Nikon Coolpix S70 OLED kijelzővel | fototv.hu

0
0

Bár nem ez az első fényképezőgép a piacon, ami OLED technológiás kijelzőt kapott, úgy tűnik az érintőképernyőkön mindig van mit javítani. Íme a legújabb extravagáns Nikon zsebkompakt iPhon-os életérzéssel megfűszerezve.  

Az S70-es is egy 12 megapixeles érzékelőt kapott és az új kisebb S-modellekhez hasonlóan 5x zoomátfogású, 28mm-es nagylátószögtől induló objektívet kapott. Az elegáns lapos formát bőr borítással és igényes anyagokkal tették még exkluzívabbá. Legfőbb erénye a nagy betekintési szöggel rendelkező, érintőképernyős OLED kijelzője, mely 3.5” méretű és 288 000 képpontos. A kijelzőn a képekbe belenagyíthatunk, forgathatunk, egy ujjhúzással lapozhatunk és gyakorlatilag az iPhone-hoz hasonló kezeléssel találkozhatunk. A hátlapra gombok nem kerültek, így minden beállítást a kijelzőn végezhetünk el kis ikonok segítségével.

Az érzékenység ISO 80 és 6400 között állítható, a 2000 érték felett viszont csak kisebb, 3 magpixeles felbontást garantál a készülék. Optikai képstabilizátort sajnos nem kapunk.

Videózáskor az elektronikus stabilizátor működik, filmezéskor HD felbontásban is dolgozhatunk, az optikai zoom viszont itt sem használható.

A belső tudást a megszokott, illetve a mai napon bejelentett új funkciók jellemzik. Intelligens témafelismerés, D-lighting dinamika kiegyenlítés, intelligens portré funkciók segítik a felhasználókat. Az S70-ben utólag a képeinkbe belerajzolhatunk és „trükközhetünk” velük, hasznos funkció az utólagos perspektíva korrekció, mely pl. nagylátószögben alsó perspektívából történő fotózáskor lehet hasznos.

Az új Coolpix S70-es körülbelül 380 eurós áron kerül majd a boltok polcaira.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!