15.7 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Olympus Tough TG-870 | fototv.hu

Az Olympus bejelentette új strapabíró fényképezőgépét az Olympus Tough TG-870-et. Az új gép 15 méter mélységig vízálló, 2,1 méter magasból ütésálló, törésálló 100 kg terhelésig, porálló és fagyálló -10°C hőmérsékletig. 16 megapixel felbontású, hátsó megvilágítású CMOS érzékelője van. Egyedülálló 21-105 mm gyújtótávolságú, 5x optikai zoommal felszerelt objektívet kapott, LCD kijelzője pedig 3" méretű, 180°-ban elforgatható és akár 2,6x nagyobb fényerővel is bírhat, mint általában. Április végén kerül a boltokba, 99.990 Ft javasolt fogyasztói áron.

[[GALLERY1]]Olympus Tough TG-870

Mindegy, hol vagyunk: nagyszerű fotók,megosztásra készen, bárhol és bármikor

Ahol a telefon már fél továbbmenni…

Manapság már a középkategóriát képviselő telefonokkal is elfogadható képeket készíthetünk ideális körülmények között. De mi a helyzet azokkal a pillanatokkal, amikkel a drága kis telefon nem tud mit kezdeni? Amikor remek a hangulat a medencében, vagy keményen kapaszkodunk a bum-ba? Miután felmásztunk egy hatalmas hegyre és megörökítenénk a fantasztikus panorámát? Vagy amikor észreveszünk egy csapat csodaszép színes halat a zátony körül merülve? Vagy amikor már minden tele van homokkal és csak bedobjuk a cuccokat a csomagtartóba? A telefonunk vajon helyt tud állni?

Ekkor jött el az új Olympus TOUGH TG-870 ideje. Hiszen elég kemény, hogy bárhová elkísérjen – vízálló 15m** mélységig, ütésálló 2,1m** magasból történő leejtés esetén is, törésálló 100kg** terhelésig, porálló és fagyálló -10°C** hőmérsékletig – így egy tökéletes, gondtalan használatot biztosító, elektronikus naplót kapunk kalandjaink rögzítéséhez.A TG-870 tulajdonosai az Olympus OI.Share és OI.Track előnyeit is élvezik: WiFi-n keresztül vezérelhetjük okostelefonunkkal, valamint geo-tag információkkal ellátott felvételeinket oszthatjuk meg barátainkkal gyakorlatilag bárhol – számítógép nélkül. Sőt: a legnagyobb látószögű (21-105mm*) zoom objektívet is megkapjuk, ami a masszív, vízálló kompakt kategóriában elérhető4*. Ráadásul most még könnyebben a felvételekre varázsolhatjuk magunkat a selfie-barát kialakításnak – például az elforgatható, 3" méretű, 920,000 képpontos kijelzőnek, az előlapon elhelyezett, exponáló gombot kiváltó "Face" gombnak, valamint a Selfie üzemmódnak köszönhetően, mely kompenzálja a nagylátószöggel készült képek szélein tapasztalható torzulást.A sportkedvelő fotósok rajongani fognak a Sport Burst és a Sport Cam módokért, amelyek segítségével az akció minden pillanata rögzíthető – a fényképezőgép Művészi szűrőinek megnövelt választéka pedig a "kreatív én" számára lesz különösen vonzó.

Olympus Tough TG-870

Ne maradj le egyetlen pillanatról sem

Hát nem bosszantó, ha verőfényes napsütésben próbálunk felvételeket készíteni, de az LCD kijelző alig látható? A TG-870 felkészült erre, ugyanis LCD kijelzője akár 2,6x nagyobb fényerővel is bírhat, mint általában. A gép egyedülálló 21-105mm* gyújtótávolságú, 5x optikai zoommal felszerelt objektívje, valamint a 16 megapixel felbontású, hátsó megvilágítású CMOS érzékelője, nagyteljesítményű TruePic VII processzora és az iHS technológia együttesen biztosít lenyűgöző minőséget a szélekig – még gyorsan mozgó témák és gyenge fények esetén is. Az új AF zár által a fókuszhasználat teljes szabadsága biztosított, víz alatti üzemmódok esetén is (Snapshot, Wide 1 és Macro módoknál).

Ne maradj le egyetlen akcióról sem

A TG-870 nem csak az állóképek rögzítésében nagy – remekel a szélesvásznú klippek felvételében is. A Sport Cam mód automatikusan állítja be a 16:9 képarányt és ajánl három videó formátumot – köztük a time-lapse videofelvételt. Ha az akció közepén mi magunk vagyunk, a fényképezőgépet biztonságosan egy opcionális sport-hámba rögzíthetjük – az elöl elhelyezett Face gomb segítségével pedig indíthatjuk a videofelvételt. Ha a kaland kicsit lassul, a legfeljebb 4 másodperces képrögzítési intervallumra beállítható Time-Lapse videofelvétel segítségével is megörökíthetjük a remek pillanatokat és hangulatokat – akár éjszaka is. Az új Live Composite mód használatával az elsuhanó autók fényeit rögzíthetjük igen különleges hangulatú képeken – a Live View segítségével ezt már a kijelzőn láthatjuk.

Szeresd a selfie-ket – akkor is, ha egy barátod készíti

Mindig is szerettél volna egy képet magadról búvárkodás közben? A 3" méretű, 180°-ban elforgatható LCD kijelző segítségével társad könnyedén készíthet felvételt a víz alatt, vagy a víz felett. A könnyed felvételkészítésben nagy segítség az elöl elhelyezett alternatív exponáló gomb.

Olympus Tough TG-870

A TOUGH TG-870 áprilisban érkezik Európába – ez pedig tökéletes időzítés az outdoor sportok és szabadidős tevékenységek szezonját tekintve. A fényképezőgép fehér, fekete és zöld színben érhető el majd, 99.990.- HUF javasolt fogyasztói áron – valamint a MyOlympus online rendszerébe történő regisztráció esetén hat hónappal meghosszabbított jótállási idővel***.

Kiegészítők:

  • Sport tok (CSCH-123) – A fényképezőgép biztonságos elhelyezéséhez. A kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevederrel mindig fixnek tudható. Tartozéka egy karabiner és gyorskioldó mechanizmus a sokoldalú használhatóság érdekében.
  • Búvártok (PT-057) – Szigorú tesztelési folyamat alapján 45 méter mélységig vízálló. A Face gomb nagylátószög, vagy makró funkcióval is felruházható és akár kesztyűvel – a búvártokon keresztül is – üzemeltethető.
  • Szilikon váztok (CSCH-124) – A tökéletesen testreszabott váztok által a fényképezőgép fogása sokkal biztosabb lehet, ráadásul – a legkeményebb körülmények között – fokozottabb védelmet nyújt. Az LCD kijelző, a Face gomb és a két állványcsatlakozó ugyanúgy elérhető a tok felhelyezése után is.
  • Puha védőtok (CSCH-121) – Stílusos, időjárásálló tok karabinerrel, kifejezetten gyors vízelvezetésre és fokozott szellőzésre tervezve – így a fényképezőgép gyorsabban megszáradhat. Elérhető fekete, kék, illetve piros színben.
  • Úszó csuklószíj (CHS-09) – E remek formatervezésű, piros színű csuklószíj által a vízbe esett fényképezőgép könnyen megtalálható.
  • TOUGH Adventure tok – Neoprén tok öv bújtatóval, levehető karpánttal, fém kampóval és biztonsági zsinórral.
  • TOUGH Adventure Pack – Tartalma: TOUGH Adventure tok, CHS-09 úszó csuklószíj, bónusz fém nyakpánt, valamint egy ital-hűtőtáska

Olympus Tough TG-870

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva.

A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el:www.olympus-europa.com.

* 35mm ekvivalens

** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabványnak megfelelően. Ütésálló a MIL szabványnak (Olympus tesztelési eljárási folyamatnak) megfelelően. Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárási folyamatainak megfelelően.

*** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

**** A kategória legjobbja 2015. decemberi adatok alapján.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles