3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Nikon Coolpix P7100 | fototv.hu

A Nikon legújabb kreatív, nagy tudású kompaktja a Coolpix P7100 minden eddiginél gyorsabb működést, 7,1x optikai zoomot és 1/ 1.7” méretű 10.1 megapixeles CCD szenzort kínál.  

A Nikon Europe a mai napon bemutatja a COOLPIX sorozat legújabb, nagy teljesítményű darabját, a P7100 modellt. A COOLPIX P7100 a népszerű P7000 utódja; továbbfejlesztett képminőséget, rövidebb reakcióidőt, gyorsabb automatikus élességállítást és gyorsabb indítást kínál. Az új, dönthető, 7,5 cm-es LCD-monitornak köszönhetően szokatlan szögből vagy nehezebben elérhető helyekről is könnyebb fényképeket komponálni és figyelemfelkeltő videókat készíteni.

A nagy látószögű, 28-200 mm-es gyújtótávolság-tartománnyal rendelkező (35 mm-es formátumban kifejezve) 7,1x-es NIKKOR zoomobjektív, a RAW formátum, a gyors EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer, a rövid reakcióidő és a teljes körű manuális vezérlés révén a COOLPIX P7100 kiváló minőségű képeket biztosít, ezáltal a digitális tükörreflexes fényképezőgépet használó lelkes fotósok számára is tökéletes társ. A nagyméretű, 10,1 tényleges megapixel felbontású 1/1,7 hüvelykes CCD-képérzékelő széles dinamikatartományt és gyenge fényben is kiemelkedő teljesítményt nyújt, valamint lehetővé teszi a kreatív vágást, illetve rendkívül részletgazdag fényképek és lenyűgözően éles, poszterméretű nagyítások készítését.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX P7100 egy mesteri kompakt modell. Akik ismerik a P7000 modellt, rögtön észre fogják venni, hogy ez a fényképezőgép is olyan funkciókkal bír, amelyek révén valóban a felhasználó kezébe adja az irányítást: elülső és hátsó vezérlőtárcsával rendelkezik, a testreszabható zoommemória pedig lehetővé teszi 7 különböző gyújtótávolság beállítását és a köztük való gyors váltást, mintha cserélhető teleobjektíveket használna. Úgy véljük, hogy az új funkciók, mint például a dönthető képernyő és a rövidebb reakcióidők, ideálissá teszik ezt a fényképezőgépet azok számára, akik a digitális tükörreflexes fényképezőgépek használhatóságát és a kiváló mobilitást egyaránt igénylik.”

Kiemelkedő képminőség

A COOLPIX P7100 fejlett technológiák olyan tárházával büszkélkedhet, amelyekkel általában csak digitális tükörreflexes fényképezőgépek rendelkeznek, így biztosítva a lehető legjobb képminőséget. A nagyméretű, 1/1,7 hüvelykes érzékelő és az EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer gyenge fényben is továbbfejlesztett teljesítményt és videofelvételt nyújt. A 7,1x-es NIKKOR zoomobjektív két ED-üvegeleme csökkenti a színeltérést, valamint a hosszabb fókusztávolság esetén fellépő elszíneződést, a Neutral Density szűrő pedig nagyobb mértékű expozíció-vezérlést biztosít. A gyors EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer a nagyméretű CCD-képérzékelő működését felerősítve garantálja a kiváló felbontást, a finom részleteket és a tisztább, zajmentesebb képeket, magas (akár 3200 vagy 12800-as ISO) vagy alacsony érzékenységi beállítások mellett egyaránt.

A kreatív fotózás kedvelőinek a COOLPIX 7100 számos különleges effektust kínál, beleértve a Keresztfeldolgozás funkciót, amely drámai színátmeneteket, valamint megnövelt kontrasztot és színtelítettséget biztosít, illetve a Szelektív színbeállítások funkciót, amely kiemeli a választott színt, a fénykép többi részét pedig monokrómmá változtatja. A kívánt megjelenés biztosítása érdekében a választott effektus a fénykép elkészítése előtt megtekinthető az LCD-monitoron.

Fejlett videó funkciók

A COOLPIX P7100 modell HD (720p) minőséggel, optikai zoom és automatikus élességállítás használatával, valamint 24 kép/mp rögzítési sebességgel biztosítja, hogy útközben is kiváló minőségű videofelvételek készüljenek. Annak érdekében, hogy a felvétel valóban a kívánt látványt adja vissza, a fehéregyensúly már a felvétel kezdete előtt beállítható, az Automatikus expozíció (AE) rögzítő segítségével pedig a felvétel során bármikor megadható a kívánt automatikus expozíció.

A COOLPIX P7100 ráadásul beépített HDMI-csatlakozóval is rendelkezik, mely támogatja a HDMI-CEC-kimenetet HDTV-k használatához, és külső mikrofon használatát is lehetővé teszi.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles