Nikon P310 kreatív kompakt | fototv.hu

0
1

F1.8-as fényerővel érkezik a Nikon legújabb nagytudású P310 típusjelzést viselő kompaktja. A 16 megapixeles CMOS képérzékelővel szerelt masina 4.2x Nikkor zoom ojektívet kapott és akár Full HD felbontású videók rögzítésére is képes.

 


A Nikon Europe tovább bővítette a COOLPIX család teljesítménytartományát: a COOLPIX P310 nagy teljesítményű kompakt fényképezőgép, amelyet komoly munkára terveztek. Az új, 16 megapixeles fényképezőgép pompás tulajdonságokkal rendelkezik: nagy fényerejű f/1.8 NIKKOR 4,2-szeres optikai zoomobjektív nagylátószögű tartománnyal, háttér-világítású CMOS-érzékelő, fejlett objektíveltolásos rázkódáscsökkentés, Full HD-videorögzítés, 7,5 cm-es (3 hüvelykes) nagy felbontású LCD-monitor és testreszabható funkciógomb.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az P310 lélegzetelállító képeket készít, így tökéletes választás a fényképezés megszállottjainak, ha a hordozhatóságot és a nagy teljesítményt együtt keresik. A kiemelkedő fényerejű, f/1.8, 24 mm-es nagy látószögű zoomobjektív nagyszerű, élethű képeket készít kivételes felbontással és részletességgel. A készülék képstabilizáló technikája fantasztikusan hatékony, a manuális módok pedig teljesen kreatív irányítást tesznek lehetővé.”

Engedje szabadjára a tehetségét: a COOLPIX P310

Az P310 a Nikon csúcstechnológiás képfeldolgozó technológiáját ötvözi a COOLPIX sorozat leggyorsabb NIKKOR objektívjével. A végeredmény: egy irigylésre méltó, zsebre vágható fényképezőgép. A kivételesen fényerős és villámgyors f/1.8-as objektív, valamint a rendkívül érzékeny, háttérvilágítású CMOS-érzékelő tűéles képeket hoz létre, még ha éjszaka vagy nehéz fényviszonyok között is fényképez.

A négy manuális expozíciós mód garantálja a teljesen kreatív vezérlést: Programozott automatikus (P), Idő-előválasztásos (S), Rekesz-előválasztásos (A) és Manuális (M) mód. Bonyolult témák fényképezésekor az P310 új, intelligens rendszerével kézi élességállítás esetén is használható a 99 pontos automatikus élességállítás, így a végeredmény biztosan éles lesz. Sőt, ha megtalálta az ideális fényképezőgép-beállításokat, a testreszabható funkciógombbal el is tárolhatja azt, így a következő alkalommal nem kell a menüt böngészve alkalmazni a beállítást.

A bemozdulástól mentes felvételekről a Nikon második generációs, fejlett objektív-eltolásos rázkódáscsökkentés-funkciója gondoskodik, amely ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, és akár négyszer lassabb záridőt is lehetővé tesz. A haladó funkciók, mint az automatikus élességállítású optikai zoom még a sztereó hanggal, Full HD (1080p) formátumban végzett videofelvételhez is elérhetők. A COOLPIX P310 még ennél is több lehetőséget kínál: lassított és gyorsított felvétel is készíthető, legfeljebb 120 képkocka/másodperc sebességgel. A beépített HDMI-csatlakozóval a fényképezőgép közvetlenül HDTV készülékre csatlakoztatható, így a fényképeket és filmeket azonnal megtekintheti a családjával vagy barátaival.

A COOLPIX P310 fekete és fehér színekben kapható.

További fő tulajdonságok

  • 7,5 cm-es (3 hüvelykes) 921 000 képpontos LCD-képernyő; a tükröződésmentes, nagy LCD-képernyő szikrázó napsütésben és kevés fény mellett is kontrasztos és tiszta képet biztosít.
  • Automatikus HDR mód: HDR módban a képek lenyűgöző színrészletességgel készíthetők bármilyen helyzetben. Egyetlen kioldás alatt a fényképezőgép két, eltérő expozícióval készült felvételt kombinál, és ezekből hoz létre nagy dinamikai tartományú és gazdag színskálájú képet.
  • Egyszerű panoráma 360/180 fok: dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pásztázással.
  • 3D-s fényképezési mód: a mozdulatlan témákról létrehozott térhatású képek lejátszhatók a 3D-s technológiát támogató televíziókon és számítógépeken. A fényképezőgép két különböző pozícióból felvett képet kombinál; a második felvételt automatikusan készíti el, amint a fényképezőgép megfelelő pozícióba kerül.
  • Módválasztó tárcsa: manuális expozíció módok (P/S/A/M) és Felhasználói mód, ahol azonnal kiválasztható a kívánt fényképezőgép-beállítás.
  • Gyors sorozatfelvétel: akár 5 teljes felbontású kép készíthető 6 képkocka/másodperc sebességgel, illetve 30 teljes felbontású kép 1 képkocka/másodperc sebességgel.
  • Témakövető AF: a mozgó témákról is éles kép készíthető.
  • Vezeték nélküli átvitel: kompatibilis az Eye-Fi X2 (vagy újabb) kártyákkal. A digitális fényképek (JPEG formátumban) közvetlenül a telefonra vagy a számítógépre átvihetők. Ha ezután csatlakozik az internetre, használhatja a Nikon my Picturetown nevű képmegosztó szolgáltatását is.