6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Olympus SZ-11 és SZ-14 | fototv.hu

Az SZ sorozatú fényképezőgépek megkapták a gyártó legújabb Multi-motion Movie IS képstabilizátort, mely az SZ-11 20x és az SZ-14 esetében a 24x zoomátfogás kézből való kitartását segíti.  

Sajtóbejelentés:

A ragyogó képek és videofelvételek életre keltik a nyaralás és más élményeink emlékeit. Ezért került a Multi-Motion Movie IS képstabilizátor az Olympus kompakt SZ (’Super Zoom’) sorozatának legújabb gyöngyszemeibe – és ugyancsak ezért található bennük két, igencsak különleges nagylátószögű zoom optika: 25-600mm* és 24x az új SZ-14-ben, 25-500mm* és 20x az SZ-11-ben. Ezekkel az új, nagyteljesítményű kompaktokkal nagyszerű közelképek készíthetők anélkül, hogy saját árnyékunkat látnánk, vagy megzavarnánk fotóalanyunkat. Az élvonalbeli Multi-motion Movie IS képstabilizátor nagyszerűen egészíti ki a High Definition videofelvételi lehetőségeket az elmosódás kiküszöbölésével. A képstabilizátornak köszönhetően a HD videók tűélesek és ragyogók lehetnek még akkor is, ha sétálás közben rögzítjük mozgó témánkat – például barátainkat a tengerparton. A tízféle Mágikus szűrő a legkülönfélébb effekttel varázsolja el felvételeinket közvetlenül a fényképezőgépben – az SZ-14 új, „Töredezett” névre hallgató szűrőt is kínál. Az Olympus kategóriateremtő Traveller fényképezőgépei 2012 Január közepétől kaphatók – az SZ-11 ezüstben és feketében 84.990.- HUF , az SZ-14 pedig ezüstben, feketében, illetve pirosban 71.990.- HUF áron.



Mindig élesben a Multi-motion Movie IS képstabilizátorral


Kicsi és stílusos megjelenésük ellenére az új SZ sorozatú fényképezőgépek olyan modern Olympus technológiákat vonultatnak fel, melyek garantálják a kiváló képminőséget. A 14 megapixeles felbontás és a világklasszis zoom optika mellett a Multi-motion Movie képstabilizátor biztosítja, hogy a 720p HD filmek a lehető legjobb minőségűek legyenek. Segítségével a mozgás közben – állvány nélkül, vagy egyszerűen csak spontán – készített videók elmosódottsága küszöbölhető ki. Ahogy a mozgó témáról készített fotók is, úgy a mozgás közben készített videók is élesek lehetnek.



Kreativitás = Mágikus szűrők


Az SZ sorozat ideális azoknak, akik szeretnek kreatívak lenni – a Mágikus szűrőknek köszönhetően, melyek a HD videókhoz és fotókhoz is alkalmazhatók. Az SZ-11 tíz szűrővel, míg az SZ-14 összesen tizenegy szűrővel rendelkezik – ez a plusz egy az Olympus fényképezőgépekben először elérhető, különleges Töredezett szűrő. Ha a Töredezett szűrőt egy tájképhez, vagy portréhoz alkalmazunk, az eredmény egy olyan kollázs, mely úgy néz ki, mintha az eredeti felvételt darabokra vágtuk volna és újrarendeznénk. Ezzel remek, figyelemfelkeltő hatású képet készíthetünk, melynek vonzó, háromdimenziós textúrája fedezhető fel.

Közel = telefotó makró

Mindkét fényképezőgépben megtaláljuk a telefotó makró funkciót, melynek köszönhetően messziről is rögzíthetjük a kisméretű témák lenyűgöző színeit, formáit és részleteit – csakúgy, mintha 30 cm-ről fotóznánk. A nagylátószögű zoom optika segítségével például egy pillangó szárnyának részleteit is megörökíthetjük – amit normál makró felvétellel nem tudnánk, hiszen a pillangó elrepülne a fotó elkészítése előtt. Ez a nagyteljesítményű objektív ugyancsak remekül használható a háttér életlenítésére, így profi hatású képeket készíthetünk a háttérből határozottan kiemelt témáinkkal. Mindkét kompakt nagy, 3” méretű LCD kijelzővel, valamint vezeték nélküli számítógépes kapcsolat létrehozásához nagyszerűen használható Eye-Fi kártya kompatibilitással rendelkezik – valamint a HDMI által a szélesképernyős HD TV kapcsolat minden előnyével.

Kiemelt jellemzők:



Képminőség

•    24x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű (25-600mm*) objektív fantasztikus közelképekhez

(SZ-11: 20x optikai zoom és 25-500mm*, nagylátószög)

•    Multi-motion Movie IS képstabilizátor mozgás közben is elmosódástól mentes HD videók készítéséhez

•    TruePic III+ képalkotó processzor a kiváló színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében

•    Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel

•    14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is

•    Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulásmentes felvételéhez

Használhatóság:



•    3” méretű, 460,000 képpont felbontású színes LCD kijelző a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek élvezetes megjelenítéséhez

•    Továbbfejlesztett arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához

•    Retus funkció a bőrhibák eltűntetéséhez

•    Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

•    Kisállat felismerő funkció a kutyák, illetve macskák portréjának automatikus fotózásához

•    Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával

(pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

•    Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez

•    3D felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel

•    Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy fókusz, Csillagfény (csak fotókhoz), Akvarell, Miniatúra (SZ-11: csak fotókhoz), Tükröződés és az új Töredezett (csak SZ-14 és csak fotókhoz).

További kiemelt funkciók:

•    [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján

•    HDMI csatlakozó – a fényképezőgép HD kompatibilis készüléken keresztül történő vezérléséhez

•    ISO 80 – 1600

•    Beépített panoráma funkció

•    SDHC és SDXC memóriakártya kompatibilitás**

•    Beépített vaku

•    Beépített használati útmutató

•    USB töltés funkció

* 35mm ekvivalens

** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye. Az UHS sebességosztály nem támogatott.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles