1.7 C
Budapest
Tuesday, December 12, 2023

Olympus OM-D retró MILC? | fototv.hu

Már nem kell nagyon sokat várnunk az Olympus retro Micro 4/3-os fényképezőgépére, mely minden valószínüség szerint az OM-D nevet fogja viselni. OM – mint a legendás fényképezőgép családja a gyártónak, D – mint digitális verzió. Érkezik a Fuji X-Pro 1 konkurenciája…  

Bár a 2011-es év végén több olyan hír is napvilágot látott, miszerint az Olympusnak komoly gazdasági problémái vannak, sőt olyan hivatalosan meg nem erősített információkat is olvashattunk, miszerint a Fujifilm, Sony, Panasonic és több más gyártót érdekelné a felvásárlás.

Persze az Olympus, mint az egyik legrégebbi fényképezőgép márka rendületlenül hozza ki az új modelleket, a nemrég befejeződött amerikai CES-PMA szakkiállításon is jó pár kompakttal találkozhattak a szerencsés arra járók. A DSLR szekciójuk gyakorlatilag leállt már évekkel ezelőtt és MILC rendszerben gondolkozva erőteljes Micro 4/3 fejlesztésbe fogtak. Az gyártónak számtalan ikonikus készüléke van, tehát csak át kell dolgozni egy szerethető retró vázat, beledobni egy modern elektronikát és máris megszülethet az új sláger cserélhető objektíves kompakt. Nem véletlenül nyúlt az Olympus a most 40 éves OM szériájához, emellé már csak egy D betűt kell odarakni és kész a digitális verzió.

Amit sejteni lehet: 16 megapixeles felbontás, 1.44 millió képpontos EVF eltronikus kereső, 121mm-es szélesség és 425g-os tömeg. A rumor oldalak március végi bejelentést jósolnak.

Mi sem bizonyítja jobban a hír valóság alapját, minthogy az angol fotós hetilapban, az Amateur Photographerben egy kretaív QR-kódos hirdetést is leközöltek, mely egyértelműen erre a termékre utal…

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,483RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles