37 C
Budapest
Friday, July 12, 2024

Nikon D4S hazai bemutató | fototv.hu

A Nikon magyarországi képviseletének meghívására ma reggel mi is ellátogattunk a hivatalos sajtóreggelire, ahol bemutatták a cég munkatársai a legújabb csúcsmodellt. A Nikon D4S-t nem csak kézbe tudtuk venni, de pár érdekes részlet is napvilágot látott Kaszás Gergely prezentációja alatt. Egymás mellet a D4 és a D4S, Nikon in da house?

D4S

Elöljáróban a kiváló fotók nem Insagram képet, csak vacak utánérzés. Egy pont 10 éves Nikon Coolpix 2200 2 megapixeles képeire eresztettünk rá, egy majdnem Instagram retro szürőt. Az eredmény magért beszél?

Visszakanyarodva a témára, íme tehát a Nikon D4S, melyet Huller Gyula a cég ügyvezető igazgatója vezetett fel.

Huller Gyula, a Nikon Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg a sajtóreggelit

A porondon látható volt a D4S mellett az előd D4, az új Df és pár minőségi Nikkor lencse.

Asztalon a D4S és pár objektív csemege

Kaszás Gergely  értékesítési és terméktámogatási munkatárs tartotta készülék prezentációját.

Kaszás Gergely értékesítési és terméktámogatási munkatárs rántotta fe la leplet

A D4S-ben új fejlesztésű, de a D4-gyel azonos felbontású szenzor került.

Kaszás Gergely prezentálta végig a Nikon D4S csúcsvázat

Igazi előrelépést jelent az EXPEED 4 processzor, mely kiváló zajszűrést produkál. A natív érzékenységi skála ISO 100-25.600-ig tart, a kiterjesztett maximum 409.600. Láttunk WiFi-n keresztül kivetített 25.600-as képet, ami igen meggyőző volt. § színzaj és kellemes szemcsézet, mindez egy olyan sötét lyukban készült fotón, amit szabad szemmel is nehezen láttunk.

A változások lelke az EXPEED 4 processzor

Az új képfeldolgozó segíti többek között a 11 képes sorozatfelvételt, mely esetében teljes értékű autofókuszt kapunk. Az 51 mezős AF rendszer képes új csoportos AF mező használatára és témakövető (megtartó) dinamikus AF-re.

A FotoKlikk is megkaparintotta a vázat

Videó fronton is van előrelépés. 1080p Full HD mozgóképet 60fps-sel lehet maximum rögzíteni, a bitráta viszont nem a legerősebb, 10 perc rögzítés esetén 42Mbps, 20 perces snitteknél már csak 24Mbps. Érdekesség, hogy a korábbi DX kivágás mellett, mely 1,5x crop faktort jelent elérhető natív 1920×1080 pixeles képpont használat, ezáltal ?kivágás? a szenzorból, így már közel 2,6x gyújtótávszorzót kapunk, mely pl. állatfotózáskor egy leshelyen igen hasznos lehet.

Mellettem az utódom. Ezen a szép képen egymás mellett látható D4 és D4S

Dual monitor kimenete kapunk, azaz egyszerre látható az élőkép az LCD-n és külső monitoron ha az HDMI-n csatlakozik.

Hátulról ketten - D4 vs D4S

Újdonság, hogy a D4S LCD monitora kalibrálható és koordinátarendszerben finomhangolható.

Felülről ketten - D4 vs D4S

Az új EL18a akkumulátor megnövelt teljesítményre képes, a Nikon gyári adatai szerint 5960 képet exponálhatunk vele, ez az érték sok sorozatfelvétel készítésre vonatkoztatott. CIPA szabvány szerint 3020 fotót exponálhatunk egy feltöltéssel, mely szintén nem rossz adat.

És meg is mutatta nekünk...

A négyirányú gomb- és a MIC felett lévő joystick gombok kaptak recésebb felületet például, hogy nedves ujjal is könnyen irányíthatóak legyenek.

Az biztos, a Nikon D4S is kiváló professzionális eszköz lesz, mely a hivatásos képvadászok kedvelt fegyverévé válhat. Reméljük, egyszer mi is elvihetjük egy kalandra.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles