1.9 C
Budapest
Wednesday, November 29, 2023

Nikon Coolpix AW130 és Coolpix S33 | fototv.hu

A Nikon bejelentette vízálló termékcsaládjának két új tagját: a kalandbiztos Coolpix AW130 és a bárhová elvihető Coolpix S33 modellt ? így még könnyebben megörökítheti a szabadtéri túráit és napsütéses élményeit, lenyűgöző minőségű fényképeken és teljes HD felbontású videókon. A 16 megapixeles AW130 30 méterig vízálló,-10 C-ig fagyálló, illetve 2 m magasságból való leejtésig ütésálló. A 13 megapixeles S33 strapabíró, egyszerűen használható, akár 10 méter mélyig vízálló, 1,5 méterig ütésálló és -10 C-os fagyálló.

Nikon Coolpix S33 13 megapixeles felbontás, 3x-os optikai zoomos kompakt.

Sajtóbejelentés:

Merüljön a mélybe és másszon meg csúcsokat a Coolpix új, vízálló, kalandokhoz készült fényképezőgével

Amszterdam, Hollandia, 2015. február 10.

A Nikon ma bejelentette vízálló termékcsaládjának két új tagját: a kalandbiztos COOLPIX AW130 és a bárhová elvihető COOLPIX S33 modellt ? így még könnyebben megörökítheti a szabadtéri túráit és napsütéses élményeit, lenyűgöző minőségű fényképeken és teljes HD felbontású videókon.

A 16 megapixeles COOLPIX AW130 tökéletesen illeszkedik az Ön aktív életstílusához. Bárhová megy, nyugodtan magával viheti ? akár 30 méterrel a víz alá is1, amely megfelel az Advanced Open Water minősítés merülési határának, emellett -10oC-ig fagyálló, illetve 2 m magasságból való leejtésig ütésálló2. A közösségi élményekről sem kell lemondania: a fényképezőgép NFC3-kompatibilis, és beépített Wi-Fi funkciót4 kínál, így a képeket azonnal megoszthatja, ha a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 intelligens eszközhöz érinti, illetve ha használja a külön Wi-Fi4 gombot.

A nagy fényerejű és nagy látószögű 24 mm, f2.8 objektív ideális víz alatti felvételekhez és éjszakai tájképekhez, a gyors, 5x optikai zoom pedig szárazföldön és víz alatt egyaránt megkönnyíti a közeli képek készítését; ezt a zoomolást a Dynamic Fine Zoom5 funkció akár 10x-re is képes bővíteni. Minden eseményt csodálatos minőségű, sztereó hangú, teljes HD felbontású videóként (1080/60i) örökíthet meg minimális elmosódás mellett, ugyanis a nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés) ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek és zoomolás közben. A beépített GPS/ GLONASS/QZSS-kompatibilitás lehetővé teszi a műholdas helykövetést, amellyel amellett, hogy naplózhatja a bejárt útvonalat, pontosabbá válik a fényképezési helyszín meghatározása, emellett felgyorsul a fényképezési helyszín rögzítése. A beépített világtérképre akár 30 helyszínt is menteni lehet, és a felvételeken szerepeltetni lehet a magassági, illetve mélységi adatokat is.

A 13 megapixeles COOLPIX S33 még emlékezetesebbé teszi az ünnepeket és a mindennapokat. Végtelenül strapabíró, egyszerűen használható, és könnyedén tartja a lépést még a legkalandosabb útitervekkel is. Akár 10 méteres mélységig1 is merülhet vele, a Víz alatti arckeretezés funkcióval pedig a gép anélkül is képes észlelni az arcokat, hogy be kéne mennie a vízbe. Ütésálló 1,5 m magasságból való leejtésig6, ellenáll akár -10oC-os hidegnek, emellett porálló ? képes elviselni minden megpróbáltatást.

Nikon Coolpix S33

A barátokkal és családtagokkal töltött vidám pillanatokat egyetlen gombnyomással megörökítheti teljes HD felbontású videón, és közelebb is hozhatja az eseményeket a 3x optikai zoom segítségével, amely a Dynamic Fine Zoom5 funkcióval 6x-ra bővíthető. A felnőttek és gyermekek számára készült menünek köszönhetően nincs szüksége külön fényképezőgépre a gyermekek számára ? ez a modell az egész családnak készült. Az adott fényképezési körülmények kiválasztását követően a motívumprogram módok segítséget nyújtanak a legjobb beállítások kiválasztásában, a beépített Célkereső AF funkció pedig gyorsan és precízen megtalálja a témát ? a felvételek mindig tiszták és élesek. A fényképezőgépváz többféle élénk színben is kapható, így a fotózás még vidámabb lehet.

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új fényképezőgépeket:

?A COOLPIX AW130 a szélsőséges viszonyokat is elviseli, ugyanakkor hétköznapi fényképezőgépként is maximálisan beválik. Ugyanolyan kényelmesen használható a városban, mint mélyen a víz alatt1 vagy magasan a hegyek között, a beépített Wi-Fi-nek4 és az NFC3-kompatibilitásnak köszönhetően pedig bárhová tart is, folyamatosan kapcsolatban maradhat a közösséggel, megoszthatja élményeit barátaival és családjával. Kalandjait biztonságosan hazaviheti kiemelkedő minőségű képek és teljes HD felbontású videók formájában.

Nikon Coolpix AW130

Az új COOLPIX S33 strapabíró, könnyen hordozható fényképezőgép, amely a mindennapok kemény megpróbáltatásai közepette és utazásokon egyaránt megbízhatóan teljesít. Amikor minden a víz alatt1 történik, akkor is fényképezhet anélkül, hogy le kéne merülnie. Ez a modell az egyszerűség diadala, és a különválasztott felnőtt és gyermek menü segítségével mindenki fantasztikus felvételeket készíthet. Ráadásul nem számít, mennyire aktív az életstílusa, ez a fényképezőgép biztosan bírja a gyűrődést.?

Bármit, bárhol

A COOLPIX AW130 a korlátok nélküli életstílus fényképezőgépe. Ugyanolyan megbízható és könnyen használható víz alatt1 ? 30 méteres mélységig ?, mint a hegycsúcsok között, szélsőséges hőmérsékleti viszonyok esetén (akár -10oC-on is). A Mozgatásos vezérlés műveletgombnak köszönhetően az alapvető beállítások könnyen elérhetők a fényképezőgép rázásával, a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentés segítségével pedig a fényképek élesek, a videók zökkenőmentesek ? akármilyen nehéz is a terep. A 2 méteres magasságból való leejtésig ütésálló2 és porálló gép ideális az aktív életstílust élők számára, világos színe és formatervezett váza pedig tökéletessé teszi a városi fotózáshoz.

Legyen szó medencepartról vagy óceáni merülésről, a COOLPIX S33 páratlan lehetőségeket kínál a vízben1. Akár 10 méteres mélységig is lemerülhet vele, a Víz alatti arckeretezés funkció segítségével pedig úgy is fényképezhet, hogy be sem megy a vízbe. Kényelmesen hordozható, ütésálló 1,5 méteres magasságból való leejtésig6, és akár -10oC-os hidegnek is ellenáll. Ha pedig az otthoni családi élet viszontagságaihoz strapabíró eszköz kell, szintén bírja a gyűrődést.

Egyszerű kezelés, kivételes képek

A COOLPIX AW130 fényképezőgéppel mindig jelen lehet a közösségben, bárhová is utazik. Azonnali megosztáshoz nyomja meg a külön Wi-Fi4 gombot, vagy érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 eszközhöz. A kiemelkedő képminőséget az érzékeny, 16 megapixeles képérzékelő, valamint a nagy fényerejű és nagy látószögű, 24 mm, f2.8 objektív garantálja, amelynek 5x optikai zoom funkciója tovább bővíthető a 10x-es Dynamic Fine Zoom5 funkcióval. Egyetlen gombnyomással lenyűgöző élességű, teljes HD felbontású videót készíthet, emellett könnyedén felvehet lenyűgöző, 10 másodperces időzített videót is. A fényképek és videók komponálása nagyon egyszerű a 7,5 centiméteres, 921 000 képpontos OLED-képernyőn ? ennek képe még közvetlen napsütésben és víz alatt is kitűnően látható.

Nikon Coolpix AW130 3 colos kijelző, 921 ezer képponttal.

Még a legfiatalabb és legtapasztalatlanabb fotós is készíthet lenyűgöző fényképeket, mert a COOLPIX S33 minden korosztály kezébe kényelmesen belesimul. A külön felnőtt, illetve gyermek menünek köszönhetően kezelése egyszerű, a motívumprogram módok pedig javaslatot adnak az optimális beállításokra vonatkozóan az adott fényképezési helyzetben. A 3x optikai zoom objektív, amelynek 6x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom5 segítségével, tökéletesen örökíti meg az arckifejezéseket, és a gördülékeny videók készítése is egyetlen gombnyomásra elindul ? igazán egyszerű a váltás fényképezésről a teljes HD felbontású videóra.

Nikon Coolpix S33-as kijelzője 2,7 colos LCD, 230 ezer képponttal.

A főbb jellemzők összefoglalója ? COOLPIX AW130

 • 30 méterig vízálló: Az Advanced Open Water merülési tanúsítványban szereplő mélységig1 is merülhet, külön tok használata nélkül.
 • Kalandbiztos: Magával viheti a fényképezőgépet szélsőséges helyzetekbe is ? a gép ütésálló 2 méteres magasságból való leejtésig2, porbiztos, és akár -10oC-os hidegnek is ellenáll.
 • NFC-támogatás és Wi-Fi-kapcsolat: Azonnali tartalommegosztáshoz érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 intelligens eszközhöz, vagy nyomja meg a külön Wi-Fi4 gombot.
 • NIKKOR 5x optikai zoomobjektív: A víz alatti fényképezéshez ideális: 24 mm, f2.8 objektív 5x optikai zoommal rendelkezik, amelyet 10x-re bővíthet a Dynamic Fine Zoom5.
 • Beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatás: Gyorsabban rögzítheti a fényképkészítés helyét ? ráadásul pontosabb földrajzi szélességi és hosszúsági adatokkal.
 • Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Nagyszerű teljesítmény, valamint részletgazdag felvételek alacsony képzaj mellett ? még víz alatt és gyenge fényben is.
 • Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek, illetve zoomolás közben, így garantált az élesebb kép.
 • Időzített videofelvétel: Lenyűgöző, 10 másodperces időzített videót készíthet, és ehhez elegendő kiválasztania a fényképezési helyzetet.

A főbb jellemzők összefoglalója ? COOLPIX S33

 • Strapabíró és megbízható: Bárhová magával viheti ? porálló, 10 méterig vízálló1, akár -10 oC-os hideget is elvisel, és legfeljebb 1,5 méteres magasságból való leejtésig ütésálló6.
 • 13 megapixeles CMOS-érzékelő: A megapixelszámot maximálisan kihasználó érzékelő garantálja az éles és részletgazdag képeket ? ideális alap a nagyításokhoz.
 • Külön felnőtt és gyermek menü: A változatok menüje alapértelmezés szerint gyermek üzemmódban jelenik meg, de a felnőtt menüre váltás egyszerű, így az egész család használhatja a fényképezőgépet.
 • NIKKOR 3x optikai zoomobjektív: A mosolyok és a szórakoztató arckifejezések megörökítésében segítséget nyújt a nagy látószögű, 3x optikai zoom, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 6x-ra bővíthető5.
 • Teljes HD felbontású videók: Akármerre jár, az eseményeket minőségi, teljes HD felbontású videó (1080/30p) formájában rögzítheti a videofelvétel gomb segítségével.
 • Víz alatti arckeretezés: Az arckeretezési technológia automatikusan érzékeli az arcokat, és kioldja a zárat ? úgy is készíthet víz alatti portrét, hogy közben száraz marad.
 • Egyszerűen használható: A fényképezőgép formája kényelmesen belesimul a fiatal fotósok kezébe is, így nincs akadálya a nagyszerű eredményeknek, a törlési művelet zárolása pedig megakadályozza a fényképek véletlen törlését.

Megjegyzés:

1. A fényképezőgép teljesíti a JIS/IEC 8-as vízállósági minősítés (IPX8), valamint az IEC/JIS 6-os porállósági minősítés (IP6X) követelményeit.

2. A fényképezőgép sikerrel teljesítette a Nikon saját tesztjét (ejtés 210 cm magasságból 5 cm vastag furnérlemezre), amely teszt megfelel az MIL-STD-810F Method 516.5-Shock szabvány kritériumainak.

3. A Near Field Communication (NFC) funkció AndroidTM (Android 4.0-s vagy újabb) rendszerű okostelefonokon és táblagépeken használható. A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon ?Wireless Mobile Utility? elnevezésű alkalmazását és a képátviteli beállításokat.

4. A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon ?Wireless Mobile Utility? elnevezésű (iOS vagy AndroidTM rendszerrel kompatibilis) alkalmazását.

5. A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve történik.

6. A fényképezőgép sikerrel teljesítette a Nikon saját tesztjét (ejtés 1,5 m magasságból 5 cm vastag furnérlemezre), amely teszt megfelel az MIL-STD-810F Method 516.5-Shock szabvány kritériumainak.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
644FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles