0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Olympus TOUGH TG-4 | fototv.hu

Az Olympus bejelentette új stapabíró rendszerkompaktját az Olympus Tough TG-4-et. Az új gép kibírja a -10 C fokos hideget, ütésálló 2,1 méterig, 15 méterig vízálló és 100 kg-os nyomás hatására sem törik össze.

Olympus TOUGH TG-4

Sajtóbejelentés:

Az Olympus új STYLUS TOUGH vezérmodellje fényerős objektívvel, valamint intelligens vezérléssel makró, nagylátószög és más speciális felvételi módok használatához

A TOUGH TG-4 fényt visz a mélybe és a sötétbe

2015 Április 13, Hamburg ? Az Olympus új TOUGH zászlóshajója, a TOUGH TG-4 nem csak a masszív, ütésálló fényképezőgépeket kereső, extrémsportok szerelmeseinek szól, hanem mindenkinek, akik sok időt töltenek a szabadban és élményeiket kiváló minőségben szeretnék megörökíteni ? bármilyen körülmények között, úgy, hogy közben nem kell aggódni a fények, vagy a felszerelés miatt. A TG-4 egy igazán nagy tudású mindenes ? de talán leginkább lenyűgöző jellemzője a szuper-fényerős, 25-100mm* objektívje, mely nagylátószög használata mellett 1:2.0 legnagyobb rekeszértéket kínál. Használatával látványos, színekkel teli felvételek készíthetők, alacsony képzaj mellett, akár fényszegény környezetben, ahol a rövid záridő és az alacsony ISO értékek használata elengedhetetlen. Például 15 méterrel** a víz felszíne alatt ? ahol a TG-4 problémamentesen használható búvártok nélkül ? vagy akár erős fényben is. A merülés rajongói nagyra értékelhetik az új víz alatti HDR funkciót, a beépített nyomásmérőt, a kesztyűben is üzemeltethető kezelőszerveket, az egyéni igényekre szabható módválasztó tárcsát, illetve a négyféle makró üzemmódot. Ugyancsak különlegesség a Live Composite funkció, a RAW formátum használata, illetve az AF Area funkció, melynek segítségével az élességállítás igen pontosan, a leginkább megfelelő területre adható meg. A speciális TOUGH kiegészítők egyre bővülő kínálata egyre szélesebb területre engedi a felvételkészítés lehetőségeit ? akár fotós, akár sport, illetve akár földrajzi szempontból nézve. Természetesen a minden porcikájában masszív TG-4 rendelkezik az ?-álló? jellemzők (vízálló, ütésálló, stb.) megnyugtatóan hosszú listájával is. A TOUGH TG-4 2015 májusától, fekete, illetve piros színben, 134.990.- HUF áron érhető el ? a MyOlympus rendszerében történő regisztráció esetén hat hónappal meghosszabbított jótállási idővel.

Az öt legjobb

Az új TOUGH TG-4 öt kiemelkedő erőssége: a szuper-fényerős 1:2.0 objektív, a speciális makró felvételi rendszer, a kiegészítők által kínált sokoldalú használhatóság, a kényelmes kezelhetőség (GPS, WiFi, geotracking és további funkciók), valamint ? természetesen ? a masszív kialakítás. A TG-4 ütésálló akár 2,1 méter magasról történő leejtés esetén is**, törésálló 100kg terhelésig**, fagyálló -10°C hőmérsékletig**, porálló, valamint vízálló 15m mélységig, speciális búvártok használata nélkül is**. Ez a többszörösen tesztelt tűrőképesség teszi a TG-4 fényképezőgépet megbízható társává mindenkinek, aki különösen sok időt tölt a szabadban, akár szabadidősportokkal. Ahogy azt a hegymászó, kalandor és lelkes fotós, Ed Farelly mondja: ? A legmagasabbtól a legmélyebbig, a legmelegebbtől a leghidegebbig: ez a fényképezőgép mindenhová elkísér a világ körül és még sohasem hagyott cserben.? Farelly ráadásul az előző TOUGH vezérmodellről beszélt ? a TG-4 még fejlettebb, még kifinomultabb és még masszívabb.

Olympus TOUGH TG-4

Maximális makró

A természet szépségeinek lenyűgöző felvételekkel történő megörökítése egyértelműen a szabadban végzett fotózás egyik legnagyobb különlegessége. A TG-4 kifinomult, négyféle módot kínáló makró felvételi rendszere 30cm-től akár 1cm tárgytávolságig rendelkezésre áll. A négy mód: a mikroszkóp (Microscope), a mikroszkóp vezérlés (Microscope Control), illetve kétféle fókuszsorozat (Focus Bracketing és Focus Stacking). A mikroszkóp mód újdonsága a lassú vakuszinkron, mely növeli a kontrasztot és kiküszöböli az erős túlexponálást közeli téma esetén is. Ezzel a képminőség rendkívüli mértékben növelhető, igen nagy zoomfaktor mellett is (a TG-4 akár 6.9x nagyítást, illetve a szuper-felbontású zoom funkció használata esetén 13.8x nagyítást kínál). A Focus Bracketing makró felvételi funkció ugyanarról a témáról eltérő fókusz használata mellett készít több képet, majd lehetővé teszi, hogy válasszunk a felvételek közül. A Focus Stacking funkció az elkészült felvételek éles részleteinek kombinálásával állít elő egyetlen, éles képet. A TG-4 tulajdonosai a Focus Stacking funkciót számítógépes szoftver nélkül vehetik használatba, mely kivételes ebben a fényképezőgép kategóriában.

Minimális zaj

Azok számára, akik a képeket számítógépen szeretnék tovább szerkeszteni, a TG-4 RAW fájlformátumot kínál. A valósághű, intenzív színekkel és alacsony képzajjal büszkélkedő felvételek akár gyenge fényviszonyok között, alacsony ISO beállítás és gyors záridő használatával is elérhetőek ? például a mélyben, a víz alatt. A 1:2.0 25-100mm* objektív nagylátószög beállításánál a fény rendkívül hatékonyan fogható munkára. Az eredmény fantasztikus ? persze nem csak a víz alatt. A TG-4 kiváló képek megörökítését garantálja a különféle nehéz fényviszonyokkal jellemezhető szituációkban ? például a Live Composite funkció alkalmazásával a csillagok útját rögzíthetjük úgy, hogy a talajszinten látható fények ? például a kivilágított sátor ? is lenyűgöző módon, tökéletesen jelennek meg a fotókon.

A természet, természetesen

A természet szerelmesei számára két további szolgáltatás lehet különösen figyelemreméltó: a víz alatti HDR felvételi mód és az AF Area funkció. A víz alatti HDR felvétel a fényeket és a sötét területeket egyaránt felerősíti, így drámai hatású felvételek készítését kínálja a víz alatti növény- és állatvilág szépségeinek megörökítéséhez ? szemben az egyhangú, kék felvételekkel. Az AF Area segítségével pontosan a kívánt célterületet állíthatjuk élesre a gép hátulján elhelyezkedő gombok segítségével. Ez különösen nagyszerű segítség a négyféle makró felvételi mód alkalmazása esetén.

Egyszerű hozzáférés, követés és megosztás

A merüléshez és a téli sportokhoz jellemzően kesztyűt viselő fotós számára ? az érintőkijelző helyett ? alapvető fontosságú a minden fontos beállítás könnyű elérhetőségét biztosító vezérlőtárcsa megléte. A TG-4 nagyméretű módválasztó tárcsája ennek szellemében készült és ugyanúgy kényelmesen elérhető, mint a felvétel gomb a gép hátulján. Sőt, a tárcsa két pozíciójához (a C1 és C2 pozícióhoz) a legkedveltebb, illetve leggyakrabban használt beállítások rendelhetők, biztosítva azok lehető legegyszerűbb elérhetőségét ? függetlenül attól, hogy éppen hol vagyunk és mit viselünk. A víz alatti üzemmód jelzése: egy hal szimbólum.

A beépített WiFi és az OI.Share okostelefon alkalmazás használata ugyanúgy extra kényelmet jelent. Természetesen a WiFi elsősorban a ragyogó képek és Full HD videofelvételek egyszerű átvitelére, valamint azok közösségi oldalakon történő megosztására szolgál ? de rendkívül nagy előnye az okostelefonról történő távirányítás lehetősége. Az így használható funkciók között találjuk például az időzítő beállítását, mely a selfie fotókhoz és a videókhoz is igen hasznos ? vagy az időzített sorozatfelvételt, illetve az embert kerülő, félénk állatokról készülő képek rögzítésének lehetőségét. A kioldót a telefonról vezérelhetjük, így felvételek saját magunkról akár úgy is készíthetők és ellenőrizhetők, hogy senki más nincs a közelben aki segíthetne.

Az OI.Share nem összekeverendő az OI.Track szolgáltatással, mely ? ahogy a neve is sugallja ? automatikusan rögzíti a GPS és e.Compass adatokat (a szélességi és hosszúsági fokot, a tengerszint feletti magasságot, illetve mélységet) a felvételekkel, majd továbbítja az okostelefonon keresztül történő megosztás során. Persze ezen adatok rögzítése kikapcsolható, így a megosztani nem kívánt információkat megtarthatjuk magunknak.

Bővíthetőség, kiegészítők

Ha a fotózás lehetőségeit bővíteni szeretnénk, a TG-4 kompatibilis kiegészítőivel ezt remekül véghez is vihetjük. A speciális, optikai és praktikumot szolgáló kiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre. A legextrémebb felhasználásra készülő fotósok ? például a hódeszkások és a kite szörfösök, valamint a 15 méternél mélyebbre merészkedő, haladó búvárok ? is megtalálják a szükséges speciális felszerelést. Választhatunk biztonságos rögzítést garantáló hámot, különféle konvertereket, lebegő csuklópántot, víz alatt is használható LED fényt, illetve akár 45 méter mélyre történő merülésnél is vízzáró búvártokot.

A telekonverter (TCON-T01) és halszem konverter (FCON-T01) ? valamint búvártok használatakor a makró konverter (PTMC-01) illetve nagylátószög konverter (PTWC-01) szintén adapterrel rögzíthető a fényképezőgépre. A profi búvárok számára a TG-4 a víz alatti világ megörökítésének új lehetőségeit kínálja ? különösen jutányos árszinten. Például: a már említett PT-056 búvártok, a nagyteljesítményű UFL-3 víz alatti vaku, illetve a PTSA-03 rövid karos adapter mindössze 300.000.- HUF körüli áron érhető el ? és így már mindent megkapunk, ami 40 méternél mélyebben is látványos felvételek készítését garantálja, jóval kevesebbért, mint amibe általában a hasonló felszerelések kerülnek. A vizes környezetre szánt kiegészítők teljes kínálata az Olympus honlap*** külön kiemelt oldalán található.

Az Olympus volt az Outdoor fényképezőgépek úttörője ? a TOUGH TG-4 pedig kifinomult funkcióval elvárhatóan a kategória vezérmodellje. A rendkívül intelligens szolgáltatások ? például a ház érintésével történő vezérlés ? valamint az Olympus jól bevált, 16 megapixeles képérzékelője, illetve az 1:2.0 fényerős, 4x optikai zoommal ellátott objektív teszi a TG-4 fényképezőgépet egy mindent tudó, értékes rendszerré, mely látványos felvételek készítését teszi lehetővé az igazán kalandvágyók számára is. Mivel a TG-4 védjegye a szívósság, a jótállási idő hat hónappal történő meghosszabbítása feleslegesnek tűnhet ? de ahogy a profi kalandor, Ed Farelly is megerősíti, a hozzáadott biztonságérzet mindig jól esik.

Kiegészítők

  • LG-1 makró fény kifejezetten a makró témák speciális, egyenletes megvilágításához és a fényképezőgép árnyékának eltüntetéséhez ? igazán látványos felvételek készítéséhez
  • FCON-T01 halszem konverter a mókás, különleges nagylátószögű felvételekhez, akár víz alatt is
  • TCON-T01 telekonverter az extrém közeli víz alatti ? és bárhol máshol készülő ? felvételekhez
  • PT-056 búvártok filmek és fotók gondtalan felvételéhez, akár 45 méter vízmélységig
  • CSCH-121 neoprén védőtok karcok és akár nagyobb behatások elleni hatékony védelemhez
  • CSCH-123 sport tok a fényképezőgép biztonságos tárolásához ? a kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevedernek köszönhetően mindig fixnek tudható
  • CSCH-122 szilikon védőtok a karcolások elleni védelemhez
  • CSCH-107 kemény védőtok karabiner akasztóval a fényképezőgép biztos rögzítéséhez ? a legkülönfélébb outdoor felszerelésekhez
  • CHS-09 úszó csuklószíj piros színben, melynek kialakítása által a TOUGH fényképezőgép könnyen megtalálható

Jótállási idő meghosszabbítás

Az Olympus fényképezőgépek tulajdonosai most további hat hónap jótállási idő hosszabbítást kapnak, ha regisztrálják fényképezőgépüket a MyOlympus rendszerében. A hosszabbítás a vásárlás helyének megfelelő törvényekkel előírt jótállási idő letelte után kezdődik.

Regisztráció a MyOlympus oldalán: https://myolympus.olympus-consumer.com/

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: http://www.olympus-europa.com/stylus

A STYLUS TOUGH TG-4 további jellemzőiről leírás a www.olympus-europa.com/stylus weboldalon érhető el.

* 35mm ekvivalens ** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabvány szerint. Ütésálló a MIL szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján. *** Az Olympus búvártokjairól és további vizes környezetre szánt kiegészítőiről további információ a www.olympus-europa.com/site/en/c/cameras_accessories/digital_cameras_accessories/digital_underwater/index.jsp weboldalon található.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles