0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Olympus E-620 | fototv.hu

Az Olympus E-30 12 megapixeles képérzékelőjével, kihajtható élőképes LCD kijelzővel és az elmaradhatatlan CCD eltolási elven működő stabilizáló rendszerrel szerelték az Olympus új tükörreflexes ”apróságát”, az E-620-at.  

Az Olympus E-620 nem igazán nevezhető az E-520 utódmodelljének, a gyártó sokkal inkább a belépő szintű DSLR-jei és az E-30 közé pozícionálja. Az a tény, hogy az E-30 érzékelőjét kapta meg egyértelműen a kicsit komolyabb tudású DSLR-ek közé pozícionálja a legfrissebb Olympust. Az élességállító rendszer megújult, a fáziskülönbség elvén működő élességállítás 7 autofókusz ponttal rendelkezik. Természetesen a pormentesítő és stabilizáló rendszer sem hiányozhat az E-620-ból. A CCD eltolás elvén működő stabilizáló rendszer 4 fényértek előnyhöz juttatja a készülék használóját.

A Live MOS szenzornak köszönhetően nem csak a 95 % – os lefedettségű keresőben, hanem a kihajtható 2,7”-os élőképes HyperCristal III LCD kijelzőn is elvégezhetjük a képek komponálását.

Az E-30-as modell művész szűrői ennél a modellnél is visszaköszönnek; Pop Art, Lágy Fókusz, Lyukkamera, Világos Tónus, Szemcsés Film, Halvány és Világos Szín effektek számos kreatív lehetőséget kínálnak. A belső RAW konvertálás itt is alapfunkció. A gép rendelkezik multiexpozíció szolgáltatással is, mellyel felvételezési módban több képet varázsolhatunk egymásra. A képarányok tekintetében is sokkal többet nyújt az újdonság, a standard 4:3 mellett, 3:2, 16:9 és 6:6-os oldalarányokkal is dolgozhatunk.

Az Olympus tükrös gépeinél, már alapszolgáltatás a vezeték nélküli vakuvezérlés, ennél a masinánál sincsen ez másképp, a készülék akár 3 külső vakut is tud vezérelni.

Az E-620 egészen kis méretűre sikerült (130 x 94 x 60 mm), tömege 475g, akkumulátor és kártya nélkül. Újdonság a kategóriában, hogy az E-620 modellhez opcionális tartozékként portrémarkolatot is vásárolhatunk.

A fényképezőgép várhatóan három különböző Kit-ben lesz elérhető; alapzoommal, dupla objektívvel és 25mm-es alapoptikával fogja a gyártó az E-620 modellt „összegyúrni”.

A fényképezőgép várhatóan áprilisban kerül a boltok polcaira, a váz kb. 700 eurós, az ED 14-42mm-es alapobjektívvel kb. 800 eurós áron.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles