33.4 C
Budapest
Friday, July 12, 2024

Nikon D7100 | fototv.hu

24 megapixeles felbontással és 51 pontos AF rendszerrel küldi csatasorba a Nikon legújabb felső-középkategóriás gépvázát a D7100-at. DX méretű érzékelője 1.3x crop faktort eredményez, érdemes kiemelni továbbá a kettős SD kártyafoglalatot.

A Nikon az amatőr fotósoknak szánt új, DX-formátumú, 24,1 megapixeles Nikon D7100 fényképezőgép piacra dobásával olyan hordozható teljesítményt kínál önnek, amely szinte adrenalin löketként élénkíti a fényképezési élményt. A funkciókban gazdag, rendkívül tartós vázba épített, mégis meglepően könnyű és kisméretű Nikon D7100 felül fogja múlni a várakozásait. Professzionális 51 pontos AF-rendszerével az elképzeléseit életre keltve látványos eredményeket érhet el, az apró részleteket is visszaadó állóképek és az éles, tiszta teljes HD videók esetében egyaránt.

Marina Gurevich, a Nikon Europe amatőr DSLR fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta az új, nagy teljesítményű fényképezőgépről: ?Ha tájképeket készít, a természetet és az élővilágot fotózza, vagy ha szenvedélyes utazó, akkor az új Nikon D7100 kifejezetten önnek való. Hatékony funkcióinak gazdag választéka új távlatokat nyit a DX-formátumunk számára. Mindezt egy tartós, időjárásálló váz foglalja magában, így a lelkes fotósok egy olyan hordozható fényképezőgépben fedezhetik fel a rendkívüli teljesítmény élményét, amelyet bárhova magukkal vihetnek.?

Hozzátette: ?A Nikon D7100 kiváló képminősége és nagyszerű ergonómiája rendelkezésre bocsátja mindazokat az eszközöket, amelyekkel remekbe szabott fényképek formájában válthatók valóra a fotósok elképzelései. Ez a DX fényképezőgép készen áll minden feladat teljesítésére, és kivételes eredmények várhatók tőle.?

KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY, SZENZÁCIÓS KÉPMINŐSÉG

A Nikon D7100 kiváló teljesítményt és ugrásszerűen megnövelt képminőséget kínál az izgalmas funkciók választékának köszönhetően. A hatékony, 24,1 megapixeles, DX-formátumú CMOS-képérzékelő éles és részletgazdag képeket garantál. Mivel az érzékelő nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, a lehető legtöbbet ki tudja hozni az elérhető megapixelekből, így lenyűgöző felbontásra képes. Ezáltal kiemelkedően éles képek készíthetők, és rendkívüli nagy felbontással rögzíthetők a legfinomabb textúrák, például a haj és a tollak is. Az EXPEED 3 képfeldolgozó rendszer gyors képfeldolgozást, élethű színvisszaadást és továbbfejlesztett zajcsökkentést kínál.

A 100?6400 értékű, 25 600-ig növelhető nagy ISO érzékenységgel páratlan eredmények érhetők el még a gyengén megvilágított vagy sötét környezetekben is, valamint a gyorsan mozgó témák is tisztán rögzíthetők. Gyors sorozatfelvételre 6 kép/mp-es sebességig van lehetőség, így könnyűszerrel elkaphatók a gyors mozgások részletei vagy a gyorsan változó arckifejezések. Ezzel a fényképezőgéppel mindig az események középpontjában lehet.

PROFESSZIONÁLIS 51 PONTOS AUTOMATIKUS ÉLESSÉGÁLLÍTÁSI RENDSZER

A Nikon D7100 fényképezőgép professzionális teljesítményt kínáló AF-rendszere ugyanazt az algoritmust használja, mint a D4 fényképezőgépé. Az AF-rendszer 51 fókuszpontot alkalmaz, 15 kereszt típusú érzékelővel a középső területen, ami tökéletes precizitást és pontos témabemérést garantál. A gyorsabb kezdeti AF-érzékelésnek köszönhetően még a nagy részben elmosódott képeken is gyors élességállítás érhető el. Az AF-működés az f/8 kombinált rekeszértéknél is lehetséges, így az objektívek és a telekonverterek több kombinációja is használható ? ez újdonságnak számít ebben a fényképezőgép-kategóriában. A fázisérzékelő automatikus élességállítás a -2 Fé minimális fényerősségig alkalmazható, így az élesség pontosan beállítható még a legsötétebb viszonyok között, akár holdfényben is.

Ezenkívül a fázisérzékelő automatikus élességállítás egyszerűbben kezelhető, pontosabb és gyorsabb lett a keresővel való fényképezés esetén. A mezőmódok nagy választékát kínálja, az egypontos AF-től a dinamikus AF mezőig (9, 21 vagy 51 pontos beállítással), a 3D követésig és az automatikus AF mezőig. Az Élő nézetben használható kontrasztérzékelő AF esetében szintén hasonló javulás tapasztalható: egyszerűbben kezelhető, pontosabb és gyorsabb. A videóknál használható AF-F módnál pedig tökéletesítve lett az élességállítási funkció.

A fényképezési helyzetfelismerő rendszer a hatékony 2016 képpontos fénymérő-érzékelő használatával precízen meg tudja határozni a téma környezetét fényképezés előtt, optimalizálva az automatikus expozíciót (AE), az automatikus élességállítást (AF) és az automatikus fehéregyensúlyt (AWB) a még pontosabb beállítás érdekében. A Nikon D7100 fényképezőgép 51 pontos AF-rendszere a 2016 képpontos RGB-érzékelővel együttműködve az előző változatokét felülmúló, kiváló teljesítményt nyújt.

A DX-FORMÁTUM ÚJ TÁVLATAI AZ 1,3x KIVÁGÁSSAL

Az 1,3x kivágási funkció egy sor egyedi beállítást kínál, amelyek kibővítik a DX-formátum lehetőségeit. Először is elősegíti a meglévő és az új objektívek hatékonyabb kihasználását a kiegészítő 1,3x telefotó-hatásnak köszönhetően. Ebben az üzemmódban az 51 fókuszpont még szélesebb területet fed le a képen, egészen a szélekig, kivételes témabemérést biztosítva ezzel. Emellett gyorsabb működést tesz lehetővé: akár 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételt és teljes HD videók (50i/60i) rögzítését. Mindezekkel a funkciókkal páratlan könnyedséggel megoldható az állatvilág és az eseménydús jelenetek fotózása, és a lehető legjobban kihasználhatók a telefotó objektívek képességei.

RENDKÍVÜL STRAPABÍRÓ, KISMÉRETŰ VÁZ

A Nikon D7100 könnyű és masszív váza, a magnéziumötvözetből készült felső és hátsó borítással hathatós védelmet nyújt a por, az ütődések és az időjárás ellen. Ezzel a vázzal a fényképezőgép igazán robusztus felépítésű, ám mégis könnyűnek számít a kategóriájában. A mindössze 675 gramm tömegű fényképezőgép alkatrészei biztonságos védelemmel vannak ellátva a beszűrődő nedvesség és a por ellen. A rendszer képérzékelő-tisztító funkciója pedig automatikusan aktiválódik a fényképezőgép be- és kikapcsolásakor. A zármechanikát 150 000 cikluson keresztül tesztelték, a legkeményebb körülmények között. Bárhol jár és bármit csinál, a D7100 fényképezőgépben mindig megbízhat.

ERGONOMIKUS, INTUITÍV KIALAKÍTÁS

A stabil tartást biztosító ergonomikus kialakítása és kis mérete mellett a Nikon D7100 kiemelkedő teljesítményt nyújtó, megközelítőleg 100%-os képfedésű és 0,94-szeres nagyítású keresővel is büszkélkedhet. A nagy intenzitású, 8 cm-es, 1 229 000 képpontos, nagy megtekintési szögű LCD-monitor tiszta és pontos kompozíciót tesz lehetővé. A kereső, az Élő nézet és visszajátszás használatát megkönnyítő új funkciók egy mozdulattal elérhetők. A továbbfejlesztett ?i? gomb közvetlen hozzáférést biztosít a gyakran használt funkciókhoz, és segítségével a célpont módú fehéregyensúly is gyorsan beállítható az Élő nézet használata közben. A kettős memóriakártya-foglalat nagyobb rugalmasságot kínál a képek elkészítéséhez és tárolásához: amikor az első kártya megtelik, könnyűszerrel átválthat a másodikra; vagy tárolhatja az egyik kártyán az állóképeket, a másikon pedig a videókat.

TELJES HD VIDEÓK, KÉT VIDEOFORMÁTUM

A kiváló képminőség és az egyszerű használat a teljes HD videóknál is érvényesül: teljes HD (1920 x 1080) videókat rögzíthet akár 60i/50i képkocka sebeséggel 1,3x kivágás módban, és akár 30p/25p/24p képkocka sebeséggel DX-formátumban. Különféle kreatív hatások alkalmazhatók valós időben; ilyen például a Kiválasztott szín hatás. A Nikon D7100 beépített sztereó mikrofonnal rendelkezik, de kompatibilis az ME-1 külső mikrofonnal is.

KRISTÁLYTISZTA FELVÉTELEK NAGY KONTRASZTÚ HELYZETEKBEN IS

A nagy kontrasztú témák fényképezésekor az Aktív D-Lighting (ADL) funkció tisztán visszaadja a részleteket a csúcsfényes és az árnyékos képterületeken még akkor is, ha a téma mozog. A kiegyenlített derítő vakuzás használatakor a fényképezőgép optimális szintre állítja be a vakuteljesítményt. A nagy fényességeltéréseket mutató témák esetében a HDR (széles dinamikatartomány) funkció segítségével megőrizhetők a részletek a kép sötét és világos területein is, ugyanis a fényképezőgép ilyenkor két felvételt készít egymás után különböző expozíciók használatával, majd intelligens egyesítéssel egy képet alkot ezekből.

A KÉPEK EGYSZERŰ MEGOSZTÁSA VEZETÉK NÉLKÜLI KAPCSOLAT HASZNÁLATÁVAL

A külön megvásárolható WU-1a mobiladapter vezeték nélküli funkciójával a Nikon D7100 fényképezőgéppel készített képeket egyszerűen továbbíthatja AppleTM vagy AndroidTM rendszerű intelligens eszközre*, ha fel szeretné tölteni azokat valamelyik közösségi média vagy fényképmegosztó webhelyre. Legjobb felvételeit így már azonnal megmutathatja a barátainak vagy a fotós közösségnek, bárhol is tartózkodik. A fényképezőgépet az eszközről is vezérelheti, ha a téma megzavarása nélkül, diszkréten szeretne távolról fényképezni.

INSPIRÁLÓ EFFEKTUSOK VALÓS IDŐBEN

A hét speciális hatás közül választva egyedi megjelenést kölcsönözhet mind az állóképeknek, mind a videóknak. A Kiválasztott szín, a Miniatűr, a Világos, a Sötét, a Sziluett, a Színes vázlat és az Éjszakai hatás valós időben alkalmazható az Élő nézet funkció használatakor, vagyis már a felvétel elkészítése közben láthatja a várható eredményt. A Kiválasztott szín hatás alkalmazásával egy vagy akár három színt is kiemelhet fekete-fehér háttérre helyezve a választott színeket. Állítsa a módválasztó tárcsát az Effektusok értékre, és a képkészítés teljesen új világa nyílik meg ön előtt. Egy sor beállítással a felvétel elkészítése után is alkalmazhat hatásokat a képekre, és retusálhatja is azokat.

A TÁVVEZÉRELT FÉNYKÉPEZÉST MEGKÖNNYÍTŐ TARTOZÉKOK

A Nikon bemutat egy új vezeték nélküli távvezérlő jeladó-vevőt, a WR-1 modellt, amely még tovább bővíti a Nikon vezeték nélküli távvezérlő tartozékainak nemrég frissített választékát. A WR-1 pontmátrix kijelzővel és számos fejlett funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználó teljes körűen vezérelheti a fényképezési műveletek többségét, az egyszerű zárkioldástól kezdve egészen az összetett, több fényképezőgépből álló rendszerek vezérléséig, valamint ellenőrizheti és módosíthatja a fényképezőgép beállításait, amikor a készülék csatlakoztatva van a Nikon D7100 fényképezőgéphez. Lehetőség van különféle fényképezési helyzetek, például az egyidejű felvételkészítés, az időzített felvételkészítés vagy a testreszabott zárkioldás-késleltetés előzetes beprogramozására. A rádióhullámokat használó, párba kapcsolt WR-1 jeladó-vevők zavartalan kommunikációt biztosítanak 120 méteres hatótávolságon belül, ami még tovább növelhető több WR-1, illetve WR-R10 készülék együttes használatával.

FŐ JELLEMZŐK

 • 24,1 megapixeles, DX-formátumú CMOS-képérzékelő: optikai aluláteresztő szűrő nélkül; rendkívüli képélesség a legapróbb részletekig.

 • EXPEED 3 képfeldolgozó: gyors képfeldolgozás, élethű színvisszaadás és továbbfejlesztett zajcsökkentés.

 • 100?6400 értékű, 25 600-ig növelhető ISO érzékenység: példátlan teljesítmény gyenge fényviszonyok mellett is.

 • Professzionális AF-rendszer: 51 fókuszpont segítségével, amelyek közül 15 kereszt típusú; gyors és precíz automatikus élességállítás.

 • 6 kép/mp sebességű sorozatfelvétel: hogy a legakciódúsabb jelenetekről se maradjon le.

 • A DX-formátumban rejlő lehetőségeket kiterjesztő 1,3x kivágás funkció: extra telefotó-hatással, nagyobb (akár 7 kép/mp) sebességgel és rendkívül széles AF-képfedéssel.

 • 2016 képpontos RGB fénymérő-érzékelő fényképezési helyzetfelismerő rendszerrel: igen pontos méréssel éri el a korrekt expozíciót; kivételes pontosságot kínál az automatikus expozíció (AE), az automatikus élességállítás (AF) és az automatikus fehéregyensúly (AWB) beállításának optimalizálásával.

 • Teljes HD videó: minőségi (1080p), akár 60i/50i, 30p/25p/24p sebességű videofelvételt biztosít.

 • Nagy teljesítményű kereső: kb. 100%-os képfedéssel és 0,94-szeres nagyítással.

 • Nagy intenzitású LCD-monitor: 8 cm-es, 1 229 000 képpontos, nagy megtekintési szögű monitor.

 • Kényelmesen hordozható: a funkciók meglepően széles tárházát kínálja ez a kompakt, mindössze 675 g tömegű fényképezőgép.

 • Strapabíró gépváz magnéziumötvözet burkolattal: por-, időjárás- és törésálló.

 • Kettős SD-kártyafoglalat: túlcsordulásos és biztonsági másolat típusú rögzítést is kínál, de a külön RAW- és JPEG-fájlba történő mentés is lehetséges.

 • Hozzáférhető használati funkciók: továbbfejlesztett ?i? gomb áll rendelkezésre, továbbá a pontos fehéregyensúly-beállítást lehetővé tevő célpont módú fehéregyensúly gyorsan beállítható az Élő nézet használata közben.

 • Aktív D-Lighting (ADL): használatakor megmaradnak az erős fényben és az árnyékban levő részletek, így kiegyensúlyozott kontrasztú fényképek készíthetők.

 • Széles dinamikatartomány (HDR): a gép két felvételt készít a kioldógomb egyszeri lenyomásakor, majd ezekből egyetlen, részletgazdag, nagy kontrasztú képet alkot.

 • Effektusok mód: a kiválasztott hatások állóképekre és videókra egyaránt alkalmazhatók az Élő nézetben.

 • Vezeték nélküli kapcsolat*: kompatibilis a WU-1a vezeték nélküli mobiladapterrel.

 • NIKKOR objektívek: a híres NIKKOR objektívekkel a lehető legtöbbet hozhatja ki a gép által kínált 24,1 megapixelből és 1,3x kivágás módból ? kivételes felvételeket készíthet a hordozható DX objektívekkel.

 • Távoli működtetés: a WR-R10 és az új WR-1 vezeték nélküli jeladó-vevő és a WR-T10 vezeték nélküli jeladó használatával egyszerűen megoldható a fényképezőgép távvezérlése (ezek a tartozékok külön szerezhetők be).

* iOS? és Android? rendszert használó intelligens eszközökkel kompatibilis. A funkció használatához a Wireless Mobile Utility alkalmazás futtatása szükséges, amely ingyenesen letölthető a Google Play?, illetve az Apple App Store? áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles