14.3 C
Budapest
Sunday, April 2, 2023
Kezdőlap!frissítveNikon SB-300 - belépő rendszervaku a Nikontól | fototv.hu

Nikon SB-300 – belépő rendszervaku a Nikontól | fototv.hu

A Nikon Europe ma bejelentette új belépő szintű vakuját, a Nikon SB-300 nevű modellt, mely a kisebb Nikon DSLR vázakhoz nyújt extra fényforrást elérhető áron.

Nikon SB-300

Sajtóbejelentés:

A kisméretű, könnyű, sokoldalú és jól hordozható vaku ideális választás olyan kezdő fotósok számára, akik szeretnének túllépni a fényképezőgép beépített vakujának korlátain, és többféle kreatív megvilágítási lehetőség iránt érdeklődnek. A modell kompatibilis a vakupapuccsal felszerelt Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel, és lehetővé teszi a fény minőségének és irányának vezérlését, amivel segít hatásosabbá tenni a fényképeket.

Az SB-300 kezelése rendkívül egyszerű, még kezdők számára is. Ez a vaku ihletet ad a most induló fotósoknak, hogy fejlesszék kreatív látásmódjukat; egyszerű lehetőséget kínál a nappali felvételek hatásosabbá tételére, a téma részleteinek kiemelésére még bonyolult ellenfényes helyzetben is, illetve a fény lágyítására a plafonról visszavert vakufény esetén.

Nikon SB-300

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ?A vaku nemcsak arra való, hogy sötétben megvilágítsa a témát ? az új SB-300 segítségével pedig végre a kezdő fotósok is felfedezhetik ezt a titkot. A vakuval egyszerűen vezérelhetik a megvilágítást olyan helyzetekben, amikor a környezeti vagy természetes fény beesési szöge kedvezőtlen, esetleg a színe, melegsége vagy erőssége nem megfelelő. Még azok is, akik most merészkednek a vakus fényképezés területére és bonyolult megvilágítási helyzetben kell dolgozniuk, képesek lesznek arra, hogy ellenőrzésük alá vonják a fényt, és olyan képeket készítsenek, amilyeneket megálmodtak.?

Nikon SB-300

Fényvezérlés

A fényképezés a fénnyel való képalkotás művészete, és az SB-300 jóvoltából egyszerűen és kedvező áron fedezheti fel, hogy egy külső vaku milyen hatást gyakorolhat képeire. Ezzel a 18-as kulcsszámú (m, ISO 100) vakuval megvilágíthatja a távoli témákat, még sötétben is; használhatja az egységet derítő vakuként a téma finom részleteinek kiemelésére és a környezeti fény által keltett árnyékok lágyítására; vagy éppen kompenzálhatja vele az erős ellenfényt.

Sokoldalú

A vakufej 120°-ban felfelé dönthető, így a különféle helyzetekben rugalmasabban fényképezhet. Kerülje el a ?lapos? képeket úgy, hogy a vaku fényét a plafonról vagy a falakról veri vissza, vagy pedig szögben tartott vakufejjel dolgozik, és ezáltal lágyabb, természetesebb hatású fénnyel világítja meg a témát, például igazán szép beltéri portrék készítésénél. A Nikon i-TTL vakuvezérlés támogatása optimális, kiegyensúlyozott automatikus vakuzást eredményez, a D-SLR gépek felhasználói pedig a természetesebb hatású megvilágítás érdekében a fényképezőgépen könnyen beállíthatják a hosszú záridős szinkront, a vörösszemhatás-csökkentést és más vaku módokat.

Nikon SB-300

Könnyű

A kis méretben jelentős megvilágítási teljesítményt kínáló SB-300 ideális útitárs. A vaku használata egyszerű ? csak szerelje fel közvetlenül a fényképezőgép vakupapucsára, és kapcsolja be. Nem kell ismeretlen menük megértésével vagy próbálgatásával bajlódnia. Az egység két darab AAA-méretű elemmel/akkumulátorral működik, amelyek a világon bárhol beszerezhetők. Bárhol legyenek is az SB-300 felhasználói, soha nem kell lemondaniuk a vakus fotózásról.

Az SB-300 mellékelt tartozéka egy puha tok.

Fő jellemzők:

Hordozható vakuegység: a legjobb választás, ha több fényre van szüksége, vagy ha kreatívan szeretné elkészíteni a képeket. i-TTL kompatibilis.

Kompatibilis a vakupapuccsal felszerelt Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel.

Sokoldalú képfedés: a 18-as kulcsszám (m, ISO 100) lehetővé teszi a távoli témák megvilágítását még gyenge fényben is.

Irányítható fény: a vakufej 120°-ban felfelé dönthető, így pontosan beállíthatja a megvilágítás szögét. A felvételeket kreatív módon készítheti el úgy, hogy a vaku fényét a mennyezetről vagy a falakról veri vissza.

Könnyű működtetés: a vaku használata egyszerű, az egység közvetlenül a fényképezőgép vakupapucsára szerelhető fel.

Hőkikapcsoló funkció: megakadályozza a vaku túlmelegedés miatti károsodását intenzív használat esetén.

AAA-méretű elemek/akkumulátorok: az SB-300 két darab AAA-méretű elemmel/akkumulátorral működik, amelyek a világon bárhol beszerezhetők.

A firmware a fényképezőgépvázon keresztül frissíthető.

Budapest
broken clouds
14.3 ° C
15.8 °
12.7 °
64 %
4.1kmh
75 %
Sun
14 °
Mon
10 °
Tue
9 °
Wed
8 °
Thu
9 °

További friss hírek