Nikon COOLPIX S5100 és S1100pj | fototv.hu

0
1

A továbbfejlesztett kivetítővel felszerelt S1100pj és a gyenge fényviszonyok között is nagy teljesítményt nyújtó S5100 a Nikon legfrissebb kompakt modelljei.

Sajtóbejelentés:

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 17. – A Nikon Europe ma bejelenti két új COOLPIX kompakt fényképezőgépét. A duó két tagja a beépített projektorral felszerelt S1100pj, a díjnyertes S1000pj utóda, és az S5100, amely olyan, sokoldalúan használható kompakt fényképezőgép, amelyet kimondottan a gyenge megvilágítás melletti fényképezésre terveztek.

 

A COOLPIX S1100pj az a modell, amellyel a Nikon ismét újradefiniálja a fényképek, videók és prezentációk megosztásának módját a beépített, javított képminőségű projektor és a közvetlen számítógépes kapcsolat révén. A COOLPIX S5100 pedig négy technológiát is felvonultat a gyönyörű éjszakai képek készítéséhez: az objektív eltolásos rázkódáscsökkentést (VR), az ISO 3200-as érzékenységig alacsony képzajt, a továbbfejlesztett mozgásérzékelést és az új vakuvezérlő rendszert. Mindkét új modell precíziós NIKKOR objektívvel rendelkezik, tartalmazza az EXPEED C2 digitális képfeldolgozást, valamint legendás Nikon funkciókkal garantálja a lélegzetelállító képek készítését.

 

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta : „A COOLPIX család két új tagja bárki számára jó választás lehet, akár a legújabb fejlesztést keresi, akár egy olyan kompakt fényképezőgépet, amellyel megörökítheti kedvenc emlékeit. Az S5100 megfizethető áron kínál jó minőséget, az S1100pj pedig folytatja a Nikon egyedülálló projektoros fényképezőgép-fejlesztéseinek sorát. Az S1100pj közvetlenül csatlakoztatható PC vagy Mac számítógéphez, így otthoni vagy üzleti felhasználásra is nagyon sokoldalúan használható; a fényképek, prezentációk és más tartalmak megosztása könnyebb, mint valaha.” 

COOLPIX S1100pj – A fényképek megosztásának új módja

Az S1100pj a díjnyertes S1000pj utóda, amely a világ első projektorral felszerelt fényképezőgépe volt, és a képek megtekintésének és megosztásának új módját tette lehetővé anélkül, hogy további eszközöket kellene hordozni, vagy össze kellene zsúfolódni a fényképezőgép LCD-kijelzője körül. A 14 lumen fényerejű projektor 40%-kal fényesebb elődjénél, így világosabb szobában vagy világosabb felületekre is lehet vele vetíteni. A fényképezőgép összeköthető PC vagy Mac számítógéppel is, így az azokon tárolt képek vagy prezentációk azonnal megmutathatók a projektorral.

 

A 14,1 megapixeles érzékelővel, széles szögű, 5x zoom NIKKOR objektívvel és a 7,5 cm-es (3 hüvelykes), extra nagy felbontású (460 000 képpont), intuitív vezérlést lehetővé tevő érintőképernyős LCD-monitorral az S1100pj nemcsak egy új technikai érdekesség, hanem igazi, minőségi Nikon fényképezőgép. Öt különféle funkció áll rendelkezésre a képek elmosódásának megakadályozására, a kényelmes Egyszerű automatikus mód és Intelligens portré rendszer segítségével pedig nem kell a megfelelő beállítások kiválasztásával fáradnia, elég csak a kép elkészítésére fókuszálnia.

 

Az S1100pj egy sor retusálási funkciót is kínál, így kiélheti kreativitását, például a halszemoptika effektussal, a kiválasztott szín kiemelésével az egyébként monokróm felvételen vagy a háttér lágyításával – úgyhogy a számítógépnek a közelébe sem kell mennie ahhoz, hogy képeit szerkessze. Diavetítéséinek megélénkítésére használhatja a beépített animációkat, háttérzenét vagy diaátmeneteket. Végül a Festő funkcióval kézzel írott jegyzeteket helyezhet el képein, akár aközben is, hogy éppen kivetíti őket a falra.

A COOLPIX S1100pj fekete és zöld színben kapható.

 

COOLPIX S5100 – lélegzetelállító felvételek gyenge fényben is

Az S5100 kecses és stílusos fényképezőgép 12,2 megapixeles felbontással, amely bármely helyzetben jól teljesít könnyen használható funkciói segítségével. Akár éjszaka is, amikor nem olyan egyszerű jó képeket készíteni, bízhat benne, hogy mindig tiszta, éles képeket készít majd az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés (VR), az ISO 3200-as érzékenységig alacsony képzaj, a továbbfejlesztett mozgásérzékelés és a forradalmian új vakuvezérlő rendszer segítségével. Az S5100 felismeri, ha nem állványra rögzítve, hanem kézben tartva használja a fényképezőgépet, és automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat az elmosódás csökkentésére, hogy minden alkalommal csodás képeket készíthessen. 

 

A még gyorsabb EXPEED C2 képfeldolgozó rendszerrel nem fog lemaradni a tökéletes felvételről, még akkor sem, ha mozgó témát kíván fényképezni. Ha úgy dönt, hogy még többet kíván megragadni a pillanatból, akkor a dedikált videó gombbal gyorsan és könnyen rögzíthet 720p HD minőségű felvételeket. Az S5100 28 mm-es, nagy látószögű 5x zoom NIKKOR objektívvel van felszerelve, ennek ellenére a sportos, fémből készült, lekerekített készüléktest vastagsága mindössze 21,6 mm, így könnyen elfér táskájában vagy zsebében.  

A COOLPIX S5100 hat színben kapható: vörös, fekete, kék, rózsaszín, lila és ezüst.

ViewNX 2

A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint az számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

EXPEED C2

Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

legolvasottabb cikkek

Hirdetések

TECHNIKA

Hirdetések

KULTÚRA

Partnereink

hírlevél feliratkozás

Friss hírek és újdonságok hírlevelünkben! Iratkozz fel, és értesülj mindenről, ami a fotózás világában történik!

facebook

FotoTV.Hu

Értesüljön első kézből a fényképezés és videózás világának újdonságairól. Tesztek, hírek, fotópályázatok, kiállítás ajánlók, bejelentések a FotoTV portálján.

Adatkezelési elvek

2333432432

324

32

432

432432

 A COOLPIX S1100pj fényképezőgép műszaki adatai

Tényleges pixelszám

14,1 megapixel

Képérzékelő

1/2,3 hüvelykes RGB CCD-érzékelő, a teljes pixelszám 14,48 megapixel

Objektív

Optikai 5x zoom NIKKOR objektív

 

Gyújtótávolság

5,0–25,0 mm (35 mm-es formátumban kifejezve 28–140 mm)

Rekesz

f/3,9–5,8

Az objektív felépítése

13 lencsetag 9 csoportban

Digitális zoom

Max. 4x-es (35 mm-es formátumban körülbelül 560 mm-nek felel meg)

Élességtartomány (az objektívtől mért távolság)

Kb. 30 cm-től a végtelenig (széles szögű beállítás esetén), kb. 50 cm-től a végtelenig (telefotó beállítás esetén)

Makró (közeli) módban: kb. 3 cm-től a végtelenig

Rázkódáscsökkentés (VR)

Objektív eltolásos + elektronikus

 

Egyéb elmosódáscsökkentő funkciók

Mozgásérzékelés (hagyományos típus), BSS (Legjobb kép kiválasztása)

ISO érzékenység (szabványos kimeneti érzékenység)

ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (képpont-hozzáadással), 6400 (képpont-hozzáadással), automatikus (ISO 80–800), rögzített automatikus tartomány (ISO 80–200, ISO 80–400)

LCD-monitor

7,5 cm-es (3 hüvelykes), kb. 460 ezer képpontos TFT LCD-monitor (HVGA) [rezisztív érintőképernyő] Clear Color kijelzővel és fényerősség-beállítással

Adattároló

Belső memória (kb. 79 MB), SD/SDHC/SDXC-memóriakártya*1

Intelligens portré rendszer

Arc-prioritás AF/ a felismert arcok maximális száma

12

Arc-prioritás, arc-prioritásos AE, arc nagyítása

Bőr lágyítás

Igen

Fényképezés/visszajátszás közben

Mosoly időzítő

Igen

Legfeljebb három mosolygó arcot ismer fel, be- és kikapcsolható

Pislogásmentesítés

Igen

Két egymást követő felvételt készít, be- és kikapcsolható

Pislogásra figyelmeztető jelzés

Igen

Be- és kikapcsolható

Beépített vörösszemhatás-korrekció

Igen

Automatikusan, digitális úton kijavítja a képen a vörös szemeket, elővillantás nélkül

Témakövetés*2

Igen

Automatikus rögzítés / AF aktiválás / a követés újraindítása nem lehetséges

Motívumprogramok

17 motívumprogram mód (portré, tájkép, sport, éjszakai portré, összejövetel/beltéri, tengerpart, hó, naplemente, alkonyat/hajnal, éjszakai tájkép, makró, étel, múzeum, tűzijáték, másolat, ellenfény, panoráma segédlet)

Automatikus program választó

Automatikus mód + 6 motívumprogram

(portré, tájkép, éjszakai portré, éjszakai tájkép, közeli, ellenfény)

Videó

HD 720p: 1280 x 720, 30 kép/mp

VGA : 640 x 480, 30 kép/mp, VGA: 640 x 480, 15 kép/mp

QVGA: 320 x 240, 30 kép/mp, QVGA: 320 x 240, 15 kép/mp

D-Lighting

Igen

Színbeállítások

5 színbeállítás (normál, élénk, fekete-fehér, szépia, cianotípia)

Gyors retusálás

Igen

Diavetítés háttérzenével

Igen, beépített; Zene: háromféle, képeffektusok: négyféle

Fájlrendezési funkciók

Értékelő funkció, automatikus csoportosítás mód, kedvenc képek visszajátszása, dátum szerinti rendezés mód

Csatlakozók/Direct Print (közvetlen nyomtatás) kompatibilitás

Nagysebességű USB / PictBridge

Nyelv

24 nyelv (magyar, arab, német, angol, spanyol, francia, olasz, holland, orosz, svéd, japán, egyszerűsített kínai, hagyományos kínai, koreai, thai, portugál, lengyel, indonéz, finn, dán, norvég, cseh, görög, török)

Kivetítő

Fényerő: legfeljebb 14 lumen*3, képméret: 12,7–101,6 cm, vetítési távolság: kb. 0,26–2,4 m, időtartam (akku élettartam): kb. 1 óra EN-EL12 akkumulátorral, felbontás (kimenet): VGA-méret

Tápellátás

1 db EN-EL12 lítium-ion akkumulátor (1050 mAh),

EH-62F hálózati tápegység (külön megvásárolható)

Felvételek száma (akkumulátor-kapacitás)*4

Kb. 220 kép EN-EL12 akkumulátorral

Méret (szélesség × magasság × mélység)

Kb. 100,8 x 62,7 x 24,1 mm (a kiálló részektől eltekintve)

Tömeg*5

Kb. 180 g (akkumulátorral és SD-memóriakártyával). Kb. 155 g (csak a fényképezőgép-váz)

Mellékelt tartozékok

EN-EL12 akkumulátor, MH-63 akkumulátortöltő, ML-L5 távirányító, TP-1 toll, UC-E6 USB-kábel, EG-CP14 audio-/videokábel, szoftvercsomag CD-ROM, csuklószíj.

Külön beszerezhető tartozékok