12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Olympus OM-D E-M10 Mark II | fototv.hu

Az Olympus tegnap bejelentette többszörös díjnyertes OM-D sorozatának legújabb modelljét az Olympus OM-D E-M10 Mark II-t, ami az OM-D E-M10 továbbfejlesztett változata. A 16,1 megapixeles gépet öttengelyes képstabilizátor rendszer (akár 4 Fé kompenzációval), nagysebességű OLED EVF (2,360k képponttal) jellemzi. 3? méretű, dönthető LCD kijelzőt kapott, a gép mérete mindössze 342 g. Szeptemberben kerül a boltokba, a váz ára 199.900 Ft lesz, 14-42mm-es objektívvel pedig 259.990 Ft.

Az Olympus OM-D E-M10 Mark II 16.1 megapixel Live MOS szenzorral rendelkezik.

Sajtóbejelentés:

Az Olympus már szélesebb körben is alkalmazza öttengelyes képstabilizátor rendszerét

A teljes fémvázas E-M10 Mark II az OM-D klasszikusai között

2015. augusztus 25., Hamburg ? Az Olympus bemutatja a többszörös díjnyertes OM-D sorozatának ötödik modelljét. Az új OM-D E-M10 Mark II különösen vonzó lesz azon feltörekvő hobbifotósok számára, akik a spontán fotózás szenvedélyét és az egyedülálló design élvezetét is magukénak tudhatják. Magával ragadó, klasszikus kivitel, szemet gyönyörködtető gombokkal és vezérlőtárcsákkal ? az E-M10 Mark II a kompakt, teljesen fémből készült váz és a nagyobb testvérektől, az E-M1 és E-M5 Mark II modellektől származó, igen fejlett technológia ötvözete. Az öttengelyes képstabilizátor rendszer elmosódás-mentes állóképek és filmek készítését teszi lehetővé, akár mozgás közben, vagy gyenge fények esetén is. A nagyméretű, nagyfelbontású és nagysebességű OLED elektronikus kereső mellett dönthető, 3? méretű LCD érintőkijelző, egyszerű, Wi-Fi-n keresztül megvalósítható távirányítás és képfeltöltés (az Olympus OI.Share alkalmazás mobileszközre történő telepítése esetén), valamint 4k Time Lapse filmfelvétel áll rendelkezésünkre.  A kompakt és könnyű OM-D E-M10 Mark II több mint 40 Mikro-NégyHarmad szabványú objektívvel és további kiegészítők egész tárházával bővíthető.

Olympus OM-D E-M10 Mark II-n beeépített TTL vaku található.

Az E-M10 Mark II fekete és ezüst színben, 2015 szeptemberétől kapható a boltokban, külön vázként és objektív-kitben is. Az ajánlott kit az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5-6 EZ Pancake objektívvel 259.990.- HUF javasolt fogyasztói áron, külön a váz pedig 199.990.- HUF áron vásárolható meg. A rendkívül népszerű, 2014 elején bemutatkozott E-M10 után az új E-M10 Mark II a második az Olympus többszörös díjnyertes, csúcskategóriás tükör nélküli rendszerfényképezőgépeket felvonultató OM-D sorozatának alacsonyabb árfekvésben elérhető modelljei között. Design, ami rendkívül jól működik és ámulatba ejt Az E-M10 Mark II valódi OM-D képalkotó erőt kínál egy különösen kompakt, könnyű és klasszikus kivitelben ? mely lehetővé teszi, hogy első osztályú felvételeket készíthessünk szinte bárhol és bármikor. Ha nagyméretű teleobjektívet használunk, opcionális, gyorskioldóval ellátott extra markolat ad megnyugtató stabilitást a biztos tartás érdekében.

A legújabb OM-D azonban nem csak egyszerűen a hordozhatóság jegyében született ? a tervezés szándéka szerint design ikonként is megállja a helyét. Nem számít, melyik oldalról nézzük, az első, amit meglátunk, a vezérlőtárcsák különleges kivitele, a csillogó króm és a különlegesen recézett élek szépsége. A jobb felső oldali elhelyezkedésük és a különösen magas, vastag kialakításuk igencsak egyszerű kezelhetőséget biztosít. A retro stílusú bekapcsoló gomb és a középre helyezett kereső mellett a vezérlőtárcsák és a tökéletes megbízhatóságot sugalló, tömör, ?egy tömbből faragott? érzetű, fém kivitel által mindenki, aki kézbe veszi az E-M10 Mark II gépet, igen komoly hobbifotósnak érezheti magát.

Az Olympus OM-D E-M10 Mark II érintőképernyője ujjlenyomat ellen védő réteggel rendelkezik.

Öttengelyes képstabilizátor rendszer

A jó kinézet semmi, valódi teljesítmény nélkül – az E-M10 Mark II viszont rendesen bebiztosítja a szemet gyönyörködtető megjelenést, mégpedig olyan elképesztő képalkotó erővel, melyet csak az Olympus csúcskategóriás gépeinek vezérmodelljeitől várunk el. Különösen igaz ez mozgás közben, vagy gyenge fényviszonyok között. Ekkor ugyanis előtérbe kerül az Olympus által fejlesztett és bemutatott öttengelyes képstabilizátor rendszer, mely szinte minden helyzetben kiküszöböli a gép mozgatásából adódó életlen felvételek lehetőségének kockázatát ? a makró fotózásnál előforduló képugrástól a teleobjektív ?szögletes? mozgatásáig, vagy a leginkább az esti felvételkészítésnél problémát okozó egyirányú elfordulásig. Az öttengelyes képstabilizátor rendszer a használt objektívtől függetlenül dolgozik és akár négy FÉ lépésnek megfelelő kompenzációt kínál**. Sőt: még az egykezes videofelvételek is bemozdulástól mentesen készülhetnek el.

Nagyfelbontású elektronikus kereső valósidejű képfrissítéssel

Az E-M10 Mark II nagyméretű, nagysebességű, 2,360K képpontos OLED keresője 100% látómezőt biztosít ? mely szinte felbecsülhetetlen értékű a pontos kompozíció és a különféle, akár kifejezetten komplikált körülmények között is megbízható, tökéletes fénybeállítás tekintetében. Az EVF a manuális beállítások és opcionális effektek használatának minden előidézett hatását valós időben jeleníti meg, lehetővé téve a beállítások pontos megadását, még a felvétel elkészítése előtt. Finombeállítások is rendelkezésre állnak, a Colour Creator színkezelő, illetve a Highlight, Shadow and Aspect Control korrekció funkció által, sőt: a kreativitás lehetőségei még tovább bővíthetők a 14-féle Művészi szűrő, valamint a 9-féle Művészi effekt használatával.

Olympus OM-D E-M10 Mark II 3? méretű, dönthető lcd kijelzőt kapott.

Dönthető LCD érintőkijelző

A rendkívül gyors és pontos élességállítás, a szélsőséges perspektívából indított felvétel, vagy egyszerűen csak a képek és videók megtekintése és kiválasztása a Wi-Fi-n keresztül történő továbbításhoz – az OM-D E-M10 Mark II nagy, 3? méretű LCD érintőkijelzője minden feladatra tökéletesen alkalmas. Sőt: extraként a kereső használata közben, a kijelzőt megérintve jelölhetjük ki az élességállítás helyét. Igen praktikus jellemző az ujjlenyomatok ellen védő bevonat, mely az összefogdosott kijelző tipikus kinézetét kiküszöbölve segít megőrizni a fényképezőgép lélegzetelállító megjelenését ? illetve a felvételek megjelenítésének tökéletességét.

Kreatív lehetőségek, objektívek és kiegészítők

A kreatív ambíciókkal megáldott OM-D tulajdonosok teljes megelégedését szem előtt tartva az Olympus egy folyamatosan bővülő kiegészítő-

családot és több mint 40-féle, élvonalat képviselő Mikro-NégyHarmad szabványos objektívet felsorakoztató kollekciót kínál ? mely minden igényt kielégít, a hobbi szinttől a profiig.

Mint minden új Olympus fényképezőgép, az OM-D E-M10 Mark II is hat hónappal meghosszabbított garanciával rendelkezik (a vásárlás helyén érvényes törvényi rendelkezések által biztosított, kötelező jótállási időn felül) ? amennyiben tulajdonosa regisztrálja a MyOlympus online rendszerében.

Olympus OM-D E-M10 Mark II több mint 40 Mikro-NégyHarmad objektívvel és számtalan kiegészítővel komp

Főbb jellemzők:

  • Nagyteljesítményű, vázba épített öttengelyes képstabilizátor rendszer – akár 4 FÉ kompenzációval
  • Könnyű, kompakt és prémium kivitelű, teljesen fémből készült váz, egyedülálló fém vezérlőtárcsákkal és retro stílusú bekapcsoló gombbal
  • Nagysebességű OLED EVF 2,360k képponttal a pontos kompozíció és a kreatív képalkotást támogató, valósidejű változáskövetés támogatására
  • Csatlakoztatás: beépített Wi-Fi, távirányítással történő felvételkészítéshez (rekesz, zársebesség, Live Bulb és Live Compo?site támogatással), valamint megosztás okostelefonon keresztül az OI.Share alkalmazás használatával
  • 4k Time Lapse videofelvétel  rendkívül nagy felbontás használatával
  • Több mint 40 Mikro-NégyHarmad objektívvel és számtalan kiegészítővel kompatibilis

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Műszaki adatok és további jellemzők:

  • 16.1 mp Live MOS szenzor
  • 81-pontos Multiple AF
  • Nagysebességű sorozatfelvétel, akár 8,5 fps
  • 14 Művészi Szűrő különleges hatásokkal a még kreatívabb felvételkészítéshez
  • Nagy, 3? méretű, dönthető, nagyfelbontású érintőkijelző (LCD) ujjlenyomat ellen védő bevonattal
  • Beépített TTL vaku, mely tökéletes a különleges hatások eléréséhez, valamint derítéshez utazás és portréfotózás esetén is
  • Olympus Supersonic Wave Filter automatikus szenzor pormentesítő rendszer
  • Méretek: (Sz x Ma x Mé) 119,5 x 83,1 x 46,7mm
  • Tömeg: 342g (váz)

Ajánlott kiegészítők:

  • OM-D Messenger bőrtáska ? kifejezetten OM-D fényképezőgépekre és objektívekre szabott, kétféle színű bőrből készült, klasszikus városi válltáska, színben és stílusban tökéletesen passzoló vállpánttal.
  • LC-37C automatikus objektívvédő sapka ? védi az objektívet, ha éppen nem használjuk és automatikusan nyílik-záródik, amikor a be- (illetve ki-) kapcsoló gombot megnyomjuk, ezáltal sokkal gyorsabb felvételkészítést tesz lehetővé, alaphelyzetből. Az objektívvédő sapka az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel használható.
  • ECG-3 markolat ? használatával a fényképezőgép még biztosabban tartható, különösen nagyobb teleobjektívek használatakor. A gyorskioldó által a markolat pillanatok alatt felhelyezhető, illetve levehető.

Az OM-D E-M10 Mark II jellemzőiről és további kiegészítőkről részletes információ az OM-D weboldalán található. A termék jellemzőinek és műszaki adatainak bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva.

* A különféle kitek elérhetősége országonként eltérő lehet. A javasolt fogyasztói árak más pénznemre váltva azonosak. ** A CIPA előírásainak megfelelően megadva, amikor két tengely mentén történik korrekció (elfordulás és elmozdulás)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles