Olympus Stylus 1 | fototv.hu

0
0

Az Olympus 2013. október 29-én új csúcskompaktot jelentett be, az Olympus Stylus 1-et. Az új fényképezőgép nagy, 1/1.7 inch méretű BSI CMOS képérzékelővel és extravékony, konstans 1:2.8 fényerőt biztosító i.ZUIKO DIGITAL objektívvel (28-300mm) rendelkezik. A hazai piacokon novembertől lesz kaptható és az ára 194 990 forint lesz.

Olympus Stylus 1

Sajtóközlemény

Tükörreflexes felvételi lehetőségek hordozható kivitelben ? kompakt fényképezőgép nagyméretű képérzékelővel

Tükörreflexes kezelhetőség, kompakt méretben Prémium Olympus STYLUS 1 ? a maga nemében egyedülálló

2013. október 29, Hamburg ? A komoly fotósok praktikus alternatívája az élvonalbeli tükörreflexes fényképezőgépek lenyűgöző kezelhetőségére: az új Olympus STYLUS 1 prémium kompakt. Az Olympus mérnökeinek vizsgálatai alapján a STYLUS 1 a kiváló minőség szempontjából is kiállja a próbát. A küldetés teljesítve úgy, hogy ? természetesen – a vizsgálat a kompakt méretek ellenére ugyanazokkal a szigorú feltételekkel került lebonyolításra. A STYLUS 1 egy valóban hordozható, vékony, ?bárhol-bármikor? fényképezőgép manuális beállításokat kínáló vezérlőegységekkel, elektronikus keresővel és megbízható stabilitással, valamint olyan képminőséggel, mely a legigényesebb fotósokat is meggyőzi ? legyen szó a kompaktok rajongóiról, vagy a tükörreflexes gépeket használókról, akik egy kompakt, második fényképezőgépet keresnek. A nagy, 1/1.7 inch méretű BSI CMOS képérzékelő mellett olyan lenyűgöző jellemzőket találunk, mint az új, nagytudású, extravékony, konstans (28-300mm*) 1:2.8 fényerőt biztosító i.ZUIKO DIGITAL objektív, illetve a nagy teljesítményű TruePic VI képprocesszor. Nagyméretű, nagy felbontású elektronikus kereső, Fast AF élességállítás és a ?shoot-and-share? egyszerűségű képmegosztást lehetővé tevő WiFi egészíti ki a meggyőző összeállítást. A STYLUS 1 klasszikus feketében 194.990.- HUF áron, 2013 novemberétől kapható.

Az Olympus Stylus 1-nek fényereje a teljes zoomtartományban f2.8.

A STYLUS 1

Az ambiciózus fotósok megkövetelik a tökéletes képminőséget. Csak egy pillantás a STYLUS 1 műszaki adataira és biztosak lehetünk benne, hogy megtaláltuk. A gép mindössze 56.5mm mélysége ellenére egy teljesen új, 28-300mm* nagyteljesítményű i.ZUIKO DIGTAL objektívvel büszkélkedhet, mely konstans 1:2.8 rekeszt biztosít a teljes, 10.7x optikai zoom tartományban. Az Olympus úgy tervezte ezt az objektívet, hogy tökéletesen problémamentesen dolgozzon együtt a nagy, 1/1.7 inch méretű BSI CMOS szenzorral, valamint a TruePic VI képprocesszorral ? mely már ismerős lehet a high-end OM-D E-M5 rendszerfényképezőgép használói számára. Ugyancsak egy már jól bevált OM-D jellemző az egy tömbből faragott érzetű, minőséget sugárzó kezelőszervek és a markolat, melyekkivitele a D-SLR stílusú elrendezésnek köszönhető. A pontos és profi szintű képkomponáláshoz nagy, 1.44 millió képpontos elektronikus kereső, a szinte instant, precíz élességállításhoz Fast AF rendszer és érintőkijelző, míg az okostelefonnal történő vezérléshez pedig beépített WiFi áll rendelkezésünkre ? mint minden OM-D esetében. A STYLUS 1 lenyűgöző dinamikatartományt és gyenge fénynél is nagyszerű használhatóságot biztosít. Az Olympus XZ-2-vel már igen sikeressé vált hibrid vezérlőgyűrű áll rendelkezésünkre, mely a legfontosabb beállítások manuális és digitális kiválasztását is lehetővé teszi.

Olympus Stylus 1

Új vezérmodell, új objektív

A kompakt gépek használóinak már nem kell kompromisszumot kötniük a fényképezőgépek legfontosabb összetevőjével ? az objektívvel ? kapcsolatban. Az Olympus a STYLUS 1 kifejlesztésekor az optikai tervezésben és kivitelezésben is kiemelkedőt alkotott: a szupervékony, teljes zoom tartományban konstans 1:2.8 fényerős, 10.7x (28-300mm*) optikai zoomos, nagyteljesítményű i.ZUIKO DIGITAL objektív a nagylátószögtől a teléig tökéletes minőséget és rendkívüli sokoldalúságot biztosít. A nagy átmérőjű objektív beépített, igen hatékony VCM képstabilizátor mechanizmust kapott, mely szinte teljesen kiküszöböli a gép rázkódásából, illetve a bemozdulásból eredő elmosódott, életlen felvételeket. Gyengébb riválisaival ellentétben a szándékos életlenítéssel elért bokeh megközelíti a D-SLR gépek szintjét ? az objektív fényereje pedig sötétebb környezetben is lehetővé teszi nagy zársebesség használatát. Az objektív másik figyelemre méltó tulajdonsága akkor tűnik fel, ha nincs használatban ? ugyanis kikapcsoláskor teljesen eltűnik a gép házában (az automatikusan vezérelt objektívvédő takaróelem mögé), így a STYLUS 1 egyszerűen egy kabátzsebbe helyezhető ? mely a nagyobb darab gépek esetében lehetetlen.

A fényképezőgép 3

?Azt kapod, amit látsz?

Ami az objektív a képminőségnek, az a kereső az egyszerű használatnak. A legtöbb kompakt fényképezőgéppel szemben a STYLUS 1 elektronikus keresője által elérhetővé teszi a szemhez közel helyezett géppel történő felvételkészítés előnyeit. Ez a kereső ugyanaz az igen nagyméretű, gyors válaszidejű és nagy felbontású verzió, mint az O-MD E-M5 esetén ? mely maga mögé utasítja több belépő szintű D-SLR gép keresőjét is. 1.44 millió képpont, szintmérő és az árnyékos képrészletek kivilágosítása teszi a felvételt és a felvétel előtti beállítások elvégzését játékosan egyszerűvé. A VCM képstabilizátor mechanizmus előnyei már a keresőben is szembe tűnőek: így nagyobb gyújtótávolságban is egyszerűbb éles felvételek készítése. Az automatikus megvilágítás funkció pontos képet ad a téma sötét és világos részleteiről is ? jelentéktelen késés mellett. A STYLUS 1 érzékeli, ha belenézünk a keresőbe és kikapcsolja a dönthető LCD kijelzőt.

Kompakt méretek, D-SLR stílus

A STYLUS 1 méretei (116mm x 87mm x 56.5mm) alapján nagydarab riválisaihoz képest átlagosan mindössze fele olyan vastag ? apró méretei ellenére viszont minden részletében profi gép érzetét adja. Az előre helyezett markolatnak köszönhetően a klasszikus feketébe öltözött fényképezőgép stabil tartása biztosított, így kizárólag a kreatív képalkotásra kell koncentrálnunk. A vezérlőegységek okos elrendezése ugyancsak a gép egyszerű, magától értetődő kezelését biztosítja. Például a hibrid vezérlőgyűrűt és a zoomot bal kézzel állíthatjuk, míg a jobb kezünkkel csak az exponálásra kell figyelnünk. A jól elrendezett kezelőszervek és a kivitel részleteire (gombok méretére, formájára és felületére) való odafigyelés már szinte önmagában inspirálóan hat a profi szintű kreativitás elérésére való törekvésre.

?Control is king?

A STYLUS 1 a hatékony, kézre álló vezérlés és az intuitív, high-tech segédeszközök ? például az érintőkijelzővel vezérelhető Fast AF és exponálás ? ideális ötvözete. Az egyéni igényeknek megfelelően beállítható, analóg / digitális hibrid vezérlőgyűrű mellett a leggyakrabban használt paraméterek (például rekesz, zársebesség, expozíció, vagy program) a gép felső részén található másodlagos vezérlőtárcsához is rendelhetők. Ezáltal úgy választhatjuk ki a megfelelő beállításokat, hogy szemünket nem kell levennünk a témáról ? csakúgy, mint ahogy a profik csinálják. Analóg üzemmódban a vezérlőgyűrű szinte siklik a zoom és a fókusz beállítása közben. Digitális üzemmódban a funkciók egy menübe rendezhetők és az Fn2 gombbal választhatók ki.

Fényképezőgép és okostelefon

A beépített WiFi és OI.Share szoftver által a fényképezőgép minden gond nélkül okostelefonhoz csatlakoztatható, mely ekkor egy képmegosztó terminálként használható. A csatlakoztatás gyorsan és egyszerűen végezhető: a fényképezőgép kijelzőjén látható WiFi mező megérintésével egy QR kódot jeleníthetünk meg, melyet az alkalmazás megnyitása előtt az okostelefonnal kell leolvasnunk ? és már készen is vagyunk. Ezután a telefon kijelzőjén ugyanazt láthatjuk, mint a fényképezőgépén ? az élességállítás és a kioldó távirányítással, a WiFi kapcsolat által, közvetlenül a telefon kijelzőjén keresztül vezérelhető (P, A, S, M módokban).

Kiegészítők:

  • Szemkagyló az elektronikus keresőhöz. Az EP-11 szemkagyló kiküszöböli az oldalról beszűrődő fényeket, így erős fényben is biztosítja az elektronikus kereső megfelelő láthatóságát.
  • Teljes váztok. Ez a pontosan testre szabott, felső résszel ellátott váztok a sérülésektől védi a fényképezőgépet.
  • 1.7x telekonverter előtétlencse. A fényképezőgép csúcsminőségű objektívjének gyújtótávolságát akár 510mm-re növelhetjük a CLA-13 konverterrel úgy, hogy megtartjuk az egyedülálló, konstans 1:2.8 fényerőt. Használata a nagyon távoli témákhoz és a vadvilág megfigyelésére ideális.

A termék jellemzői bejelentés nélkül változhatnak. Az aktuális információkért kérjük, keresse fel az Olympus honlapját: http://www.olympus.hu