színben, 56.990.- HUF áron kapható. A VR-340 szintén március közepétől, 49.990.- HUF áron és ezüst, fekete, piros és lila színekben érhető el.

Mindig kész

Az elfoglalt emberek általában nem terveznek fotótúrákat. A különleges képek készítésének lehetősége egyszerűen csak fel-felbukkan és amikor ez megtörténik, azonnal szükség van egy egyszerűen kezelhető, sokoldalú felhasználásra alkalmas objektívvel ellátott és High-tech extrákkal felszerelt fényképezőgépre – a lehető legjobb képi eredmény elérése érdekében. A VR-360 és VR-340 tudja ezt – ráadásul még elképesztően jól is néz ki. A nagyteljesítményű és sokoldalú, extra-nagylátószögű objektív egyedülálló ebben az árkategóriában. A remek objektívet intelligens tervezésű markolat segíti ki – így a fényképezőgép biztosan kitartható a komolyabb zoomtartományokban is. A gyorsan mozgó témák által keletkező, illetve a gép legkisebb mozgásából is adódó életlenség kiküszöböléséről beépített kettős képstabilizátor gondoskodik. Ez igencsak fontos például egy HD videofelvételt készítésénél. Függetlenül attól, hogy mennyire jó a fotós, a 16 megapixel felbontás, nagy ISO érzékenység és a kifinomult elektronikus segédek – mint például az i-Auto és követő AF – az Olympus-ra jellemző képminőséget szinte előre garantálják.

Már előre kész

A VR-360 és VR-340 esetén nem számít, hogy nem volt idő a smink javítására fotózás előtt. Az Olympus Retus Make-up mód segítségével akár három arc is egyedi hatásokkal módosítható a felvétel elkészítése előtt. Olyan, mintha kinyitnánk egy sminkes táskát: megtalálunk mindent, a szemhéjtustól a rúzsig és akár az arcot is emelhetjük. Mindenesetre igencsak vicces egymásból címlapsztárt varázsolni. A Retus Make-up mód nem az egyetlen valóságot utánzó izgalmas funkció az új VR gépekben: mindkét modellel készíthetünk 3D fotókat, sőt, a VR-340 3D Vörös és Cián funkciójával háromdimenziós hatást érhetünk el normál kétdimenziós megjelenítésre alkalmas eszközökön – speciális 3D felszerelés nélkül.

A már elkészült felvételeket különféle módon effektezhetjük: a VR-360 és VR-340 kilenc Olympus Mágikus szűrővel rendelkezik és – a rivális kompaktokkal ellentétben – egy kivételével mind alkalmazható videofelvételekre is.

 

Kiemelt jellemzők:

Képminőség:

•    12.5x optikai zoommal felszerelt, szuper-nagylátószögű (24-300mm*) objektív fantasztikus közeli és csoportképekhez (VR-340: 10x optikai zoommal felszerelt, szuper-nagylátószögű – 24-240mm* – objektív)

•    Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel

•    16 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is

•    Kettős képstabilizátor a bemozdult képek kiküszöbölésére

Design:

•    Ergonómikus markolat a stabil kézből történő fotózáshoz és a nagy zoomfaktor mellett is bemozdulásmentes képek készítéséhez

•    Vékony, teljesen fém ház különleges, robusztus megjelenéssel

Használhatóság:

•    3” méretű, 460 000 képpont felbontású színes LCD a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek élvezetes megjelenítéséhez

•    Arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához

•    Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

•    Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával

(pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

•    Retus Make-up felvételi mód akár három fotóalany „kisminkeléséhez" és bőrhibáinak eltűntetéséhez

•    Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez

•    Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy fókusz, Csillagfény (csak fotókhoz), Akvarell és Tükröződés

•    3D felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel (VR-340: 3D Vörös és Cián funkció a 3D fotók 2D megjelenítésre képes készülékeken történő megjelenítéshez)

További kiemelt funkciók:

•    [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján

•    HDMI csatlakozó – a fényképezőgép HD kompatibilis készüléken keresztül történő vezérléséhez (csak a VR-360 esetében)

•    ISO 80 – 1600

•    SDHC és SDXC memóriakártya kompatibilitás**

•    Beépített vaku

•    Beépített használati útmutató és gyors segítség funkció

•    USB töltés funkció

* 35mm ekvivalens

** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye. Az UHS sebességosztály nem támogatott.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
688FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles