0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Nikon D5500 | fototv.hu

A Nikon mai bejelentése az első dönthető érintőképernyővel felszerelt DX formátumú fényképezőgép is, a Nikon D5500. A gyors mozgások rögzítésétől a gyenge fényben történő fényképezésen át a nagyméretű nyomatok vagy látványos videók elkészítéséig a D5500 tökéletes választás az olyan kreatív alkotók számára, akik még többet szeretnének kihozni a fotózás élményéből. A könnyű, nagy tudású és kényelmesen hordozható DSLR segítségével élete legjobb képeit készítheti el és a beépített Wi-Fi funkciónak köszönhetően pedig pillanatok alatt megoszthatja.

Hihetetlen képminőség: 24,2 megapixeles, DX formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő

Sajtóbejelentés:

Készítse Ön a legjobb képeket a Nikon D5500 segítségével ? az első DX formátumú D-SLR készülék dönthető érintőképernyővel

Amszterdam, Hollandia, 2015. január 6. A Nikon ma bemutatta új, D5500 elnevezésű modelljét, amely az első dönthető érintőképernyővel felszerelt DX formátumú fényképezőgép. A könnyű, nagy tudású és kényelmesen hordozható DSLR segítségével élete legjobb képeit készítheti el.

A gyors mozgások rögzítésétől a gyenge fényben történő fényképezésen át a nagyméretű nyomatok vagy látványos videók elkészítéséig a D5500 tökéletes választás az olyan kreatív alkotók számára, akik még többet szeretnének kihozni a fotózás élményéből. A fényképezőgépre szerelt nagy, DX formátumú képérzékelőnek, valamint a széles, 100 ? 25 600 közötti ISO-tartománynak köszönhetően most még könnyebben készíthet borotvaéles, tiszta felvételeket. Mindezt egy sokoldalú, a modellel kompatibilis NIKKOR objektívvel kiegészítve az áthatóan tiszta képekért. A fotók és a videók nagy méretben kinyomtatva, illetve nagy képernyőn megjelenítve is torzításmentesen, élethűen adják vissza a világ azon darabját, amit megörökített rajtuk.

A D5500 jóval könnyebb és vékonyabb az elődjénél, továbbá új, egy darabból álló kialakítással és mély markolattal rendelkezik ? mintha csakis az Ön kezére szabták volna. Az érzékeny, dönthető érintőképernyővel egy okostelefonhoz hasonlóan vezérelheti a készüléket, a beépített Wi-Fi-kapcsolat révén pedig gyerekjáték a kiváló minőségű fényképek megosztása.1 kényelem: a D5500 modellel a tökéletesség elérhető közelségbe kerül.

Marina Gurevich, a Nikon Europe digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ?Izgatottan várom, mi mindenre használják majd a D5500-as típust. Az okostelefonok megjelenése forradalmasította a kreatív fényképezés világát, és ezzel a DSLR készülékkel a fényképezés iránt érdeklődők még tovább fejleszthetik szakmai tudásukat. Az új dizájn és a készülék ergonómiája egyszerűen kiváló, az érintőképernyő pedig rendkívül pontos: a fényképezőgépet azonnal és kényelmesen lehet használni. És ami ennél is fontosabb: a Nikon által kifejlesztett, sokoldalú képalkotó technológiának köszönhetően magától értetődő, hogy a D5500 minden helyzetben pazarul teljesít.?

A Nikon D5500 újdonsága a beépített Wi-Fi.

Sosemvolt szépségű felvételek

Felejtse el az elmosódott képeket! Mostantól élénk, részletgazdag, figyelemre méltó képeket készíthet. Ami a kívánt felvétel elkészítését illeti, a D5500 kiváló teljesítménye garantálja, hogy soha nem  lesz csalódott a végeredménnyel. A speciálisan, optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül tervezett képérzékelő a lehető legtöbbet hozza ki a 24,2 megapixeles felbontás által kínált lehetőségekből. A készülék ? különösen NIKKOR objektívvel kiegészítve ? lenyűgözően részletgazdag felvételeket készít. A 100 ? 25 600 közötti ISO-tartomány biztosítja, hogy rossz fényviszonyok között is ragyogó minőségű fényképeket és videókat készíthessen, így Önt sem a hely, sem az idő nem korlátozza majd az alkotásban. A Nikon 39 pontos automatikus élességállítási rendszere és a középen elhelyezkedő, kilenc kereszt típusú érzékelő mindig bevetésre kész, bárhol is helyezkedjen el a téma; az akár 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel funkcióval pedig minden mozdulat és arckifejezés a megfelelő pillanatban örökíthető meg, még akkor is, ha gyorsan zajlanak az események. A Nikon EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere gyors működést, fejlett zajcsökkentést és minőségi videofelvételt garantál, így nyugodt lehet az emlékezetes pillanatok megörökítésekor ? sőt, a kész felvételeket tovább is alakíthatja!

Dönthető LCD-monitor: nagyméretű, 8,1 centiméteres, széles megtekintési szögű és nagy,1 037 000 képp

Intuitív, magától értetődő működtetés

Érintőképernyős vezérlés, dönthető kreatív felület és beépített Wi-Fi-kapcsolat: a D5500 kihozza tulajdonosa kreatív oldalát. A nagyméretű, dönthető monitort kifordítva, megdöntve vagy elforgatva készített képekkel megmutathatja, milyennek látja a világot. Az érzékeny érintőképernyőre koppintva beállíthatja az élességet és fényképezhet, illetve módosíthatja a rekesz, az ISO-érzékenység vagy a záridő értékét. Pöccintéssel átlapozhatja a felvételeket, csippentéssel pedig a megjelenítés közben kicsinyítheti vagy nagyíthatja a képet. Válassza ki kedvenc képeit, majd ossza meg őket a beépített Wi-Fi(1) segítségével: a minőségi felvételek lenyűgözik majd a közönséget. Az érintőképernyős vezérléssel járó előnyök a kereső használatával történő fényképezés közben is érvényesülnek. Ez az Érintéses Fn funkciónak köszönhető, amellyel villámgyorsan, egyetlen pöccintéssel módosíthatja a legfontosabb beállításokat. Az Érintéses Fn funkcióhoz akár nyolc beállítást is hozzárendelhet, ilyen például az élességpontok, az AF mező módok, a rekesz, valamint az ISO-érzékenység. Fontos tudni, hogy a Wi-Fi funkcióval a fényképezőgép távvezérlése is megoldható a csatlakoztatott intelligens eszközről: a dönthető monitornak és a csodás képminőségnek köszönhetően a készülékkel készített önarcképeket mindenki megbámulja majd.

Sokoldalú kreativitás

A D5500 készülék egy sokoldalú, a kreatív ötletek megvalósítására kiválóan alkalmas eszköz. Ha az alkalom videokészítésért kiált, a D-videó funkcióval egyenletes minőségű, részletgazdag, Full HD felbontású videoklipeket rögzíthet, akár 50p/60p képkockasebességgel. A fényképezőgép kiemelkedő teljesítményt és borotvaéles képet biztosít (videók esetén mindkettő elengedhetetlen), a rögzítés pedig a külön videofelvétel gomb megnyomásával azonnal elindítható. A fényképek készítéséhez nélkülözhetetlen pontosság eléréséhez nézzen a keresőbe, így valós időben, késlekedés és a figyelme elterelődése nélkül követheti a kiválasztott témát. Hogy a fényképezés még egyszerűbb legyen, a D5500 az LCD-monitoron automatikusan azonnal megjeleníti az éppen elkészült képet, ahogy levette a szemét a keresőről. Ha szerkeszteni szeretné az elkészült képet, a Nikon második generációs Picture Control rendszerével álló- és mozgóképek esetén egyaránt teljes körűen szabályozhatja az élesítést, a kontrasztot, a fényerőt, a színárnyalatot és a színtelítettséget. Összesen hét mód áll a rendelkezésére, köztük az új Egyenletes beállítás, amely a csúcsfényes és árnyékos területeken egyaránt megőrzi a kép összes részletét és megtartja a gazdag tónusinformációkat, így magától értetődő választás, ha a rögzítés után még retusálni szeretné a felvételeket.

Korszerű kialakítás: egy darabból álló kialakítás és mély markolat. A készülék mérete kb. 124×97×70

NIKKOR-, vaku- és rendszerkompatibilitás

A NIKKOR objektívek biztosította kiváló minőség jelenti a Nikon D-SLR készülékek egyik fő előnyét a többi fényképezőgéppel szemben ? a D5500 modell pedig a DX formátumú objektívek mindegyikével kompatibilis. Az általános használatra vagy utazáshoz ideális, kompakt zoomobjektívektől a csodálatos háttérelmosódást (bokeh) produkáló, gyors fix objektíveken át a rendkívül hordozható telefotó-objektívekig minden alkalomra találhat megfelelő objektívet. Bármelyiket is választja, pontosságuk és rugalmasságuk révén mindegyik kiaknázza majd a fényképezőgép remek, 24,2 megapixeles felbontását: így Ön élénk színű, nagy kontrasztú fényképeket készíthet, sőt moziszerű effektusokkal is kísérletezhet a videofelvételek rögzítése közben. Az objektívek mellett a Nikon vakuk, például az SB-300-as típus, új lehetőségeket teremtenek a kreativitáshoz, az SB-500-as pedig beépített, nagy fényerejű LED-lámpával is rendelkezik ? így élmény a videokészítés. A videók hangsávja sem kerülhet háttérbe a képminőséggel szemben: a Nikon külső sztereó mikrofonjaival tiszta és éles hang érhető el a videofelvételeken.

A fő jellemzők összefoglalása

? Hihetetlen képminőség: 24,2 megapixeles, DX formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő

nélkül;

? Nagyszerű teljesítmény gyenge fényben: 100 ? 25 600 közötti ISO-érzékenység;

? Dönthető LCD-monitor: nagyméretű, 8,1 centiméteres, széles megtekintési szögű és nagy,1 037 000 képpontos felbontású LCD-kijelző;

? Érzékeny érintőképernyő: élességállítás és fényképezés, valamint a beállítások (pl. rekesz, ISO-érzékenység és záridő) módosítása koppintással;

? Érintéses Fn funkció: a legfontosabb beállítások villámgyors módosítása egyetlen

ujjmozdulattal a kereső használatával történő fényképezés közben;

? Beépített Wi-Fi-kapcsolat: a jól sikerült fényképek egyszerű megosztása kompatibilis

okostelefonon vagy táblagépen keresztül;

? Korszerű kialakítás: egy darabból álló kialakítás és mély markolat. A készülék mérete kb. 124×97×70 mm, tömege pedig mindössze 420 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül);

? 39 pontos AF-rendszer: középen kilenc kereszt típusú érzékelővel;

? Továbbfejlesztett kontrasztérzékelő AF: Élő nézet használata közben 20%-kal gyorsabb a D5300-as modellnél;

? Gyors és hatékony EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer;

? Sorozatfelvétel akár 5 kép/másodperc sebességgel;

? Full HD videók: a készülék az 1080/50/60p, illetve a Full HD/60p felbontást támogatja;

? Picture Control 2.0: nélkülözhetetlen eszköztár az Ön elképzeléseinek megfelelő fényképek és videók elkészítéséhez. Az eszköztár része az új Egyenletes beállítás, amely maximális dinamikatartományt biztosít;

? Beépített sztereó mikrofon: és kompatibilitás a Nikon ME-1 sztereó mikrofonnal;

? Kereső: kb. 95%-os képfedés és kb. 0,82-szeres nagyítás;

? 10 speciális effektus állóképekhez és videókhoz;

? 16 motívumprogram mód;

? Kreatív eszközök: retusálás menü, sorozatkészítési funkciók, HDR fényképezés, időzített

felvételkészítés, vignettálás vezérlése;

? Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX formátumú objektívek teljes

választékával, valamint egyes Nikon vakukkal;

? Kompatibilis a WR-R10/WR-T10 vezeték nélküli távvezérlőkkel.

MEGJEGYZÉS:

1 Ha intelligens eszközén szeretne fényképeket fogadni, töltse le rá az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást. A Wireless Mobile Utility az iOSTM és AndroidTM operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis; a Google PlayTM vagy az Apple App StoreTM áruházból töltheti le az intelligens eszközre. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és más jelölések a Google Inc. védjegyei.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles