-0.9 C
Budapest
Thursday, November 30, 2023

Olympus fotópályázat | fototv.hu

Még három nap van az első Olympus fotópályázat határidejéig. Az Olympus Mintabolt csapata minden hónapban meghirdet egy fotópályázatot, A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJA címmel. A pályázaton részt vehet minden Magyarországon és határon túl élő amatőr és profi Olympus felszereléssel rendelkező fotós. Az első leadási határideje: 2015. április 10.

Olympus fotópályázat

A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJA – Fotópályázat felhívás és részletes leírás:

Az Olympus útjára indítja havonta megrendezésre kerülő A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJA című fotópályázatát. A pályázók folyamatosan küldhetik bealkotásaikat. Egy pályázó akár egyszerre több hónapban is indulhat a versenyen,de havonta csak egy képpel.

A pályázaton részt vehet minden Magyarországon és határon túl élő amatőr és profi Olympus felszereléssel rendelkező fotós.

A meghirdetett pályázat elsődleges feladata, hogy minden Olympus felszereléssel rendelkező fotósok által készített művészi alkotásokat bemutassa és közvetítse a társadalom szélesebb rétegei felé.

TÉMAKÖRÖK

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

Szabadon választható, nincsenek megkötések.

Pályázati naptár:

A áprilisban útjára indított pályázat  első leadási határideje: április 10.

A képek leadása leadási ideje:minden hónap elseje és tizedike között történhet.

(A 10-e után beküldött képek,már csak a következő hónapban kerülnek versenybe)

A képekre leadott like-okat a hónap 25-éig fogadjuk.

Eredményhirdetés: minden hónap 28-án (vagy ezt követő első munkanap)

Jelentkezés menete:

Küld el e-mailben a foto@olympusmintabolt.hu-ra a pályázatra szánt képeket a következő adatokkal:

  • Pályázó neve:
  • Pályázó e-mail címe:
  • Pályázó telefonszáma:
  • A kép címe:

Technikai adatok:

  • A kép készítéséhez használt fényképezőgép és objektív:

  • Expozíciós adatok (rekesz, záridő, ISO érték):

Pályázati feltételek:

Egy szerző maximum egy alkotást küldhet be. A képek színvilágát a pályázóra bízzuk (fekete fehér vagy színes). A fotókat legalább 3 megapixel méretben, jpg formátumban kérjük beküldeni.

Az e-mail-ben küldött képek terjedelme ne haladja meg a 5 Mbyte-ot. A képek file-nevében szerepeljen a szerző családneve, keresztneve és a kép címe(csaladnev_keresztnev_kepcime.jpg.)

Zsűrizés menete:

A beérkezett képeket folyamatosan közöljük Facebook oldalunkon (www.facebook.com/olympusmintabolt) és az itt az öt legtöbb like-ot kapott kép közül választja ki a szakmai zsűri a ?A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJÁT?.

Minden év végén a havi nyertesek közül választja ki a jeles szakmai zsűri az év legjobb képét mely külön díjazásban részesül.

A díjak odaítéléséről minden esetben szakemberekből álló zsűri dönt.

Díjazás:

Minden hónapban a nyertes pályázók képei megjelennek az Olympus Mintaboltban egy kiemelt helyen A/3-asméretben, továbbá a honlapon és a közösségi oldalon.

A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJA készítője Olympus ajándék csomagot, egy éves Prémium Klub Tagságot, továbbá a díjazott képből egy (akár A2 méretű) nyomatot is kap, ill. az év végi első három helyezett értékes tárgynyereményben részesül.

Szerzői jogok:

Tekintettel arra, hogy a Pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a Pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó fotográfust(szerzőt) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja

A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, valamint a zsűrizés internetes közvetítése során azokat az oldalakon megjelenítsék.

A nyertesek és további díjazottak a Kiállításon részt vevő pályázók hozzájárulnak, hogy pályaműveiket a Pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.olympusmintabolt.hu, a www.facebook.com/olympusmintabolt weboldalon, a Pályázattal kapcsolatos kommunikációban, valamint az Olympus Mintaboltban (Dohány u. 67.) kihelyezett tablón.

A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.

A pályázó a regisztrációval vállalja, hogy a zsűrizés alapján eredményesnek ítélt munkájuk eredeti, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (eredeti digitális fájl megfelelő méretben) a kiállítás létrehozása érdekében, előzetes értesítés után a rendezőnek határidőre átadják. Jelen feltétel nem teljesítése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez,és nevének a Pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

Nagy szeretettel várjuk a pályázatokat!

Szép fényeket!

Olympus Mintabolt csapata

http://olympusmintabolt.hu/fotopalyazat.php

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles