Nikon Coolpix S30 | fototv.hu

0
0

A Nikon bejelentette a világ első kifejezetten családi fényképezőgépét – a gyerekektől a nagyszülőkig mindenkinek nagyszerű választás. A COOLPIX S30 vízálló, ütésálló, nagy gombjai vannak, a menürendszerei pedig egyszerű, így a fényképezőgépet az egész család könnyedén birtokba veheti.  

A 10 megapixeles érzékelő, a NIKKOR 3-szoros optikai zoommal ellátott objektívje, a 6,7 cm-es (2,7 hüvelyk), nagy felbontású LCD-képernyő, a 720p formátumban rögzíthető videó és kamera beépített, szórakoztató szűrői gondoskodnak arról, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek olyan fényképezőgéppel örökítsék meg az életet, amely valóban használható.

„Elég megnézni, hogy az S30 milyen képet eredményez bárki kezében, és világossá válik, hogy ez a fényképezőgép különleges” – fejtette ki Nicolas Gillet, a Nikon Europe termékmenedzsere. „A 10 megapixeles érzékelő és a 3-szoros optikai zoom egyértelművé teszi, hogy az S30 nem játékszer, kimagasló képminőséget biztosít mind az álló, mind a mozgóképek esetén. Különösen büszkék vagyunk a fényképezőgép ergonómiájára. A kiemelkedő objektív és a beépített vaku segítségével a COOLPIX S30 tökéletes a családi pillanatok megosztására a gyerekekkel.”Robusztus, egyszerű és vidám


A COOLPIX S30 modellt akcióra tervezték: masszív szerkezete kibírja az aktív használatot otthon, a játszótéren, a strandon és bárhol máshol is. Három méter mélységig vízálló, és 0,8 méter magasból leejtve sem esik baja, így biztos lehet benne, hogy az egész család számára minden helyzetben felhőtlen öröm lesz a fényképezés.

Az S30 az apró kezekben is biztosan áll, nagy, egyérintéses gombjaival pedig könnyedén készíthető fénykép, vagy rögzíthető kristálytiszta, 720p formátumú videó. A kidolgozás a gyerekek eszközhasználatához idomul; elrendezése szimmetrikus, és nagy kioldógombbal rendelkezik mindkét oldalon – egy a fényképeknek, egy a videóknak –, így a fényképezőgép használata gyorsan elsajátítható. A kiemelkedő objektív és a beépített vaku a készülék közepén található, ezáltal az ujjbegyek garantáltan a képen kívül maradnak.

A felhasználói felület áttekinthető és egyszerű, a menüben pedig félkövér, színes ikonok segítik a könnyű navigálást. Az automatikus kikapcsolási funkciója három perc üresjárat után kikapcsolja a fényképezőgépet, hogy takarékoskodjon az AA méretű akkumulátorokkal.

A család kreatív tagjait a fényképezőgép beépített szűrői villanyozhatják fel, amelyekkel személyessé tehetik a fényképeket.

Kiemelkedő képminőség

Az S30 rendelkezik a Nikon COOLPIX fényképezőgépektől elvárható minden képfeldolgozási képességgel, így a fényképek mindig lenyűgözők lesznek. Az automatikus elmosódásgátló technológia (beleértve az automatikus rázkódáscsökkentést) és a mozgásérzékelés segítségével még a legnyughatatlanabbakról is éles kép készíthető. A NIKKOR 3-szoros optikai zoommal ellátott objektívje (29-87 mm) számtalan helyzetben használható a mindennapok különlegességeiről készült közeliktől a barátok portréján át a családi csoportképekig.

A COOLPIX S30 négy színben érhető el: fehér, fekete, rózsaszín és kék.