21.9 C
Budapest
Sunday, July 21, 2024

Olimpia 3D-ben a Panasonic jóvoltából | fototv.hu

 

A Panasonic soha annyi kép- és hangrögzítő eszközt nem bocsátott még az olimpiai játékok szervezői és közvetítői rendelkezésére, mint amennyit az idei londoni játékokra szállít. Óriásképernyők, háromdimenziós mozgóképek rögzítésére alkalmas kamerák, és csúcstechnológiás közvetítő berendezések képezik az eszközpark gerincét. A londoni lesz az első az olimpiák történetében, amely térhatású felvételeken is látható lesz világszerte.

 

A Panasonic, az olimpiai játékok kiemelt támogatója, soha annyi audiovizuális eszközt nem szállított egyetlen olimpiára sem, mint amennyit az idei londoni játékokra fog. A cég berendezései a versenyeket HD minőségű képfelbontásban és térhatású felvételekkel viszi el a tévénézők millióinak otthonaiba világszerte.

A játékok közvetítéséért felelős szervezet, az International Broadcasting Center (IBC) a videó jeleket minden ország műsorszóróinak HD formátumban adja majd tovább. Az olimpia nyitó- és záró ceremóniáját a helyszínen szintén ilyen képminőségben jelenítik majd meg az óriásképernyők. A londoni olimpia lesz az első a játékok történetében, amely már háromdimenziós felvételeken is látható lesz – erről szintén a Panasonic csúcstechnológiát képviselő, dupla objektíves Full HD 3D kamerái gondoskodnak majd.

A cég DVCPRO képrögzítési formátumát, valamint az AVC-Intra fájl-alapú jeltovábbító rendszerét szabványként fogadták el a játékok idejére – ezzel a londoni lesz a tizedik olyan olimpia, amelyen a Panasonic berendezései által használt formátumot alkalmazzák szabványként. A Panasonic audiovizuális eszközeinek széles skáláját használják majd a játékok alatt, így például az ENG (Electronic News Gathering) SSD flash memóriával rendelkező, a P2HD termékcsaládba tartozó kamerákat is bevetik majd.

A nyitó ünnepséghez a cég rendelkezésre bocsátja a világ legkisebb méretű, 20 000 lumen fényerejű projektorait (PT-DZ21K és PT-DS20K)

 is, amelyek segítségével a jelenlévők tűéles és ragyogó képsorokon nézhetik végig az eseményeket. A versenyek helyszíneire óriás LED-képernyőket helyeznek el – a legtöbbet és a legnagyobb területen az olimpiák történetében. A fedett pályás versenyeket a londoni játékokon élvezhetik először a nézők 262 centiméter képátlójú, vagyis 2,4 méter széles és 1,4 méter magas PDP képernyőkön.

A rendelkezésre bocsátott audio-video eszközök az olimpiai helyszíneken:

Felszerelés

Mennyiség

Nagyméretű LED képernyők

28 helyszín, 45 képernyő, összesen 1 730 m2

Professzionális hangrendszerek

36 helyszín, kb. 200 rendszer

Televízió szettek

kb. 12 000 egység

103 inch méretű plazma kijelzők

47 képernyő

DLP® projektorok

22 képernyő (a nyitó- és záró ceremónián használtakat leszámítva)

Audiovizuális biztonsági rendszerek

kb. 2 500 egység

Egyéb

HD vizuális kommunikációs rendszerek stb.

A rendelkezésre bocsátott közvetítő berendezések az olimpiai helyszíneken:

Felszerelés

Mennyiség

P2HD/DVCPRO HD rögzítők

kb. 300 darab

P2HD kamerák

kb. 100 darab

TV kijelzők

kb. 1 000 darab

3D kamerák

kb. 30 darab

A cég „Panasonic Full HD 3D Theatre”néven egy 400 négyzetméter alapterületű pavilont állít fel a stratfordi olimpiai parkban, ahol 386 centiméteres (152 inch), valamint 262 centiméteres (103 inch) képátlójú plazma képernyőket állítanak üzembe. Az atlétikai számok, vagy épp az úszóversenyek eseményeit lélegzetelállítóan élethű képeken követhetik nyomon a pavilon látogatói, akik a térhatású felvételeknek köszönhetően úgy érezhetik, mintha valóban részesei volnának az izgalmas pillanatoknak.

A Panasonic hamarosan elindítja globális reklámkampányát, amellyel a közelgő olimpiai játékokra hívja fel az emberek figyelmét. A YouTube dedikált oldalain június közepétől futó hirdetésekben Louise Hazel, angol hétpróbázó, és egy brazil futballista, Neymar da Silva Santos Junior népszerűsítik majd az olimpiai mozgalmat. A Facebook-on már elérhető a „Panasonic/Worldwide Olympic Partner” elnevezésű oldal, amely a Panasonic-nak, mint az olimpiai játékok kiemelt támogatójának különféle aktivitásaira irányítja rá a figyelmet, miközben az oldal követői folyamatosan nyomon követhetik az olimpiai játékokkal kapcsolatos híreket is.

Panasonic/Worldwide Olympic Partner

URL: https://www.facebook.com/PanasonicWorldwideOlympicPartner

Panasonic Magyarország a Facebook-on

URL: http://www.facebook.com/Panasonic.Magyarorszag

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles