6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Olympus SP-810UZ ? Az élet 864mm-en | fototv.hu

36x optikai átfogással erősíti az Olympus ultra zoom családját, az SP-810UZ 14 megapixeles felbontás mellett kínál hatalmas optikai zoomot, valamint HD videózási és 3D képkészítési lehetőségeket, illetve 10 mágikus szűrő segíti a kreatív képalkotást.  

Egy pitypang bóbitát lefotózni messziről, vagy a Szent Péter bazilikát közelről: ha témát választunk, az új SP-810UZ 36x zoommal ellátott, nagylátószögű objektívje szinte határtalan szabadságot garantál. Olympus kompakt még sohasem kínált nagyobb zoomátfogást. A gyors, nagylátószögű 1:2.9-5.7 24-864mm zoom objektív és a 14 megapixeles képszenzor az SP-810UZ-t a kategória mércéjévé teszi. Az Olympus Traveller kategória legnagyobb teljesítményt nyújtó tagja a nagysikerű SP-800UZ örökébe lép. Az SP-810UZ nem csupán jobban felszerelt, mint elődje, hanem még kisebb, jóval kompaktabb is. Sőt: a legalább 30x zoommal ellátott kompakt fényképezőgépek között jelenleg a legkisebb – ezáltal ideális utazótárs is egyben. Az SP-810UZ már az őszi kirándulásokra is tervezhető: szeptember elejétől, az igencsak versenyképes 84.990.- HUF áron, fekete és ezüst színekben érhető el.

Élesebb felvételek

Az SP-810UZ egyrészt jól néz ki. Másrészt egy jól képzett szakértő, legyen szó akár fotókról, vagy HD videókról. A kettős képstabilizátorral és kifinomult ISO érzékenységgel, valamint a nagysebességű, nagylátószögű 1:2.9-5.7 24-864mm zoom objektívvel felszerelt gép tűéles képeket és elmosódástól mentes videofelvételeket garantál. És ha egy gyors strandröplabda meccs pillanatait akarjuk rögzíteni, végtelenül hálásak leszünk a követő AF (AF Tracking) funkciónak. Segítségével ugyanis a mozgó téma (akár a keresőből kilépő, majd oda visszalépő modellünk) mindig folyamatosan fókuszban tartható.

Kreatív lehetőségek

A kreatív szemmel látó fotósok igazi élvezetet találhatnak a 10 Mágikus Szűrő használatában – melyek majdnem mindegyike a fotók mellett videók megbolondítására is alkalmazható. A szűrők között a legújabb Miniatűr és Tükröződés effekteket is felfedezhetjük: a Miniatűr egy miniatűr modellről készített kép hatását hozza erősebb színekkel és kontraszttal (a mélységélességet segítségül hívva), míg a Tükröződés a témáról mágikus tükörképet készít – mintha a téma egy tökéletesen sima vízfelület mellett lenne. Emellett a precíz és gyors, nagylátószögű optika ugyancsak a kevésbé tapasztalt fotósok segítségére siet: az igazán lenyűgöző felvételek készítéséhez például a háttér elhomályosításával – így a téma látványos kiemelésével – járul hozzá. 3D felvételi módban az SP-810UZ ugyanarról a témáról, eltérő látószögből készített két képet kombinál: az elkészült képek egy háromdimenziós megjelenítésre képes kijelzőn lélegzetelállító 3D hatást nyújtanak. Ugyancsak izgalmas kreatív funkció a Panoráma felvétel, amivel egy óriási látószögű, a fényképezőgép körbeforgatásával elkészíthető panorámafotókat rögzíthetünk. A fényképezőgép három képet rögzít, majd a képeket összefűzi.

HD minőség

Hogy a csodás HD minőség igazán élvezhető legyen, a gép a HDMI csatlakozón keresztül lapos képernyős TV-készülékre köthető. Az előzetes képnézegetés élményéről az SP-810UZ nagy fényerejű, nagy, 3” méretű, 16:9 formátumú LCD kijelzője gondoskodik. Az Eye-Fi kártya használatával fotóinkat egyszerűen, vezeték nélkül továbbíthatjuk számítógépre.

Egyszerű kezelhetőség

Az SP-810UZ felszabadít a bonyolult és időigényes manuális beállítások nyűgje alól és hagyja, hogy a lényegre koncentráljunk. Az intelligens automatikus üzemmód felismeri az öt legnépszerűbb témát és a paraméterek (például a fókusz és a megvilágítás) automatikus optimalizálásával segít a tökéletes felvétel megalkotásában. Az SP-810UZ továbbfejlesztett arcfelismerő és retus üzemmódja, valamint számos hasonló funkció által a kiváló minőségű képalkotás szinte gyerekjáték.

Az SP-810UZ fekete és ezüst színben, szeptember elejétől kapható – mindössze 84.990.- HUF áron.

Kiemelt jellemzők:


Képminőség

  • 36x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű (24-864mm) objektív fantasztikus közeli és csoportképekhez

  • TruePic III+ képprocesszor a kiváló színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében

  • Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel

  • 14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is

  • Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulástól mentes felvételéhez

Használhatóság

  • 3” méretű, 16:9 formátumú, 230 000 képpont felbontású színes LCD kijelző a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek élvezetes megjelenítéséhez

  • Továbbfejlesztett arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához

  • Retus funkció a bőrhibák eltüntetéséhez

  • Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

  • Kisállat felismerő funkció a kutyák, illetve macskák portréjának automatikus fotózásához

  • Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával (pl.: Tűzijáték, Naplemente)

Kreativitás és sokoldalúság

  • 3D felvételi mód lenyűgöző, háromdimenziós hatású képek készítéséhez

  • Eye-Fi kompatibilitás a felvételek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez

  • 10 Mágikus szűrő a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy Fókusz, Csillagfény (csak fotókhoz), Akvarell, valamint új Miniatűr (csak fotók) és Tükröződés szűrők

  • Panoráma funkció az egyszerűen kivitelezhető panorámafotózáshoz

További kiemelt jellemzők

  • [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján

  • HDMI technológia a HD készülékre csatlakoztatott fényképezőgép távirányítóval történő kezeléséhez

  • SDHC és SDXC memóriakártya kompatibilitás (az UHS sebesség nem támogatott)***

  • Beépített vaku

  • Beépített használati útmutató

  • USB töltés funkció

* 35mm ekvivalens 

** 2011. júliusi adat.

*** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles