18.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Nikon Coolpix P7000 és S80 | fototv.hu

A Nikon Europe ma bemutatta nagy teljesítményű COOLPIX fényképezőgépét, a P7000 típusjelű modellt, amelynek diszkrét, stílusos megjelenése a minőségi fényképezés új etalonját rejti magában. A profi fotósok körében végzett alapos felmérés eredményeképpen kifejlesztett COOLPIX P7000 kiemelkedő képminőséget nyújt, méghozzá az SLR-nél barátságosabbnak tűnő formában.

A P7000 kiváló képminőségét a széles szögű, (35 mm-es formátumban kifejezve) 28?200 mm gyújtótávolság-tartományú, optikai rázkódáscsökkentéssel és két ED üvegelemmel felszerelt, 7,1x zoom NIKKOR objektív, valamint a Nikon vadonatúj EXPEED C2 képfeldolgozó rendszere garantálja. A nagyméretű, 10,1 tényleges megapixel felbontású, 1/1,7 hüvelykes CCD-érzékelő széles dinamikus tartományt fog át és kivételes teljesítményt nyújt gyenge fényben, míg a 7,5 cm-es (3 hüvelykes), nagy felbontású (920 ezer képpontos) LCD-monitor briliáns részletgazdagsága segít a komponálásban, a videokészítésben és a felvételek visszajátszásában.


Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: ?A COOLPIX P7000 az SLR gépekre jellemző, fejlett funkciókkal és ergonómiával büszkélkedhet. Ez a tökéletes választás a haladó SLR felhasználóknak és azoknak a profiknak, akik kiváló képminőséget szeretnének egy diszkrét és gyorsan reagáló géptől.? Majd hozzátette: ?Profi vásárlóink sokat segítettek annak meghatározásában, hogy milyen funkciókat építsünk a gépbe, az eredmény pedig magáért beszél: kiemelkedő fényképek ? bárhol.?

Csak a legjobb képek

A P7000 telis-tele a kiváló képeket garantáló, csúcsmodern technológiával; a nagyméretű, 1/1,7 hüvelykes érzékelő és az EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer pedig még jobb teljesítményt nyújt gyenge fényben és videofelvétel közben. A 7,1x zoom NIKKOR objektívben két ED üvegelem található a nagyobb gyújtótávolságok használatakor előforduló színeltérés és elszíneződés csökkentésére. Ezen felül beépített semleges (ND) szűrő segíti az erős fényben történő fényképezést.

A P7000 széles, ISO 100?3200 érzékenységtartománya még jobban kiterjeszthető a Hi 1 beállítással (ISO 6400 egyenérték). Az alacsony zajszintű éjszakai mód rendkívül gyenge megvilágítás esetén, például gyertyafényes belső térben fényképezve is remek eredményt garantál. A Zajcsökkentés (NR) módosító funkció pedig lehetővé teszi, hogy a fotós maga szabályozhassa a képeken megjelenő zaj hatását.

Az olyan helyzetekben, ahol a megfelelő beállítások elvégzése túlságosan bonyolult feladat, a D-Lighting funkció automatikusan természetessé teszi a képeket, megmentve a túl erős kontrasztú megvilágítás miatt alulexponált árnyékos képterületeket.A COOLPIX beépített Picture Control funkciója a Nikon díjnyertes digitális SLR modelljeiből származik, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyéni ízlése szerint szabályozza a fényképezőgépben zajló képfeldolgozást. Az új sorozatkészítő funkciók segítségével a fotós képsorozatokat készíthet az expozíció, az ISO érzékenység vagy a fehéregyensúly kissé eltérő beállításaival, majd kiválaszthatja a képek közül azt, amelyik a leginkább megközelíti a kívánt hatást. Az újonnan bevezetett Virtuális horizont funkció az LCD-n megjelenített jelzés segítségével mutatja a fényképezőgép helyzetét a vízszinteshez képest.

Továbbfejlesztett felvétel és lejátszás

Előfordul, hogy érdemesebb videót készíteni, mint állóképet; a COOLPIX P7000 ilyenkor is helytáll, hiszen HD videofelvétel (720 képpont) funkcióval is rendelkezik. A beépített mikrofonnal sztereó hang is rögzíthető, illetve a külső mikrofont is csatlakoztathat a fényképezőgép mikrofoncsatlakozójához. A különösen nagyméretű, 7,5 cm-es (3 hüvelykes), rendkívül nagy felbontású (920 ezer képpont) LCD-monitor az sRGB színpaletta majdnem 100%-át képes megjeleníteni, ezáltal a képek megtekintése sokkal élvezetesebb. Az optikai kereső dioptriaszabályzóval van ellátva. Ezen felül a gép HDMI-portja révén külső HD kijelzőkhöz is csatlakoztatható.

A P7000 beépített szerkesztő funkciói révén a felhasználók szabadon módosíthatják képeik megjelenését. A tónusszint információ hisztogram formájában jelenik meg, az expozíciókompenzáció, a rekesz, a záridő és az ISO érzékenység pedig finoman beállítható, miközben a csúcsfények, árnyékok és középtónusok aktuális szintje folyamatosan ellenőrizhető.

Azok számára, akik szeretik PC vagy Mac számítógépen szerkeszteni a képeket, jó hír, hogy a továbbfejlesztett NRW+ (COOLPIX RAW) formátum tömörítetlen digitális ?negatív? formájában őrzi meg a képeket, amelyek így jobban szerkeszthetők. Az NRW+ fájlok kompatibilisek a Nikon mellékelt ViewNX 2 szoftverével és a külön megvásárolható Capture NX2 képszerkesztő alkalmazással is.

Egyszerű használat, mindenhol.

A P7000-et azok számára tervezték, akik teljes körű beállítási lehetőséget szeretnének a fényképezés különböző lépéseihez. Ebben segít az ismerős, értelemszerűen elhelyezett gombok és tárcsák ? például a vezérlőtárcsa és az AE-L/AF-L gomb ? átvétele a Nikon DSLR gépeitől.  A P7000 ezen felül rendelkezik egy ?analóg retró? tárcsával is, amellyel 1/3 Fé lépésközökben állítható az expozíciókompenzáció szintje. A Gyorsmenü tárcsával közvetlenül elérhető számos gyakran használt funkció manuális beállítása. A Felhasználói beállítás funkcióval a felhasználók előre beállított gyújtótávolságra kapcsolhatják a zoom pozíciót ? mintha cserélhető objektívet használnának. Az egyes zoom pozíciókhoz tartozó beállítások a felhasználó igényei szerint testre szabhatók. Emellett az új Zoom memória funkció lehetővé teszi, hogy bármely gyújtótávolság-értéket egyetlen mozdulattal be lehessen állítani egy új manuális módválasztó tárcsa használatával.

Kompakt fényképezőgép-rendszer

A COOLPIX P7000 egy egész kis rendszer magját képezi. Mivel i-TTL kompatibilis, jól használható a Nikon híres vakuival. Az új WC-75A széles szögű konverter 21 mm-re terjeszti ki a látószög egyenértékét. Az ML-L3 infravörös távvezérlő a gép távoli vezérlésére szolgál. A P7000 mellékelt tartozéka a ViewNX 2 szoftver, a hosszú élettartamú MH-24 akku és az EN-EL14 töltő. A fényképezőgép funkcionalitása tovább bővíthető külső mikrofon csatlakoztatásával (ilyen terméket a Nikon nem gyárt). A gép védelmét szolgálja a külön megvásárolható tok (CS-P06).

Nikon Coolpix S80

A Nikon Europe ma bejelentette legújabb COOLPIX kompakt fényképezőgépét. A COOLPIX S80 innovatív, többérintéses OLED-monitorral, 14,1 megapixeles felbontással, 5x zoom NIKKOR objektívvel és HD videorögzítési képességgel rendelkezik. Az új modell a könnyű használhatóságot nagyszerű teljesítménnyel ötvözve kiváló felvételeket és egyedi stílust kínál.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: ?Az S80 jól mutatja a Nikon eltökéltségét, hogy az érintőképernyős fényképezőgépek kategóriájában is vezető pozíciót tartson fenn. A divatos, karcsú megjelenés és a kiváló minőségű monitor jóvoltából egyszerű a képek kezelése, a gép gyors reagálása révén pedig kiváló minőségben örökíthetők meg a pillanatok. Az S80 egyszerre kínál kézzelfogható teljesítményt és egyedi stílust: ez a divatos fotós tökéletes eszköze.?

Érintőképernyő

Az S80 Érintéses kioldás funkciója lehetővé teszi, hogy a fotós egyszerűen a képernyő adott részének megérintésével állítsa be az élességet és készítse el a felvételt. Ezáltal gyors és könnyű a fényképek komponálása. A nagy (819 000 képpont) felbontású OLED- érintőképernyőn lapozni lehet a már elkészített felvételek között, és egyszerű megosztani őket a családdal és a barátokkal. Az érintőképernyő másik varázslatos tulajdonsága, hogy a beépített képfeldolgozást is leegyszerűsíti. A beépített szűrők ? például a halszemoptika, a kiválasztott szín kiemelése és a miniatűr hatás ? segítségével számítógép használata nélkül, helyben is lehetségessé válik a kreatív képszerkesztés.

HD videók egyszerűen

A COOLPIX S80 HD videót tud rögzíteni sztereó hanggal, ami ideális választássá teszi mindazok számára, akik a többformátumú technológiák élvonala iránt érdeklődnek. Segítségével azonnal megörökíthető a kínálkozó pillanat ? felvétel közben még a zoom is használható. Ha a nagyméretű, 8,7 cm-es (3,5 hüvelykes) OLED-képernyőt nem tartja elegendőnek a felvételek megosztásához, a HDMI-csatlakozó használatával a nagy felbontású képeket és videókat kompatibilis televízión is megjelenítheti.

Stílus és teljesítmény

A stílusos, kétszínű borítással rendelkező S80 a meglepően karcsú méretei miatt remekül hordozható. A gép Egyszerű automatikus módja garantálja, hogy a műszaki részleteken való aggódás nélkül is remek képek szülessenek. A gép belsejében megbúvó remek technológiák, például az ötféle beépített elmosódásgátló funkció (köztük az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés és a mozgásérzékelés) biztosítják, hogy az ön elképzelése szerinti képek készüljenek.

Technikai specifikációk:

MŰSZAKI ADATOK

COOLPIX P7000

Tényleges pixelszám

10,1 megapixel

Képérzékelő

1/1,7 hüvelykesRGB CCD-érzékelő, a teljes pixelszám 10,39 megapixel

Objektív

7,1x optikai zoom NIKKOR objektív

Gyújtótávolság

6,0?42,6 mm (35 mm-es formátumban kifejezve 28?200 mm)

Rekesz

f/2,8?5,6

Az objektív felépítése

11 lencsetag 9 csoportban (2 ED üvegelemmel, 4 aszférikus lencsetaggal)

Digitális zoom

Max. 4x-es (35 mm-es formátumban körülbelül 800 mm-nek felel meg)

Élességtartomány (az objektívtől mért távolság)

Kb. 50 cm-től a végtelenig (széles szögű beállítás esetén), kb. 80 cm-től a végtelenig (telefotó beállítás esetén), makró módban:kb. 2 cm-től a végtelenig (széles szögű beállítás esetén)

Rázkódáscsökkentés (VR)

Objektív eltolásos, objektív eltolásos + elektronikus

Egyéb elmosódáscsökkentő funkciók

Mozgásérzékelés (hagyományos típus), BSS (Legjobb kép kiválasztása)

ISO érzékenység (szabványos kimeneti érzékenység)

ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (3648 x 2736), az érzékenység Hi 1 (ISO 6400 egyenérték, 3647 x 2736) értékre kiterjeszthető, Automatikus (ISO 100?800), Nagy automatikus ISO (ISO 100?1600), Rögzített automatikus tartomány (ISO 100?200, 100?400), Alacsony zajszintű éjszakai mód (ISO 400?12 800)

LCD-monitor

7,5 cm-es (3 hüvelykes), kb. 921 000 képpontos, széles megtekintési szögű TFT LCD-monitor (VGA), légrésmentes, tükröződésgátló bevonattal és fényerősség-beállítással

Adattároló

Belső memória (kb. 79 MB), SD/SDHC/SDXC-memóriakártya*1

Intelligens portré rendszer

Arc-prioritás AF/ a felismert arcok maximális száma

12

Arc-prioritás, arc-prioritásos AE, arc nagyítása

Bőr lágyítás

Igen

Fényképezés/visszajátszás közben

Mosoly időzítő

Igen

Legfeljebb három mosolygó arcot ismer fel, be- és kikapcsolható

Pislogásra figyelmeztető jelzés

Igen

Be- és kikapcsolható

Beépített vörösszemhatás-korrekció

Igen

Automatikusan, digitális úton kijavítja a képen a vörös szemeket, elővillantás nélkül (Be/Ki)

Témakövetés*2

Igen

Automatikus rögzítés / AF aktiválás / a követés újraindítása nem lehetséges

Motívumprogramok

18 motívumprogram mód (portré, tájkép, sport, éjszakai portré, összejövetel/beltéri, tengerpart, hó, naplemente, alkonyat/hajnal, éjszakai tájkép, makró, étel, múzeum, tűzijáték, másolat, ellenfény, panoráma segédlet)

Automatikus program választó

6 motívumprogram + Automatikus mód

(portré, tájkép, éjszakai portré, éjszakai tájkép, közeli, ellenfény)

Videó

HD 720p:1280 x 720/24 kép/mp, VGA:640 x 480/30 kép/mp, QVGA:320 x 240/30 kép/mp

D-Lighting

Igen

Aktív D-Lighting

Igen

Picture Control

Hatféle beállítás (általános (alapbeállítás), semleges, élénk, monokróm (fekete-fehér, szépia), egyéni 1, egyéni 2) (ugyanaz, mint a P6000 esetében)

Gyors retusálás

Igen

Fájlrendezési funkciók

Dátum szerinti rendezés mód

Csatlakozók/Direct Print (közvetlen nyomtatás) kompatibilitás

Nagysebességű USB / PictBridge

Nyelv

24 nyelv (a Japánban kapható termék csak a japán és az angol nyelvet támogatja)

Tápellátás

EN-EL14 lítium-ion akkumulátor (74 vagy 1030 mAh), EH-5a hálózati tápegység (külön megvásárolható)

Felvételek száma (akkumulátor-kapacitás)*3

Kb. 350 kép EN-EL14 akkumulátorral

Méret (szélesség × magasság × mélység)

Kb. 114,2 x 77,0 x 44,8 mm (a kiálló részektől eltekintve)

Tömeg*4

Kb. 360 g (akkumulátorral és SD-memóriakártyával). Kb. 310 g (csak a fényképezőgép-váz)



*1 Multi Media Card memóriakártyával (MMC) nem használható

*2 Automatikusan követi a kijelölt témát*3 Az adatok a fényképezőgépek akkumulátorkapacitására alkalmazott CIPA-szabványon alapulnak*4 A CIPA-szabvány alapján (DCG-005-2009)

Műszaki adatok

COOLPIX S80

Tényleges pixelszám

14,1 megapixel

Képérzékelő

1/2,3 hüvelykes RGB CCD-érzékelő, a teljes pixelszám 14,48 megapixel

Objektív

Optikai 5x zoom NIKKOR objektív

Gyújtótávolság

6,3?31,5 mm (35 mm-es formátumban kifejezve 35?175 mm)

Rekesz

f/3,6?4,8

Az objektív felépítése

13 elem 10 csoportban (ED üveg objektívelemmel)

Digitális zoom

Max. 4x-es (35 mm-es formátumban körülbelül 700 mm-nek felel meg)

Élességtartomány (az objektívtől mért távolság)

Kb. 80 cm-től a végtelenig

Makró módban: kb. 7 cm-től a végtelenig (széles szögű beállítás esetén)

Rázkódáscsökkentés (VR)

Objektív eltolásos + elektronikus

Egyéb elmosódáscsökkentő funkciók

Mozgásérzékelés (hagyományos típus), BSS (Legjobb kép kiválasztása)

ISO érzékenység (szabványos kimeneti érzékenység)

ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (képpont-hozzáadással), 6400 (képpont-hozzáadással), automatikus (ISO 80?800), rögzített automatikus tartomány (ISO 80?200, ISO 80?400)

LCD-monitor

8,7 cm-es (3,5 hüvelykes), kb. 819 ezer képpontos, széles képernyős OLED-monitor (teljes széles VGA) [elektrosztatikus érintőképernyő] Clear Color kijelzővel, tükröződésgátló bevonattal és fényerősség-beállítással

Adattároló

Belső memória (kb. 79 MB), SD-/SDHC-memóriakártya*1

Intelligens portré rendszer

Arc-prioritás AF/ a felismert arcok maximális száma

12

Arc-prioritás, arc-prioritásos AE, arc nagyítása

Bőr lágyítás

Igen

Fényképezés/visszajátszás közben

Mosoly időzítő

Igen

Legfeljebb három mosolygó arcot ismer fel, be- és kikapcsolható

Pislogásmentesítés

Igen

Két egymást követő felvételt készít, be- és kikapcsolható

Pislogásra figyelmeztető jelzés

Igen

Be- és kikapcsolható

Beépített vörösszemhatás-korrekció

Igen

Automatikusan, digitális úton kijavítja a képen a vörös szemeket, elővillantás nélkül

Témakövetés*2

Igen

Automatikus rögzítés nem használható; AF aktiválás és a követés újraindítása lehetséges

Motívumprogramok

17 motívumprogram mód (portré, tájkép, sport, éjszakai portré, összejövetel/beltéri, tengerpart, hó, naplemente, alkonyat/hajnal, éjszakai tájkép, makró, étel, múzeum, tűzijáték, másolat, ellenfény, panoráma segédlet)

Automatikus program választó

6 motívumprogram + Automatikus mód

(portré, tájkép, éjszakai portré, éjszakai tájkép, közeli, ellenfény)

Videó

HD 720p: 1280 x 720, 30 kép/mpVGA: 640 x 480, 30 kép/mp

QVGA: 320 x 240, 30 kép/mp

D-Lighting

Igen

Színbeállítások

4 színbeállítás (élénk, fekete-fehér, szépia, cianotípia), szűrőeffektusok menüopció

Gyors retusálás

Igen

Diavetítés háttérzenével

1 belső zene, 1?2 képeffektus

Fájlrendezési funkciók

Értékelő mód, automatikus csoportosítás mód, kedvenc képek visszajátszása, dátum szerinti rendezés mód

USB-töltés

?A mellékelt hálózati tápegységen keresztül: kb. 3 órás töltési idő

?Ha a fényképezőgép bekapcsolt számítógéphez*3 van csatlakoztatva a mellékelt USB-kábellel: kb. 3 órás töltési idő

Csatlakozók/Direct Print (közvetlen nyomtatás) kompatibilitás

Nagysebességű USB / PictBridge

Nyelv

24 nyelv (magyar, arab, német, angol, spanyol, francia, olasz, holland, orosz, svéd, japán, egyszerűsített kínai, hagyományos kínai, koreai, thai, portugál, lengyel, indonéz, finn, dán, norvég, cseh, görög, török)

Tápellátás

EN-EL10 lítium-ion akkumulátor (740 mAh, mellékelve), EH-68P USB-töltőadapter (mellékelve)

EH-62D hálózati tápegység (külön megvásárolható)

Felvételek száma (akkumulátor-kapacitás)*4

Kb. 150 kép EN-EL10 akkumulátorral

Méret (szélesség × magasság × mélység)

Kb. 98,8 x 62,6 x 16,5 mm (a kiálló részektől eltekintve)

Tömeg*5

Kb. 133 g (akkumulátorral és SD-memóriakártyával). Kb. 116 g (csak a fényképezőgép-váz)

Mellékelt tartozékok

EN-EL10 lítium-ion akkumulátor, EH-68P USB-töltőadapter, UC-E6 USB-kábel, EG-CP16 audio-/videokábel, szoftvercsomag CD-ROM, csuklószíj.

Külön beszerezhető tartozékok

MH-63 akkumulátortöltő, EH-62D hálózati tápegység, bőrtokok (CS-S23, CS-S24).

*1 Multi Media Card memóriakártyával (MMC) nem használható*2 Automatikusan követi a megérintett témát*3 A számítógép tápellátásától függ*4 Az adatok a fényképezőgépek akkumulátorkapacitására alkalmazott CIPA-szabványon alapulnak

*5 A CIPA-szabvány alapján (DCG-005-2009)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles