14.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Olympus Stylus TOUGH TG-3 | fototv.hu

Az Olympus új bejelentése a Stylus Tough TG-3 fényképezőgép a szabadtéri illetve extrém sportolók kedvence lesz víz-(15 méter mélyig),  ütés- (akár 2,1 méter magasról), törés- (100 kg-ig), fagy- (-10 °C-ig) és porállósága miatt. A fényképezőgép továbbá 16 megapixeles érzékelővel és négyszeres optika zoommal rendelkezik.

Olympus Stylus Tough TG-3

Sajtóbejelentés:

Olympus Stylus TOUGH TG-3 első osztályú felvételek készítéséhez ott, ahol egy hagyományos kompakt gép leginkább csak rettegni képes

2014 Március 31, Hamburg ? Látványos makrók és lélegzetelállítónagylátószögű felvételek, akár gyenge fényviszonyok között, valamint hosszú utazások alkalmával, amikor nincs lehetőségünk memóriát felszabadítani? ahol már a hagyományos kompaktok és okostelefonok is elérik teljesítőképességük határait ? ekkor lép be a képbe az Olympus Stylus TOUGH TG-3.

Az Olympus ultra-masszív TOUGH fényképezőgépeinek zászlóshajójakihagyhatatlan mindazok számára, akik a szabadtéri, illetve extrém sportok, a kalandok és a csúcsminőségű felvételkészítés hívei is egyben. Szuperfényes, nagy rekeszes objektívje által kiváló képek készítését teszi lehetővé gyenge fények esetén is. Az 1:2.0 – 4.9, nagysebességű, 25-100mm* és 4x optikai zoommal ellátott objektív ugyanazzal a TruePic VII képprocesszorral áll szövetségben, amit az Olympus csúcskategóriás OM-D E-M1 cserélhető objektíves fényképezőgépében találunk. A világ első négy üzemmódban működő szupermakró rendszere a természet szerelmesei számára biztosítja a részletgazdag, fantasztikus minőségű és megosztásért kiáltó felvételek megörökítésének lehetőségét. A megosztás szinte közvetlenül, WiFi-n, illetve okostelefonon keresztül történhet. A TOUGH TG-3 kreatív használói számára speciális előtétlencsék és makró kiegészítők használatát is lehetővé teszi. A legmerészebbek számára ráadásul mindez egy gyakorlatilag elpusztíthatatlan, immáron védjegyként ismert TOUGH házban. A TOUGH TG-3 fekete, illetve piros színben, 2014 júniusától kapható, 134.990.- HUF áron.

Még keményebb

A legendás japán hegymászó, Yuichiro Miura vitte magával a TG-3 elődjét a Mount Everest csúcsára 2013-ban ? de elég csak az új fényképezőgép szegecselt burkolatára pillantani ahhoz, hogy tudjuk, a TOUGH hírnév valóban a kiváló tervezési és gyártási minőséget jelöli. Az új gép ütésálló akár 2,1 méter magasságból történő leejtés esetén is, törésálló 100 kg terhelésig, fagyálló -10°C hőmérsékletig, valamint porálló, illetve vízálló, speciális búvártok nélkül is 15 méter vízmélységig**.

Olympus Stylus Tough TG-3

Még közelebb

A TOUGH TG-3 biztonságot adó külseje mögött világklasszis képalkotó technológiát találunk. Itt van például a négyféle beállítási lehetőséget kínáló makró üzemmód: a fejlett szupermakró a mikroszkóp, valamint mikroszkóp vezérlés móddal, illetve a fókusz stacking és bracketing funkció. A mikroszkóp mód segítségével akár 1 cm távolságból több mint 40x nagyítást használhatunk. Tehát ami a valóságban 1 mm, az 44,4 mm méretben jelenik meg az LCD kijelzőn. A fókusz stacking funkció kiküszöböli a nem kívánt bokeh effektust, mely egyébként kisebb mélységélességnél lépne fel. A funkció a makró témáról automatikusan több, különböző fókusz beállítással készülő felvételt rögzít, majd ezekből egyetlen, tökéletesen fókuszált és akár publikálható minőségű képet készít. Ez olyan, elképesztő kreativitást kínál, mely számítógép nélkül, az otthontól távol is rendelkezésre áll.

A Stylus Tough TG-3 LCD kijelzője 3

Még sokoldalúbb

Az okostelefonok videofelvétel funkciójának, valamint a felszerelhető kameráknak egyik legnagyobb hátránya a nagy felbontású felvételek tárolásának korlátozott lehetőségei ? nem beszélve a kreatív kiegészítők hiányáról, mely csupán átlagos, sok esetben gyenge minőségű felvételkészítést tesz lehetővé. Az Olympus TOUGH TG-3 nagy előnye az általa biztosított lenyűgöző képminőség, még gyenge fényviszonyok között is ? valamint a különféle előtétlencsék és makró kiegészítők használatának lehetősége, melynek köszönhetően a felvételkészítés lehetőségei új, lenyűgöző fotós stílus és hatások felé bővíthető. Ilyen, remek kiegészítő az új, gyűrű alakú LG-1 makrófény, mely közvetlenül az objektívre rögzíthető és a makró felvételek készítését a téma homogén megvilágításával segíti. Vagy itt a konverter adapter és a halszem, valamint a telefotó előtétlencse, melyek szélsőséges környezetben (például víz alatt) is használhatók, a fényképezőgép sérülésének kockázata nélkül. A mélység titkainak felfedezéséhez a PT-056 búvártok nyújt segítséget, mely akár 45 máter vízmélységig is védi a fényképezőgépet.

Olympus Stylus Tough TG-3-ban GPS, Wifi található

Megosztásra kész

Hogy mi a kreativitás és a sokoldalú felvételkészítés kiaknázásának elkerülhetetlen eredménye? A változatos és eredeti felvételek sokasága, mely jelenthet csúcsminőségű, 16 megapixeles képeket, vagy akár Full HD videókat, melyek közösségi oldalakra tölthetők a WiFi által ? úgy, hogy közben biztosak lehetünk benne, hogy nem süllyedünk el az átlagos eszközökkel készült átlagos felvételek mocsarában. A WiFi segítségével ráadásul a TOUGH TG-3 kompatibilis okostelefonon keresztül távirányítható, így egyszerűsítve a félénk állatok, rovarok portréinak elkészítését. Az exponálás az okostelefon kijelzőjének megérintésével történhet ? de ellenőrizhetjük önarcképeink kompozícióját úgy is, ha éppen senki sincs a közelben.

Kiegészítők

> LG-1 makrófény makró témák egyenletes megvilágításához ? illetve a fényképezőgép árnyékának kiküszöbölésére, igazán látványos felvételek készítéséhez.

> PT-056 búvártok filmek és képek víz alatt ? akár 45 méter mélységben ? történő gondtalan felvételéhez

> CSCH-122 szilikon védőtok a karcolások elleni védelemre

> FCON-T01 halszem konverter a megdöbbentő, extrém-nagylátószögű felvételek készítéséhez akár szélsőséges körülmények között ? például víz alatt

> TCON-T01 telekonverter a nagyon távoli témák felvételéhez ? a 100mm legnagyobb gyújtótávolság 170mm-re történő kiterjesztésével, a rekesz állítása nélkül

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles