3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Nikon 1 V2 | fototv.hu

Alaposan átfaragva érkezik majd a Nikon 1 rendszer második V gépváza a V2 személyében. Komfortos markolat, megnövelt felbontás és lényegesen komolyabb kinézet, ezzel próbálja a Nikon elcsábítani a leendő MILC vásárlókat, vagy éppen a DSLR felhasználókat.  

A gépváz nemcsak komfortos fogást biztosít kellően nagy és kiálló markolati részének köszönhetően, de ráadásképpen magnéziumból készült. Masszív kialakítás és komoly kinézet vár minden leendő V2 tulajra.

A szenzor mérete természetesen CX (13.2 x 8.8 mm – Micro 4/3 és 1/1.7” között), típusa CMOS,  a felbontását az elődmodell V1 tízmillió képpontjáról 14 megapixelre hizlalták. Az autofókusz rendszer szerencsére maradt Hybrid, azaz a képérzékelő közepét is használja a gép a pontos élességállítás érdekében. Így érhető el teljes AF szolgáltatás mellett a 15 kép/mp-es teljes felbontású képsorozat. Ehhez persze gyors képfeldolgozás is kell, ebben az új EXPEED 3A processzor segít. A követő élességállításhoz a Nikon V2 73 fókuszpontot vet be, és ráadásként high-speed módban 60kép is készíthető másodpercenként 40 kép erejéig. Az érzékenységi skála ISO160-6400-ig terjed. Videó fronton természetesen 1080p Full HD a maximum, viszont itt is elérhető a 60 fps frissítés, csak úgy mint 720p módban, említésre méltó továbbá  400fps és 1200fps videók csökkentett felbontásban.

Teljes manuális vezérlést és RAW felvételezést is garantál a V2, de nem maradhattak ki az automata intelligens megoldások sem. Kapunk beépített HDR funkciót és hasznos újítás a Live Image Control, mely során az összes elvégzendő képi hatást és effektet előre láthatjuk szimuláció formájában, nem utólag kell eldöntenünk „jól áll-e” a képünknek.  A hátsó kijelző 3” átmérőjű és 921 ezer képpontos felbontású, az EVF kereső pedig 1.44 millió képpontos 100% lefedettség mellett.

Megmaradt az elektronikus kiegészítő csatlakozó, de szerencsére beépített vakut is kapunk 6.3-as kulcsszámmal. Ha ennek nem lenne elég a teljesítménye, akkor akár a legújabb 18-as kulcsszámú SB-N7-et is bevethetjük. A Nikon V2 bevezető ára ráadásul megegyezik az elődmodellével, így 900 dolláros áron juthatunk majd hozzá a 10-30mm-es alap zoommal.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles