11.8 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Nikon Filmfesztivál | fototv.hu

A Nikon idén rendezi meg először az első Nikon Európai Filmfesztivált. A nevezés a tegnapi nappal (2014. október 1.) kezdődött és 2014. december 31-ig tart. A versenyen amatőrök és hivatásos filmesek egyaránt részt vehetnek.

Nikon Európai Filmfesztivál

Sajtóbejelentés:

Indul a nevezés a Nikon Európai Filmfesztiválra

A Nikon Európai Filmfesztivál, a Raindance független filmes szervezet és Asia Argento által támogatott rövidfilmfesztivál

2014. október 1., Amszterdam, Hollandia ? A Nikon a Raindance szervezettel és Asia Argentovalegyütt bejelentette az első Nikon Európai Filmfesztivált, ahova a mai naptól lehet nevezni. A versenyen amatőrök és hivatásos filmesek egyaránt részt vehetnek, feladatuk egy legfeljebb 140 másodperces, ?A Different Perspective? (Más nézőpont) nevű téma köré épülő rövidfilm készítése. Az online nevezés a mai napon indul és 2014. december 31-én zárul.

Asia Argento, a Nikon Európai Filmfesztivál zsűrijének elnöke, díjnyertes olasz színésznő és rendezőnő: ?Nagyon izgalmas feladat számomra, hogy részt vehetek a Nikon Európai Filmfesztivál munkájában, már nagyon várom, hogy értékelhessem az olyan jól összeszedett, kreatív munkákat, mint amit egy 140 másodperces rövidfilm készítése megkövetel. A korszerű technológia minden eddiginél több ember számára nyitotta meg a filmkészítés lehetőségét, és a Nikon a már elismert és feltörekvő tehetségeket is ösztönözve egyre nagyobb szerepet vállal ebben a fejlődésben.?

Different Perspective? (Más nézőpont) téma

Minden filmkészítő valami mást mutathat meg ugyanarról az élményről. A nevezőket kértük, hogy olyan perspektívát mutassanak a témán belül, amely egyesíti a témával kapcsolatos saját álláspontjukat, az elmondott történethez való viszonyukat, valamint magát azt a helyet, ahonnan a kérdéses jelenséget megfigyelik. A díjazott kategóriák többek között: ?Best Narrative? (legjobb történet) a legjobb, egyedi perspektívából elmondott történetért vagy ?Technical Excellence? (kiváló technikai megoldás) a felszerelés legkreatívabb használatáért. A Fődíjat e kettő kombinációjával lehet majd elnyerni. A díjakat egy zsűri ítéli majd oda, a zsűri elnöke Asia Argento lesz, akit a közönség elsősorban színésznőként és rendezőnőként ismerhet a Scarlet Diva (2000), A szív csalfa vágyai (The Heart Is Deceitful Above All Things) (2004) és a legújabb Misunderstood (2014) című munkái kapcsán.

Kategóriák és díjak

A fődíj zsűri által kiválasztott nyertese egy Nikon D810 fényképezőgépet, valamint egy egyhetes szakmai utat a 2015. májusában megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztiválra, mint a Raindance tiszteletbeli vendége nyer. Az utazás minden költségét a szervezők fizetik. A ?Best Narrative? (legjobb történet), illetve a ?Technical Excellence? (kiváló technikai megoldás) alkategóriák további két nyertese egy-egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer és 3000 euró pénzjutalomban részesül, a ?Best Student Entry? (legjobb tanulói pályázat) nyertesét pedig egy Nikon D750 fényképezőgép és 2000 euró pénzjutalom illeti meg. A ?Best Film as Voted for by the Public? (a legtöbb közönségszavazatot kapott film) készítője pedig egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer későbbi munkái elkészítéséhez.

Nevezési feltételek

  • Minden nevezőnek itt kell regisztrálnia, hogy feltölthesse filmjét.
  • A filmnek angol nyelvűnek kell lennie, vagy a filmet angol felirattal kell ellátni.
  • A film nem lehet 140 másodpercnél hosszabb, illetve 30 másodpercnél rövidebb.
  • Minden filmet HD formátumban kell rögzíteni.
  • Egy nevező egy filmmel indulhat.
  • A film nem lehet más filmes versenyek nyertese vagy résztvevője.
  • A nevezés minden korosztály számára nyitott, 16 éves kor alatt írásbeli hozzájárulás szükséges.
  • A beküldött pályaművek tetszőleges eszközzel készíthetők.
  • Minden nyertesnek alá kell írnia egy felhasználásra vonatkozó szerződést.
  • Minden pályázónak az összes, tartalmi korlátozásokra (pl. szexuális jellegű jelenetek, erőszak, vallás, védjegyek, bűncselekmények stb.) vonatkozó feltételt el kell fogadnia.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.europe-nikon.com

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles